Chleb z cukremInstagram/beata__es

Chleb z cukrem, czyli gofry naszego dzieciństwa. Wiele osób urozmaicało kanapkę na swój własny sposób

Chleb był jednym z rarytasów dawnych czasów. Jadło się go na różne sposoby, co bez dwóch zdań kojarzy się z czasami dzieciństwa. Przypominamy o hicie, którym był chleb ze śmietaną i cukrem.

Chleb ze śmietaną i cukrem to klasyka dzieciństwa. Nazywane swego czasu goframi, zaskarbiła serca nie tylko dzieci, ale i dorosłych. To jedna z szybszych propozycji do zjedzenia, która była nie tylko szybka, ale i wyjątkowo smaczna.

Chleb z cukrem i śmietaną

Kanapka ze śmietaną i cukrem uważana była swego czasu za prawdziwy luksus. Nawet w czasach komunistycznych każdy był w stanie pozwolić sobie na te składniki i odtworzyć to pyszne danie. Charakteryzowało się ono ogromną prostotą, ale rewelacyjnym smakiem.

Wypij zaraz po przebudzeniu na pusty żołądek. Odczujesz korzyści o jakich nie śniłeś, najpotężniejszy sok o właściwościach zdrowotnychWypij zaraz po przebudzeniu na pusty żołądek. Odczujesz korzyści o jakich nie śniłeś, najpotężniejszy sok o właściwościach zdrowotnychCzytaj dalej

Cukier był w tamtych czasach na kartki, ale należał do produktów, które można było znaleźć na półkach sklepowych. To jeden z nielicznych produktów, na które był w stanie pozwolić sobie każdy.

Kanapka ze śmietaną i cukrem była tak naprawdę propozycją idealną w ramach każdego posiłku. Sprawdzała się w formie śniadania, kolacji, deseru czy podwieczorku. Dzieci w dzisiejszych czasach nie znają tego smaku ze swojej codzienności, ale wielu rodziców nadal przemyca ten szybki przepis do swoich domów.

Dzisiaj grzeje:

  1. Najszybszy chleb na świecie bez drożdży, zakwasu i wyrastania. Zastosuj jeden trick, a przygotujesz go w 40 minut
  2. Będą zmiany w przemieszczaniu się po Polsce. Ważna wiadomość dla podróżnych
  3. Ostrzeżenie dla wszystkich konsumentów, mogą być w twojej kuchni. Nie jedz i od razu wyrzuć, sanepid nie ma złudzeń

Przysmak dzieciństwa

Wykonanie takiej kanapki jest banalnie proste. Należy wziąć kromkę ulubionego chleba, najlepiej jasnego i posmarować ją dokładnie masłem. Na to nakładamy około 2 cm warstwy śmietany i sypiemy dokładnie cukrem. Najlepiej, jeśli śmietana będzie gęsta i kwaskowata w smaku.

Śmietana benedyktyńska jest tą, która kojarzy się najbardziej z tymi pysznymi, domowymi „goframi”. Z dostępnych na rynku – oprócz benedyktyńskiej – powinny sprawdzić się wszystkie śmietany z zawartością tłuszczu, który będzie na poziomie 18-22%. Życzymy smacznego.

Ziemniaki jakich jeszcze nie próbowałeś. Puszyste i lekkie jak chmurka kuleczki z piekarnika zrobisz w parę chwilZiemniaki jakich jeszcze nie próbowałeś. Puszyste i lekkie jak chmurka kuleczki z piekarnika zrobisz w parę chwilCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Agata Duda wprawiła wszystkich w osłupienie. Ciężko uwierzyć, co zrobiła podczas uroczystości
  2. Tak mieszka biskup na wsi: 21 hektarów i pałac za kilka milionów. Relacja rolnika
  3. Placki ziemniaczane bez smażenia? Smakują jeszcze lepiej niż z patelni, wystarczy zastosować 1 trik
  4. Często się przeziębiasz i łapiesz infekcje? W domu zrobisz syrop na bazie octu jabłkowego, który niesamowicie wzmocni odporność
  5. Gessler przeszła samą siebie. Jej przepis na kotlety po lwowsku jest absolutnym hitem
  6. Przełomowe wyniki badań. Wyhodowali płuca, które następnie zarazili koronawirusem
  7. Zuchwałe oszustwo na karty SIM. Można stracić mnóstwo pieniędzy

Źródło: Smaki z Polski

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł