Cebula duszona z kiełbasąYouTube / Środa Gotuje

Zapomniana cebula duszona po wiejsku wraca w nowym wydaniu. Uwielbiany przepis z dzieciństwa nabiera wyrazu dzięki 1 składnikowi

Cebula jest jednym z warzyw, które niezwykle często gości w polskiej kuchni. Niejednokrotnie mogliśmy się przekonać o jej niezwykłych walorach smakowych. Na jej bazie można przygotować przepyszne danie. Duszona cebula po wiejsku rozpływa się w ustach. Z jednym dodatkowym składnikiem będzie jeszcze bardziej zachwycająca.

Nie od dziś wiadomo, że danie, do którego dodana zostanie cebula, będzie miało o wiele bardziej wyrazisty smak. Tym razem możesz przygotować potrawę, która będzie składała się głównie z cebuli. Przepis zapomniany przez wiele osób powrócił w nowym wydaniu. Warto go wypróbować, ponieważ cebula w tej odsłonie jest niezwykle smakowita.

Anna wysłała nam zdjęcie z grzybobrania, tyle kurek na raz wiedzieliśmy tylko na bazarze. Wiemy, gdzie sypnęło kurkowym grademAnna wysłała nam zdjęcie z grzybobrania, tyle kurek na raz wiedzieliśmy tylko na bazarze. Wiemy, gdzie sypnęło kurkowym grademCzytaj dalej

Cebula w przepysznym wydaniu

Już teraz możesz przekonać się jak oszałamiająca może być niepozorna cebula. Duszona po wiejsku będzie o wiele lepsza, jeżeli wzbogacimy ją o plastry pysznego boczku. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • 500 g kiełbasy
  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 17 sztuk cebuli
  • 300 ml bulionu lub białego półsłodkiego wina
  • 5 g słodkiej mielonej papryki
  • pieprz i sól
  • 5 g cukru
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego

Dzisiaj grzeje:

  1. Córka aktora Boczka z "Kiepskich" wyrosła na przepiękną kobietę. Jej mama i tata gotują nietypowe dania, jednak ona nie jada w domu rodzinnym
  2. Greta Thunberg dostała 1 mln euro prestiżowej nagrody. Ale do kieszeni nie włoży ani centa

Duszona cebula po wiejsku jest bardzo prosta w przygotowaniu

Na początku kroimy cebulę, kiełbasę i wędzony boczek. Mięso smażymy na złocisty kolor. Następnie powinna dołączyć do nich cebula. Zmniejszamy ogień i od czasu do czasu wszystko mieszamy. Kiedy cebula już zmięknie dodajemy cukier, liście laurowe i ziele angielskie. Nasze danie podlewamy stopniowo bulionem lub białym winem. Pod koniec dodajemy słodką paprykę i sól. Takiemu przysmakowi nikt nie będzie mógł się oprzeć. Smakowite wydanie duszonej cebuli możemy zobaczyć również na kanale Środa Gotuje znajdującym się na platformie YouTube.

Najlepsze newsy:

  1. Koniec emerytur dla księży? Polacy wyrazili jasne stanowisko
  2. 260 osób na kwarantannie. Ognisko koronawirusa w hotelu w Polsce
  3. Katarzyna Dowbor nieźle namieszała, wystarczyło, że założyła perukę. Fani pomylili ją z Gessler, wszystko się nagrało
  4. Zdjęcie Lary Gessler z jej nieziemsko przystojnym ojcem o urodzie Adonisa jest w sieci. Niebywałe wygląd mężczyzny zachwycił fanów gwiazdy
  5. Polacy spróbowali niemieckich pierogów i brakuje im słów. Obłędne nadzienie żywcem przenosi do nieba
  6. Wielki dzień Agnieszki Radwańskiej. Ogromna radość w rodzinie polskiej gwiazdy (FOTO)

Źródło: mojegotowanie.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł