Boczek w kanapcePixabay / StockSnap

Kanapka kapitańska z boczkiem jest klasyką gatunku. Uwielbianą przez Polaków propozycję śniadaniową zrobisz w parę chwil

Smakowity boczek niejednokrotnie potrafił wprowadzić nasze kubki smakowe w stan ekstazy. Plastry mięsa idealnie wpasowują się w przepisy śniadaniowe. Tym razem podczas pierwszego posiłku warto postawić na kanapkę kapitańską. Takiemu specjałowi nie można się oprzeć.

Boczek bez dwóch zdań jest jednym z tych produktów, który jest uwielbiany przez wielu smakoszy. Podczas śniadania często ląduje on w jajecznicy, jednak kanapka z jego dodatkiem jest znacznie ciekawszą alternatywą. Jej smak na długo pozostaje w pamięci.

Wyglądały jak ziemniaki albo dziwne kamienie. Gdy emerytka z Zamościa poznała prawdę, od razu pobladłaWyglądały jak ziemniaki albo dziwne kamienie. Gdy emerytka z Zamościa poznała prawdę, od razu pobladłaCzytaj dalej

Śniadanie, w którym główną rolę odgrywa boczek

Smakowity boczek potrafi przyprawić o szybsze bicie serca amatorów wędlin. Nie da się ukryć, że śniadanie z jego dodatkiem może zapewnić nam odpowiednią dawkę energii o poranku. Boczek można przygotować na multum sposobów. Jednym z najlepszych jest kanapka kapitańska. Co nam będzie potrzebne do jej przygotowania?

  • bułka wieloziarnista lub 2 kromki ciemnego pieczywa
  • plastry boczku
  • pół dojrzałego awokado
  • 10 ml soku z cytryny
  • jajko
  • 4 liście roszponki
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

    1. Niewyobrażalna tragedia, dwoje 3-letnich dzieci nie żyje. Myśleli, że to wina winogron, mylili się, rodzice usłyszą zarzuty
    2. Wspaniała wiadomość dla 1,7 mln Polaków. Ich portfele znacznie urosną

Boczek w tym wydaniu zachwyci nawet najbardziej wybrednych smakoszy

Przygotowanie tej wyśmienitej kanapki nie powinno nikomu sprawić większych problemów. Wystarczy postępować zgodnie z tym przepisem. Na początku pieczywo umieszczamy w tosterze tak aby stało się chrupiące. Wydrążamy miąższ z połówki awokado i odkładamy je do niewielkiego naczynia. Owoc mieszamy z sokiem z cytryny i dodajemy sól oraz pieprz. Powinniśmy otrzymać jednolitą masę. Boczek możemy podsmażyć na patelni. Jeżeli zdecydujemy się na ten krok, wówczas po obróbce cieplnej należy go odsączyć z tłuszczy przy użyciu papierowych ręczników. Jajko rozbijamy na patelnię i smażymy na sadzone. Na pieczywie rozsmarowujemy pastę z awokado. Następnie wykładamy boczek, jajko sadzone oraz liście roszponki.

Dramatyczne wyznanie gwiazdy Dramatyczne wyznanie gwiazdy "Na Wspólnej", syn nie chce go znać. Z córką z kolei jakiś czas temu na wizji pokazywał, jak robić risottoCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Wiemy już, ile zarabiają w Lidlu. Na początek nawet ponad 4 tys. zł
  2. Już jutro wchodzi w życie nowy zakaz. Dotknie wiele osób
  3. Wielu Polaków czekało. Już dziś wielka radość przy kasie Biedronki, wystarczą 2 zł
  4. Zmiksował buraka z dwoma innymi warzywami. Otrzymał sok o niewiarygodnym działaniu, polecają go nawet lekarze
  5. Dodaj ziemniaki, ale przenigdy nie gotuj rosołu na udkach kurzych. Kucharze ostrzegają
  6. Tragiczna wiadomość. Tatry w żałobie, nie żyje legenda

Źródło: Tradycyjnakuchnia.blogspot

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł