Anna LewandowskaInstagram/annalewandowskahpba

Anna Lewandowska robi naleśniki z niezwykłym składnikiem. Niektórzy nie wiedzą, że w ogóle istnieje

Anna Lewandowska poza dokonaniami w dziedzinie fitnessu, świetnie radzi sobie także w kuchni. Tym razem przedstawia przepis na naleśniki, które może zszokować wielu wielbicieli tradycji. Składnik użyty do ich przygotowania wielu z nas nie kojarzy się nawet z jedzeniem.

Anna Lewandowska od lat promuje w Polsce zdrowy tryb życia. Jest gorącą zwolenniczką regularnych ćwiczeń fizycznych i zawsze stara się być w formie. Jednak doskonale wie, że ćwiczenia to jedynie połowa sukcesu. Równie istotna jest różnorodna i zdrowa dieta, dzięki której mamy siłę na nawet największy fizyczny wysiłek. Niejednokrotnie Anna Lewandowska zadziwiała nas swoimi kulinarnymi pomysłami. Tym razem sprawiła, że nawet widząc pozornie zwykłe naleśniki, przecieramy oczy ze zdumienia.

Starła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotąStarła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotąCzytaj dalej

Anna Lewandowska - naleśniki z nowym wydaniu

Anna Lewandowska uwielbia dobrą kuchnie, posiada nawet własną firmę cateringową. Naleśniki z jej przepisu wychodzą pyszne, a co najważniejsze są dietetyczne oraz bardzo zdrowe. Możemy podawać je od razu, albo ze sobą zabrać do pracy. Przy okazji to wspaniała okazja do sprawdzenia, jak składnik, z którego są zrobione będzie sprawdzał się w waszej kuchni.

Potrzebujesz:

  • 120 gram mąki kasztanowej
  • 2 jajka
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka oleju

Dzisiaj grzeje:

  1. Ze łzami w oczach wystawił astronomiczny paragon klientowi. Głos załamał się pracownikowi restauracji widząc sumę na rachunku
  2. Dostałeś obciętą kartę do głosowania? PKW tłumaczy dlaczego

Składniki na naleśniki ze sobą dokładnie mieszamy. Możemy użyć do tego trzepaczki ręcznej bądź miksera. Patelnie o nieprzywierającym dnie rozgrzewamy i nalewamy minimalną ilość oleju. Nalewamy cienką warstwę ciasta na patelnie i smażymy po ok. 2 minuty z każdej strony. Gotowe naleśniki podajemy z konfiturą bądź innymi ulubionymi dodatkami.

Mąka kasztanowa nie jest jeszcze zbyt popularnym produktem w naszych kuchniach. Jednak posiada szereg zalet, które powinny zwrócić naszą uwagę. Przede wszystkim zawiera niewiele tłuszczu, a w zamiast ma w sobie dużo białka. Jest także dobrym źródłem miedzi, potasu, fosforu, magnezu i witaminy B6. Nie posiada glutenu, jest więc idealna dla osób z nietolerancją na tej substancji.

Najlepsze newsy:

  1. Kontrowersyjna i ostra homilia abp Jędraszewskiego, ostrzega przed śmiertelnym niebezpieczeństwem. O co chodzi?
  2. Przeżył prawdziwy horror na polskiej granicy. Sytuacja wymknęła się spod kontroli. Mógł zrobić tylko jedno
  3. Wow, co za stylizacja. Magda Gessler zachwyciła w lokalu wyborczym, uwagę zwraca 1 szczegół
  4. Babcia miała niezawodny sposób na wilgotne i kruche ciasto drożdżowe z owocami. Korzystają z niego kolejne pokolenia, zawsze się udaje
  5. Niezawodny sposób szefa kuchni na gęsty i odżywczy rosół. Wystarczy wlać 1 nieoczywisty składnik
  6. Sędziowski skandal w Ekstraklasie. Najgorszy występ od lat, kompletnie nie panował nad sytuacją

Źródła:hpba.pl/ instagram.com/Annalewandowskahpba

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł