Biszkopt z kremem karpatkowym oraz owocami i galaretką
YouTube.com/Uwaga Babcia Gotuje

Najlepsze na świecie połączenie smaków. Biszkopt z kremem karpatkowym i owocami

Biszkopt jest bardzo często wykorzystywany jako fundament wielu ciast oraz wypieków. W połączeniu z kremem karpatkowym oraz świeżymi owocami tworzy niesamowite ciasto, które zaspokoi nawet największego łakomczucha. Jego wykonanie zabiera co prawda odrobinę czasu, jednak kiedy weźmiesz do ust pierwszy kęs poczujesz, że było warto.

Biszkopt jest lekkim ciastem na bazie jaj z małym dodatkiem mąki i cukru. Jego popularność jest wynikiem delikatności jaką jesteśmy w stanie poczuć, kiedy go spożywamy. W połączeniu z kremem karpatkowym oraz owocami możemy przygotować kompletnie nowy deser.

MZ i NFZ ostrzegły Polaków. Podały ważne reguły dotyczące zakupów, lepiej się do nich zastosujMZ i NFZ ostrzegły Polaków. Podały ważne reguły dotyczące zakupów, lepiej się do nich zastosujCzytaj dalej

Biszkopt w całkowicie nowym wydaniu onieśmiela smakiem

Połączenie znanych i lubianych składników skutkuje wspaniałym deserem, który jest całkowicie nowatorski. Owoce, dzięki delikatnej kwasowości, nadają ciastu obłędnej świeżości. Biszkopt pomaga utrzymać delikatność a masa karpatkowa pozwala zachować kremowość oraz gładkość ciasta.

Składniki:

Biszkopt:

  • 6 łyżek cukru
  • 3 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • łyżka ciemnego kakao
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • dwie szczypty soli

Krem karpatkowy:

  • litr mleka
  • kostka masła
  • łyżka ekstraktu waniliowego
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 żółtka
  • 3/4 szklanki cukru

Wierzch ciasta:

  • 2 paczki galaretki
  • kilogram owoców
  • litr wody

Dzisiaj grzeje: 1. 68-latek nie został wpuszczony do sklepu w godzinach dla seniorów. Powód rozkłada na łopatki

2. W końcu przekazała wieści, na które czekał cały ogarnięty epidemią kraj. Już za parę dni zniosą część zakazów

Przygotowanie:

    1. Rozdziel żółtka od białek. W misce ubij piane z białek i soli, następnie dodaj do niej cukier i żółtka. Miksuj do połączenia składników.
    2. Dodaj do masy mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i znowu zmiksuj do połączenia składników.
    3. Wylej ciasto na blachę i piecz w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.
    4. Do garnka wlej 3/4 mleka, dodaj cukier i zagotuj. W drugiej misce zmieszaj żółtka z mąką oraz pozostałym mlekiem. Połącz wszystko w garnku aż do zgęstnienia.
    5. Do miski dodaj ciepłe masło oraz chłodny budyń i zmiksuj do połączenia.
    6. Na ciasto wylej masę karpatkową, ułóż na wierzchu owoce i zalej je galaretka. Schłodź przez noc w lodówce.

Najlepsze newsy:

    1. Ministerstwo zdrowia znosi część zakazów w Polsce. Wiemy, które"
    2. Z ostatniej chwili: Rząd wyda obowiązek noszenia maseczek. Szumowski tłumaczy, jakie mogą być noszone
    3. Straszne, sprzedawcę ze sklepu odwieziono do szpitala. Sprawczyni zamieszania zaczęła uciekać, policja ruszyła w pościg, po schwytaniu grozi jej 10 lat więzienia
    4. Jak zawrotnie szybko wyhodować szczypiorek na parapecie? Wyjawiamy sekretny sposób
    5. Seniorzy bardzo narzekają na chaos podczas zakupów. Sprzedawcy w Lidlu puściły nerwy
    6. W każdej sytuacji warto nosić maseczki ochronne? Polski lekarz tłumaczy

Źródło: planetalife.pl

Następny artykuł