Cebulapixnio.com

99% Polaków popełnia wielki błąd przy obieraniu cebuli i cytryny. Tracą wiele

Cebula jest warzywem, które dodajemy do wielu dań. Jednak mało kto wie o jej wszystkich właściwościach. Zwróć uwagę, co do tej pory robiłeś źle obierając skórkę wielu warzyw i owoców.

Cebula zawiera w sobie wiele wartości odżwywczych, tak jak wiele innych warzych i owoców. Dlatego nie należy obierać wszystkich ze skórki, bowiem duża część z nich najwięcej do zaoferowania ma właśnie pod skórką. Zobacz które z nich powinniśmi jeść w całości.

Rewelacyjny przepis na kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Zasmakujesz i nigdy innych nie zrobiszRewelacyjny przepis na kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Zasmakujesz i nigdy innych nie zrobiszCzytaj dalej

Cebula składa się z warstw, najważniejsza jest zewnętrzna

Mamy nawyk obierania warzyw i owoców. Ułatwia to jedzenie oraz wygląda apetyczniej. Jesteśmy do tego przyzwyczajeni, a z przyzwyczajeniami ciężko walczyć. Warto jednak spróbować tym razem, ponieważ niesie to ze sobą wiele dobroczynnych efektów. To właśnie pod skórką, której często się pozbywamy, znajduje się najwięcej cennych substancji.

Migdały to jedne z najbardziej popularnych orzechów. Dzięki swojemu delikatnemu smaku oraz własności dekoracyjnych są częstym wyborem jako składnik bądź dekoracja deserów. Ich skórka wspomaga procesy trawienia oraz pomaga naszym dobrym bakteriom w jelitach. Dlatego zawsze wybieraj te nieobrane.

Jabłka oraz gruszki są częśćią naszej kultury. Mało kto nie lubi ich smaku. Trzeba jednak pamietaż, żeby nie pozbywać sie ich skórki. Im bliżej niej tym więcej cennych wartości odżywczych, między innymi błonnika, który pomaga nam w pozbyciu zalegających resztzek zywności w jelitach i pomaga nam zachować uczucie sytości.

Dzisiaj grzeje: 1. Czy istnieje cenniejszy dla domu produkt niż soda oczyszczona? 10 nieziemskich zastosowań

2. Nie żyje wyjątkowy podróżnik i łowca przygód. Jego książki czytały miliony, wielka strata

Cytrusy, takie jak cytryny czy pomarańcze to bomby witaminowe. Ich świeżość i soczystość jest głównym powodem, dla których tak je kochamy. Spróbuj zetrzeć ich skórkę do makaronów lub deserów, ponieważ w niej kryje sie najwięcej dobrego. Cytryny świetnie pasują do deserów, grejpfruty do sałatek a pomarańcze do makaronów.

Cebula nie wygląda apetycznie z nieobraną skórką, lecz nie musisz jej jeść. Wystarczy dodać przecięta w pół do zupy i uwolni wszelkie wartości odżywcze do wywaru. Jej pergaminowa skórka zawiera flawonoidy, które wykazują działanie przeciwzapalne. A przy okazji nada niepowtarzalny smak Twojej zupie!

  1. Twórcy Kuchennych rewolucji chcieli ukryć porażającą prawdę przed widzami. Wszystko się wydało
  2. Nie żyje gwiazdor „Klanu” i mąż znanej aktorki. Pogrążona w żałobie żona poinformowała o śmierci
  3. Jedno z najlepszych ciast bez pieczenia na świecie. Robi się niemal samo, podajemy przepis
  4. Wypijesz najlepszą od 100 lat miksturę z czosnku i miodu i osłupiejesz już po 3 min. Efekty są oszałamiające
  5. 99% ludzi nie rozpozna po żółtku i białku, które jajko jest najzdrowsze. Nr 1, 2 czy 3?
  6. Została skierowana do psychiatry. Sama dowiedziała się, jak można wyleczyć jej nowotwór

Źródło: wp.pl

Następny artykuł