Arbuz to nie tylko czerwony miąższpixabay.com/FruitnMore

Skórki po arbuzie mają zawrotną wartość. Już na pewno nigdy ich nie wyrzucisz

Arbuz w ponad 90% składa się z wody, więc wspaniale gasi pragnienie w gorące letnie popołudnia. Kiedy kończymy go jeść, często wyrzucamy skórki, których nie spożywamy. Popełniamy tym samym wielki błąd, jego skórka ma kosmiczną wartość, już nigdy jej nie wyrzucisz.

Arbuz znany jest nam jako smaczny, czerwony w środku owoc, którym zajadamy się bez umiaru. Niestety, zazwyczaj pozbywamy się zielonych i białych skórek z arbuza, ponieważ nie są smaczne ani delikatne, a przegryzienie twardej skórki jest nieprzyjemne. Popełniamy dlatego ogromny błąd, następnym razem ich nie wyrzucaj.

Eksperci z EFI podali piorunujące dane. Grzyby, jagody, orzechy czy zioła zbierane w lesie są warte miliardyEksperci z EFI podali piorunujące dane. Grzyby, jagody, orzechy czy zioła zbierane w lesie są warte miliardyCzytaj dalej

Arbuz po zjedzeniu miąższu nadal może nam się przydać - za żadne skarby nie waż się go wyrzucać

Jeśli do tej pory pozbywałeś się skórek z arbuza, wiedz, że pozbawiłeś się ogromnych ilości właściwości oraz zastosowań. Od dzisiaj już nigdy ich nie wyrzucisz i będziesz mógł korzystać z ich wspaniałych dobrodziejstw, a tych jest bardzo dużo. Wystarczy wspomnieć, że w Azji używany jest w bardzo dużej ilości i dla wielu ludzi jest bardzo ważną częścią diety.

Dzisiaj grzeje:

  1. Biedronka właśnie poszła na całość. W Lidlu, Kauflandzie i Auchan razem wziętych nie ma nic lepszego
  2. Ministerstwo szykuje kolejny program z plusem. Nawet 13 tys. zł dla rodzin

W skórce arbuza znajduje się kolosalna ilość mikro i makroelementów, które powinny być przez nas przyjmowane. Zawiera witaminy A, C, B6 oraz potas, magnez i cynk. W skórce jest o wiele więcej błonnika niż w miąższu, który pomaga w odpowiedniej pracy jelit oraz trawieniu.

Cytrulina jest jednym z najsilniejszych przeciwutleniaczy i ona także znajduje się w skórce. Aby ją przygotować, wystarczy pociąć ja na małe kawałki i dodać do sałatki.

Najlepsze newsy:

  1. Polacy masowo dodają ją do zup. Popełniają błąd, skład przyprawia o palpitacje
  2. Polacy zdobyli pierwsze miejsce w Europie. Nie ma się czym chwalić, niepokojący wynik
  3. Mąż opuścił żonę. Zainstalowali w domu zdruzgotanej kobiety kamery, zastygła znajdując w piekarniku zdumiewającą niespodziankę
  4. 72-latka znalazła w Biedronce górę pieniędzy. Były przeznaczone na ponury cel
  5. Uważaj, jeśli cierpisz na pewne schorzenia jedzenie rzodkiewki może ci poważnie zaszkodzić. Nie wszyscy mogą ją jeść
  6. Nic lepszego dziś już nie zobaczysz. Genialny film z Polski podbija internet

Źródło: topniusy.eu

Następny artykuł