Anna Lewandowska gotuje rosół pięciu przemian.wikimediacommons/MOs810/creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en

Lewandowska gotuje rosół pięciu przemian. Jego zalety są nie do przecenienia

Anna Lewandowska stawia przede wszystkim na zdrowe bogate w składniki odżywcze posiłki. Jak wiele znanych osób często docenia także odpowiednie techniki przygotowywania potraw. Celebrytka mocno docenia korzyści, jakie przynosi gotowanie według zasad kuchni pięciu przemian.

Anna Lewandowska zasłynęła jako blogerka, która poleca niekiedy dość niekonwencjonalne rozwiązania. Wszelkie tradycyjne potrawy wzbogaca czasem o wyjątkowo zdrowe i czasem zaskakujące składniki. Jakiś czas temu pisaliśmy chociażby o jej sposobie na kultową polską zupę, czyli rosół. Lewandowska wzbogaciła go o dodatek buraków, a swój przepis opiera na kuchni pięciu przemian. Na czym polega ten sposób przyrządzania posiłków?

Żywioł uderzył w środku Polski. Jabłonie łamał jak zapałki, w 30 sekund zniszczył prawie wszystko w sadzieŻywioł uderzył w środku Polski. Jabłonie łamał jak zapałki, w 30 sekund zniszczył prawie wszystko w sadzieCzytaj dalej

Anna Lewandowska stawia na cudowny rosół pięciu przemian

Anna Lewandowska od wielu lat propaguje nie tylko zdrowy tryb życia, w którym kluczową role odrywa aktywność fizyczna. Od dłuższego czasu poleca także pełne witamin i cennych składników potrawy. Lewandowska raczej nie poleca nam schabowych czy bigosu - o wiele częściej wybiera dość egzotyczne superfoods, co nie zawsze podoba się zwolennikom polskiej kuchni. Żona słynnego piłkarza nie mogła jednak nie dostrzec ogromu zdrowotnych właściwości, jakie kryje w sobie klasyczny rosół.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kamil Durczok ma nową pracę, w życiu nie wpadlibyśmy jaką. Trzymajcie się mocno
  2. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  3. RMF: Wyciekł tajny rządowy scenariusz. Na zimę umrzeć ma nawet 85 tys. osób

Anna Lewandowska gotuje go jednak w nieco inny sposób niż nasze babcie - stosuje się do zasad kuchni pięciu przemian. Zgodnie z nimi w diecie wyróżnia się pięć głównych żywiołów: Drzewo, Ogień, Ziemia, Metal i woda, którym odpowiadają kolejno określone smaki: kwaśny, gorzki, słodki, ostry i słony. Podstawą tego rodzaju kuchni jest odpowiednie skomponowanie wszystkich składników oraz unikanie wybranych produktów, między innymi cukru, tłuszczów zwierzęcych, wędzonego mięsa czy słodkiego mleka. Korzystne jest zaś spożywanie słodkich owoców, dyni, grochu, marchewki, chudego mięsa oraz picie zielonej herbaty i ciepłej wody. Gotowanie potraw opiera się na zharmonizowaniu wszystkich pięciu smaków, co zapewnia odpowiednia kolejność dodawania do rosołu poszczególnych składników. Tak przygotowana zupa ma same korzyści - jest lekkostrawna, podnosi odporność i korzystnie wpływa na przemianę materii, a spożywany regularnie przyczynia się do zachowania zgrabnej sylwetki.

Wtargnęła do sklepu bez maseczki, sprzedawczyni zwróciła jej uwagę. Nie mieści się z głowie, jaki był finał sprawyWtargnęła do sklepu bez maseczki, sprzedawczyni zwróciła jej uwagę. Nie mieści się z głowie, jaki był finał sprawyCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Pytanie na śniadanie: Afery ciąg dalszy, widzowie zażenowani, komentują wprost. "TVP schodzi na psy"
  2. O północy wprowadzili wielką zmianę. Dotyczy milionów Polaków, trzeba uważać
  3. Odechciewa się jeść. Mariola zajrzała do lodówki w Biedronce i oniemiała, co za skandal
  4. Polacy znów staną w ogromnych kolejkach w Biedronce. Sieć przygotowała coś specjalnego
  5. Obierki po ogórkach zwalczają uciążliwość. Jeszcze cenniejsze są liście kalafiora, nigdy ich nie wyrzucaj
  6. Adam Małysz przeszedł badania po COVID-19. Oto, jak wirus wpłynął na jego organizm

Źródło: myfitness.gazeta.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł