Chleb domowej robotyFacebook

Kiedyś ludzie szanowali chleb, całowali gdy spadł na ziemię. Podajemy najprostszy przepis na domowy chlebek

Smakowity chleb jest jedną z absolutnych kulinarnych podstaw. Niektórzy darzyli specjał wyjątkowym szacunkiem. Dawny zwyczaj nakazywał ucałować go gdy spadł na ziemię. Nie da się ukryć, że domowy chleb smakuje najlepiej. Już teraz poznaj niezawodny przepis.

Nic nie jest tak dobre jak chleb prosto z pieca. Chrupiący i ciepły smakołyk potrafi przyprawić o zawrót głowy. Na szczęście nie musisz stać w porannej kolejce do piekarni, aby go zdobyć. Wystarczy, że przygotujesz chleb w domowym zaciszu.

Ela natrafiła na przedziwnego grzyba i zamarła. Nie wolno go dotykać, jest cenny niewiarygodnieEla natrafiła na przedziwnego grzyba i zamarła. Nie wolno go dotykać, jest cenny niewiarygodnieCzytaj dalej

Prosty przepis na pyszny chleb

Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się, że chleb jest niezawodnym specjałem. Pieczywo towarzyszy ludzkości od początków cywilizacji. Nie jest zaskakującym, że odgrywa istotną rolę w codziennej diecie. Z czego wykonamy nasz domowy chleb?

  • 500 g mąki pszennej
  • 500 ml ciepłej wody
  • 25 g świeżych drożdży
  • 2 g cukru
  • 60 g płatków owsianych
  • 7 g soli
  • 30 ml oleju

Dzisiaj grzeje:

  1. Zrobiła zakupy i przy kasie podała banknot 200 zł. Kasjer zauważył napis, policja pojawiła się chwilę później
  2. Przełomowa decyzja Chin, ogłosili. Cały świat przeciera oczy i nie wierzy
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Wyśmienity chleb domowej roboty

Chleb jest bardzo prosty w przygotowaniu. Na początku mieszamy w misce pokruszone drożdże, cukier, płatki owsiane i wodę. Drożdże muszą się rozpuścić. Powstałą ciecz wzbogacamy o mąkę zmieszaną z solą. Wyrabiamy ciasto przy użyciu łyżki. Miskę przykrywamy ściereczką. Odstawiamy na 40 minut w ciepłe miejsce. Objętość ciasta powinna się podwoić. Foremkę o długości 30 cm smarujemy olejem i obsypujemy mąką. Przekładamy do niej ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni Celsjusza. Chleb pieczemy przez 50 minut. Po wyjęciu odstawiamy go na 15 minut. Dopiero po tym czasie możemy go bezpiecznie wyjąć z formy. Kiedy jeszcze trochę przestygnie, wówczas możemy przystąpić do zajadania.

Kulinarny świat w żałobie. Nie żyje, druzgocąca wiadomośćKulinarny świat w żałobie. Nie żyje, druzgocąca wiadomośćCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nikt Ci nie przypomni, a opłata 125,40 zł jest absolutnie obowiązkowa. Na dodatek w 2021 roku będzie jeszcze wyższa
  2. Rząd rozważa wprowadzenie potężnych obostrzeń. Propozycje leżą już na stole, o co chodzi?
  3. Potrzebujesz tylko 3 składników i 5 minut, by zrobić powalające ciasto bez pieczenia. Koleżanki będą błagać o przepis
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Kupowałeś ostatnio w Biedronce? Inspekcja sanitarna ostrzegła wszystkich, możesz mieć poważny problem
  6. Intymny list Ireny Santor. Ujawniła nieznaną dotąd prawdę nt. swojego życia

Źródło: Domowe Wypieki

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł