Anna Lewandowska ma wspaniały przepis na kotletyyoutube/tvnpl

Lewandowska robi mielone ze swoim ulubionym warzywem. Zdrowo, smacznie i niebanalnie, zdradzamy przepis

Anna Lewandowska propaguje zdrowy styl życia, w którym najważniejsze jest zdrowe żywienie oraz dużo ruchu. Lewandowska uwielbia robić kotlety mielone w niecodzienny sposób - dodaje do nich swoje ulubione warzywo. Poznaliśmy przepis, jest pyszny i wyjątkowo zdrowy.

Anna Lewandowska od lat zachwyca wspaniałą figura i wysportowanym ciałem. Główną zasługą takiej formy jest bardzo duża ilość ruchu oraz zdrowa i zbilansowaną dieta pełna warzyw, owoców, ryb i innych produktów, które są względnie niskokaloryczne, jednak zapewniają dużą ilość wartości odżywczych. Poznaliśmy przepis jej autorstwa na niebanalne kotlety mielone, w których składzie znajduje się niecodzienny produkt. Lewandowska dodaje do nich swoje ulubione warzywo, które sprawia, że kotlety pięknie wyglądają, wybornie smakują i są bardzo zdrowe.

Córka aktora Boczka z Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnymCzytaj dalej

Anna Lewandowska - kotlety jej autorstwa zachwycają wszystkich

Lewandowska na pytanie jakim byłaby warzywem odpowiada szybko i stanowczo: burakiem. Buraki są jej ulubionymi warzywami i uwielbia dodawać je dosłownie do wszystkiego. Wykorzystuje je także w przygotowaniu zdrowych kotletów mielonych, które zachwycają wspaniałą, delikatnie różową barwą oraz słodkim smakiem. Warto nadmienić, że buraki świetnie działa na układ krążenia. Obniżają ciśnienie tętnicze i wspomagają produkcję czerwonych krwinek. Wykonanie poniższych kotletów zajmuje kilka chwil.

Składniki:

  • 500 gramów mielonego indyka
  • 300 gramów ugotowanych i tartych buraków
  • 1 łyżka oliwy
  • kurkuma
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • chilli

Dzisiaj grzeje:

Przygotowanie:

  1. Do miski wrzuć mielone mięso i obrane, ugotowane buraki.
  2. Dodaj do nich przyprawy wedle uznania oraz odrobinę oliwy.
  3. Zacznij wyrabiać masę, aż wszystko idealnie się ze sobą połączy. Aby mięso nie kleiło się do rąk, zmocz dłonie w chłodnej wodzie.
  4. Uformuj kotleciki i smaż je na patelni z powłoką przeciw przypalaniu na złoty kolor z obu stron.

Idealnie pasują do zwykłych tłuczonych ziemniaków oraz mizerii. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. "Pod Sejmem zrobi się bardzo gorąco, setki Polek i Polaków są zbulwersowane. Wychodzą na ulice, będą protestować w obronie dzieci
  2. 700 osób miało kontakt z zakażonym. Porażająca wiadomość spod Tatr
  3. Fusy z kawy mają piorunujące zastosowania w samochodzie i lodówce. Nigdy ich nie wyrzucaj
  4. Ewa Chodakowska nigdy nie wrzuca do rosołu 1 rzeczy. Ma lepszą i zdrowszą alternatywę
  5. Dorota Szelągowska pochwaliła się swoją kuchnią. Fani podzieleni, mają 1 poważny zarzut
  6. Anna Lewandowska pokazała jak wygląda 2 miesiące po porodzie. Niczego nie ukrywa, odważne zdjęcie (FOTO)

Źródło: hpba

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł