Biszkoptpixabay.com/martakor

Najszybszy i najlepszy przepis na biszkopt. Zawsze się udaje, wychodzi idealny

Biszkopt jest jednym z najpopularniejszych ciast. Mało kto, nie jest jego miłośnikiem. Pyszne ciasto smakuje każdemu, ciężko się jemu oprzeć. Zdradzamy, najlepszy przepis na biszkopt, który zawsze się udaje. W dodatku robi się go niezwykle szybko. Nie ma lepszego deseru.

Biszkopt jest jednym z najpopularniejszych ciast. Ile gospodyń, tyle na niego prezpisów. W sieci rekordy popularności bije jeden z najlepszych i najszybszych przepisów na to ciasto. Robi się je niemal ekspresowo. Gwarantujemy, że na pewno zapiszesz go w swoim zeszycie i będziesz do niego często wracać.

Surowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięSurowy wyrok sądu, Zenek Martyniuk w rozpaczy. Jeszcze niedawno z radością pokazywał swoją luksusową kuchnięCzytaj dalej

Biszkopt - najlepszy i najszybszy przepis, który zawsze się udaje

Biszkopt jest jednym z klasyków wśród ciast. W naszym zeszycie nie może zabraknąć przepisu na ten wyjątkowy smakołyk. W sieci rekordy popularności bije jeden z przepisów na ten pyszny deser. Będzie niesamowicie puszysty, a czas jego wykonania bardzo pozytywnie nas zaskoczy. Ciasto w tortownicy o średnicy 23 cm osiąga wysokość 7 cm, a w klasycznej tortownicy o średnicy 25 cm, osiąga wysokość 5 cm i wyrasta aż po same brzegi formy. Czego będziesz potrzebować do wypieku biszkoptu?

Składniki:

5 jajek
3/4 szklanki cukru do wypieków (szklanka o poj. 250 ml)
3/4 szklanki mąki tortowej (szklanka o poj. 250 ml)
1/4 szklanki mąki ziemniaczanej (szklanka o poj. 250 ml)

Dzisiaj grzeje:

  1. Smutne wieści o Dorocie Szelągowskiej. Jeszcze niedawno pokazywała piękna kuchnię i mówiła o ulubionej restauracji
  2. 1 listopada będzie zakaz przemieszczania się? Jest odpowiedź Rządu. Wszystko jasne
  3. Polka natrafiła na grzyby warte 2 000 zł/kg. Są w polskich lasach

Sposób wykonania:

Na początek oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawaj najpierw po łyżeczce cukru,a póżniej po jednym żółtku, ubijając po każdym dodaniu.Do powstałej masy wsyp przesianą wcześniej mąkę. Delikatnie wymieszaj masę przy pomocy np. szpatułki aby składniki się połączyły. Dzięki temu biszkopt będzie puszysty i dokładnie wypełni formę wyrastając aż do wysokości jej boków.Dlatego, lepiej używać szpatułki niz np. miksera. Tortownicę lub formę wykładamy pergaminem, nie smarujemy jej boków. Przekładamy do niej przygotowane ciasto. Biszkopt pieczemy w temperaturze 160 – 170ºC przez około 35 – 40 minut lub do tzw. suchego patyczka.Smacznego ;)

Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życiaPoniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życiaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. ING Bank Śląski wprowadził istotną zmianę. Płatność kartą będzie przebiegać inaczej
  2. Kobieta przez 7 dni piła sok z ogórków. Na pierwsze efekty nie trzeba było długo czekać
  3. Gwiazda disco polo wywołała zamieszanie na komunii córki. Kocha gotować, jej specjalnością jest nietypowa potrawa
  4. Zaczyna się jutro, trwa tylko 2 dni. Wystarczy mieć ze sobą monetę 2 zł
  5. Beata nie mogła uporać się w wstydliwym problemem, sięgnęła po sok z pietruszki. Wystarczyły 2 tygodnie, by znów zaczęła cieszyć się życiem
  6. Niektórzy z nas mają "złotą krew" lub dodatkowe żebro. Jakie jeszcze cechy niezwykle rzadko występują u ludzi?

źródło: mojewypieki.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł