Chleb w jajku smakuje obłędnie.facebook/Pewex

Chleb w jajku przypomina smak dzieciństwa. Jedliście kiedyś?

Chleb w jajku jest niezapomnianym smakiem z dzieciństwa i jedną z ulubionych przekąsek wielu smakoszy. Cudowne grzanki usmażone na złoto rozpływają się w ustach, a przy tym zrobimy je błyskawicznie. Przypominamy banalny przepis na obłędnie pyszny chleb.

Chleb w jajku smakuje wyjątkowo, podobnie jak wiele innych dań z dzieciństwa. Proste produkty, które niemal zawsze mamy w kuchni, pozwalają nam wyczarować najpyszniejszy przekąskę z wczorajszego suchego chleba. Wystarczy więc chwila w kuchni, by myślami przenieść się do najpiękniejszych wspomnień sprzed lat.

Żałoba, oczy pełne łez, rozpacz, córka Magdy Gessler zmarła w strasznych okolicznościach. Po latach gwiazda TVN wszystko opowiedziałaŻałoba, oczy pełne łez, rozpacz, córka Magdy Gessler zmarła w strasznych okolicznościach. Po latach gwiazda TVN wszystko opowiedziałaCzytaj dalej

Chleb w jajku przypomni ci dzieciństwo i pozwoli wykorzystać resztki z kuchni. Podajemy najprostszy sposób na świecie

Chleb w jajku jest jedną z najlepszych, a jednocześnie najprostszych potraw, jakie kiedykolwiek wymyślono. Doceniają go wszyscy najwięksi smakosze i to niezależnie od tego, ile mają lat. Starsze pokolenia świetnie pamiętają to tanie danie i przekazują je dzieciom i wnukom, które pałaszują je równie chętnie. Przepis jest tak banalny, że chyba nikomu nie trzeba go podawać, ale na wszelki wypadek zamieszczamy go poniżej.

Dzisiaj grzeje:
1. Nagłe ostrzeżenie z GIS dla wszystkich. Nie używaj go do gotowania pod żadnym pozorem, kupowany przez tysiące Polaków produkt może być niebezpieczny
2. Już ponad 3 mln Polaków korzysta z dużego ułatwienia, ty też możesz. Wystarczy jedna rzecz

Składniki:

  • 3 kromki niezbyt świeżego chleba (lekko czerstwe pieczywo lepiej wchłania jajko),
  • 2 jajka,
  • sól i pieprz,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie:

Jajka mieszamy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej, a w międzyczasie chleb maczamy w jajku z obu stron i wrzucamy go na gorący tłuszcz. Smażymy na złoty kolor i gotowe.

Najlepsze newsy:

  1. Nagły protest w samym centrum polskiego miasta. Zbiera się ogromny tłum, co tam się dzieje?
  2. 116 osób tragiczne zginęło jednego dnia od piorunów. Dramatyczne i smutne wiadomości przekazały władze Indii
  3. Robisz sałatkę z ogórków? 1 okropny błąd pogarsza smak, a 1 trik zachwyca
  4. Wielkie uznanie, starszy pan wynalazł kapitalny sposób na stonkę ziemniaczaną. W chwilę tysiące szkodników znikają z upraw
  5. Magda Gessler podała przepis na kotlety schabowe. Ich sekret tkwi w nietypowym szczególe
  6. Robert Lewandowski wróci grać w Polsce? Nagle postanowił zabrać głos i wyjaśnił wszystkie wątpliwości

Źródło: facebook/Pewex

\

Następny artykuł