

19 Września 2020
Prosta i pyszna surówka z buraków. idealnie komponują się z popularnym owocem
Smakowite buraki w formie surówki mogą przyprawić domowników o autentyczny zachwyt. Obok takiego dodatku obiadowego nie da się przejść obojętnie. Przygotowanie tej niezwykłej surówki jest trywialnie, a jej smak pozostaje na długo w pamięci.
Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się o tym jak fantastycznie mogą smakować buraki. Nie inaczej jest w przypadku surówki, w której bordowe bulwy grają pierwsze skrzypce. Domownicy z pewnością z miłą chęcią spałaszują ten niezwykły dodatek.
Buraki w wyjątkowej odsłonie podbiją serca najbliższych
Wyśmienite buraki potrafią przyprawić o zawrót głowy nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Możliwości ich przygotowania jest ogrom, jednak tym razem warto postawić na surówkę. Prośby o dokładkę są niemal pewne. Jakie składniki będą nam potrzebne do przygotowania tego frykasa?
- 500g ugotowanych lub upieczonych buraków
- jabłko
- pół cebuli
- 30 ml octu
- 30 ml oliwy
- sól
- pieprz
- 3 g cukru
Dzisiaj grzeje:
- Dostała ścierką. Nagle widzów poderwało, na wizję wkroczył mąż Magdy Gessler i zakomunikował 5 słów
- Dwie osoby nie żyją, wielu rannych, nagle wybuchł chaos. Wiadomości z zagranicy obiegły media
- Prawie wszyscy wskazują błędnie. Pod którym numerem jest najzdrowsze żółtko?
Surówka, w której główną rolę odgrywają buraki
Buraki w tym wydaniu są niezwykle proste w przygotowaniu. Nikt nie powinien mieć problemów z tym przepisem. Na początku ścieramy buraki na tarce o dużych oczkach. Podobnie postępujemy z obranym jabłkiem. Cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystko mieszamy z octem, oliwą, solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Surówkę odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie nasz dodatek obiadowy jest już gotowy. Domownicy go pokochają. Buraki w takiej odsłonie z pewnością przypadną wszystkim do gustu.
Najlepsze newsy:
- Komornik zapuka do drzwi i zacznie eksmisję. Strach wśród Polaków, ale wcale nie musisz opuszczać domu
- Naukowcy z Czech stwierdzili nowy objaw koronawirusa. Bardzo łatwo pomylić go z innymi chorobami
- Meteorolodzy ostrzegają, przecieramy oczy. Mówią jak wcześnie sypnie śniegiem, grzybiarze wstrzymali oddech
- 3 ogromne i częste błędy podczas kiszenia kapusty. Przez nie będzie do wyrzucenia
- Natalia kisząc ogórki dodała koper i chrzan. Zamarła widząc białą pianę, szybka interwencja jest niezbędna
- Warto sprawdzić portfel. Ta pięciozłotówka jest warta fortunę
Źródło: kuchnia-domowa.pl
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł