Biszkopt z niezawodnego przepisu smakuje obłędnie.pixabay/silviarita

Błyskawiczny biszkopt, który zawsze się udaje. Koniecznie zapisz przepis w zeszycie

Biszkopt bywa jednym z najtrudniejszych ciast, które wymagają niemałej wprawy. Najlepsi cukiernicy latami ćwiczą przygotowanie idealnego placka, który będzie odpowiednio puszysty i obłędnie pyszny. Na szczęście istnieje sprawdzony przepis na błyskawiczny biszkopt, który zawsze się udaje.

Biszkopt uchodzi za jedno z najtrudniejszych ciast. Nawet doświadczeni kucharze mają niekiedy problem z jego odpowiednim przyrządzaniem. Zamiast puszystego i delikatnego ciasta wyciągają wówczas mało imponujący wypiek, który nierzadko nie zachwyca też smakiem. Okazuje się, że wystarczy jednak skorzystać ze sprawdzonego przepisu na uproszczoną wersję ciasta.

Biedronka, Tesco i inne sklepy wystosowały nagłe komunikaty. Dotyczą wszystkich klientówBiedronka, Tesco i inne sklepy wystosowały nagłe komunikaty. Dotyczą wszystkich klientówCzytaj dalej

Biszkopt z niezwykłego przepisu zachwyca smakiem i zawsze się udaje

Biszkopt nie bez powodu wymaga niemałej wprawy w kuchni. Mozolne ubijanie piany z białek czasem przerasta niezbyt doświadczonych cukierników, a nieodpowiednia technika mieszania kolejnych składników może skończyć się kulinarną wpadką. Dla wszystkich, którzy szukają błyskawicznego przepisu na biszkopt mamy wspaniałą propozycję. Ciasto jest zawsze puszyste i rozpływa się w ustach.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nowe obostrzenia. Wszyscy Polacy będą musieli się dostosować, powód jest poważny
  2. Kiszone ogórki wyszły puste w środku lub się popsuły? Babcie przestrzegają przed fatalnymi błędami, mogą zniweczyć wszystkie starania
  3. Bolesne zderzenie z rzeczywistością. Przyszli emeryci będą musieli przeżyć za 30% swoich pensji

Składniki:

  • szklanka mąki,
  • szklanka cukru,
  • 2 łyżki wody,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

Białka ubijamy na sztywno z dodatkiem soli - jej szczypta jest konieczna, by przyspieszyć proces powstawania piany. Osobno miksujemy żółtka z cukrem na gładką masę i powoli dodajemy do nich białka - miksujemy wszystko na najwolniejszych obrotach. Dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę, wszystko miksujemy tylko przez chwilę, aby piana nie zdążyła opaść. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy aż do suchości patyczka.

Milionowe długi, rozpacz i totalna nowość. Nadchodzi nowy sezon Kuchennych Rewolucji, wiemy czego się spodziewaćMilionowe długi, rozpacz i totalna nowość. Nadchodzi nowy sezon Kuchennych Rewolucji, wiemy czego się spodziewaćCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. "Kuchenne rewolucje" wyglądały inaczej, niż w telewizji. Niezadowoleni właściciele pozwali Magdę Gessler
  2. Nowe ognisko koronawirusa. Wiemy, gdzie zostało wykryte
  3. Doda wparowała do cukierni, miała jedno życzenie. Dostali na nie tylko tydzień czasu
  4. Bardzo przykre informacje o Annie Dymnej, jest ciężko. Trudno jej nawet zrobić ulubione przetwory
  5. Porażające znalezisko w Biedronce. Od razu poinformowano odpowiednie służby, mamy komunikat sieci
  6. Po meczu kamery nagrały szalone zachowanie Roberta Lewandowskiego. Nie wiedział, że jest nagrywany (WIDEO)

Źródło: Przyślij Przepis

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł