Barszcz, który zrobisz w mniej niż 2 godziny, a starczy na cały rokflickr.com/Lablascovegmenu/https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/

Sąsiadka zdradziła swój sekretny sposób na przygotowanie barszczu. Nie traci czasu na krojenie warzyw, ma lepsze rozwiązanie

Barszcz jest bardzo popularną zupą w większości słowiańskich krajów. Wywodzi się z Europy Centralnej, w której dawniej nazywano w ten sposób polewkę z kiszonych liści buraka - teraz mianem barszczu określa siię wiele innych zup. Sąsiadka zdradziła przepis na barszcz przygotowywany w sekretny, niesamowity sposób.

Barszcz w Polsce jest tradycyjnie podawany na rozpoczęciu wieczerzy Wigilii Bożego Narodzenia, choć są tak wielcy fani zupy, którzy jedzą ją przez cały rok. Przygotowanie barszczu zajmuje bardzo dużo czasu, ponieważ trzeba włożyć dużo pracy w obieranie warzyw i przygotowywanie innych składników. Sąsiadka zdradziła swój tajemny sposób na o wiele łatwiejsze i bardziej praktyczne przyrządzanie barszczu.

Gessler wytknęła właścicielce powiększone usta i drogie ciuchy. Wiemy, jak po emisji Gessler wytknęła właścicielce powiększone usta i drogie ciuchy. Wiemy, jak po emisji "Kuchennych rewolucji" potoczyły się losy jej restauracjiCzytaj dalej

Barszcz przez cały rok? Wszystko jest możliwe

Jej sposobem jest zwyczajne przygotowanie wielu słoików jednego dnia. Dzięki takiemu rozwiązaniu, zawsze kiedy ona albo jej rodzina ma ochotę na zupę, zwyczajnie wyciąga słoik z gotowym koncentratem zupy i nie ma tak dużo pracy. Szczególnie zalecamy taki sposób, jeśli twoja rodzina szczególnie uwielbia barszcz i musisz często go gotować.

Składniki:

  • 2 kilogramy buraków
  • pół kilograma cebuli
  • pół kilograma czerwonej papryki
  • pół kilograma marchwi
  • pół litra soku pomidorowego
  • pół szklanki cukru
  • 5 ząbków czosnku
  • 0,25 szklanki octu
  • 1 szklanka oleju
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje: 1. Zamiast do lodówki lub zamrażarki, włóż koperek do słoika. Powód zachwyca, już nigdy nie zrobisz inaczej
2. Wybory prezydenckie 2020. Czym są wyniki exit poll?

Przygotowanie:

    1. Dokładnie umyj wszystkie warzywa, obierz je i oczyść ze skaz.
    2. Pokrój je w mniejszą kostkę i zmiksuj w blenderze na gładką masę.
    3. Do mieszanki warzywnej dodaj cukier, sól oraz ocet i wszystko wymieszaj.
    4. Włóż warzywa do garnka i gotuj przez około godzinę mieszając co kilka minut, aby się nie przypaliło.
    5. Tak ugotowany koncentrat barszczu włóż do czystych i wyparzonych słoików i połóż je do góry dnem do ostudzenia.

Co ciekawe, koncentratu możemu użyć nie tylko do zupy. Świetnie nadaje się też jako smarowidło na kanapki.

Najlepsze newsy:

          1. "Jest fatalnie". Marian Opania znalazł się w tragicznej sytuacji
          2. Skandaliczne i oburzające zachowanie w karczmie w Zakopanem. Aż się wierzyć nie chce, okropne
          3. Ważne ogłoszenie dla wszystkich, którzy jutro chcą zrobić zakupy w Lidlu, Biedronce, Dino, Auchan i innych sklepach. Nie wszyscy mieli świadomość
          4. Wiele osób popełnia 2 błędy przy robieniu ogórków małosolnych. Wiemy, jak ich łatwo uniknąć
          5. 3 proste tricki sprawią, że ogórki kiszone będą idealnie chrupkie. Lepszych nie da się zrobić
          6. Dramatyczny wypadek znanego piłkarza. Gwiazdor spadł z 200 metrów (FOTO)

Źródło: slownik-synonimow.eu

Następny artykuł