Ciastka z maszynki zachwycają smakiemYouTube/Kulinarne przygody

Każda babcia robiła ciastka z maszynki. Po latach okazało się, w czym tkwi ich sekret

Ciężko znaleźć przysmak, który byłby darzony taki sentymentem. Ciastka z maszynki to dla wielu osób smak dzieciństwa, którego nie da się niczym zastąpić. Deser ten od razu wyróżnia się kształtem w porównaniu do innych słodyczy. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego jaki sekret skrywają ciastka z maszynki.

Nie da się ukryć, że ciastka z maszynki to prosta propozycja deserowa. Między innymi dlatego w ostatnim czasie zaczęły ponownie zyskiwać na popularności. Coraz więcej osób decyduje się na ich samodzielne wykonanie w domowym zaciszu. Warto jednak wówczas pamiętać o pewnym niezwykle istotnym szczególe.

Skandal, pacjenci szpitali masowo robią porażające zdjęcia w polskich szpitalach. Więźniowie nie pracują na swoje utrzymanie, a jedzą lepiej?Skandal, pacjenci szpitali masowo robią porażające zdjęcia w polskich szpitalach. Więźniowie nie pracują na swoje utrzymanie, a jedzą lepiej?Czytaj dalej

Prosty przepis na ciastka z maszynki

Ciastka z maszynki są niezwykle łatwe w przygotowaniu, a ich wyciskanie może być nie lada frajdą. Zanim przystąpimy do przygotowań musimy zaopatrzyć się w nastepujące składniki. Potrzebne będą nam:

  • 750 g szklanki mąki pszennej
  • kostka masła
  • 2 żółtka jajka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 12%
  • 120 g szklanki cukru pudru
  • 2 opakowania cukru waniliowego

Dzisiaj grzeje:
1. Magda Gessler podała przepis na kotlety schabowe. Ich sekret tkwi w nietypowym szczególe
2. Dobra zmiana dla wielu polskich kierowców. Uprzykrzający życie przepis będzie mniej doskwierał

O czym należy pamiętać przygotowują ciastka z maszynki?

Kiedy posiadamy już wszystkie niezbędne składniki, możemy przejść do przygotować. Na początku wszystkie składniki ciasta dokładnie mieszamy w temperaturze pokojowej. Następnie formujemy lekko spłaszczoną kulę, którą umieszczamy w folii i wkładamy do lodówki na 20 minut. Po tym czasie ciasto przeciskamy przez maszynkę (szpryce) na blachę wyścieloną papierem. Jeżeli jest ono zbyt twarde powinniśmy dać mu chwilę w temperaturze pokojowej. Pieczemy w 200 stopniach Celsjusza przez około 15 minut. Niezwykle istotne jest to, żeby nie zastępować masła margaryną. Taki zabieg mógłby znacząco pogorszyć smak naszych wypieków.

Najlepsze newsy:

  1. Wiadomości TVP bez skrupułów zmanipulowały jej wypowiedź. Zadziwiające sceny na antenie, jest mocna odpowiedź
  2. W ciągu 4 miesięcy 200 tysięcy polskich turystów dostanie pieniądze. Nie chodzi o bon
  3. Magda Gessler zdradziła jak gotuje rosół. Tajemnica tkwi w szczegółach
  4. Co za widok, do internetu trafiło zdjęcie Gessler bez makijażu w turbanie na głowie. Kompletnie nieumalowana gwiazda "Kuchennych rewolucji" zaskoczyła wszystkich
  5. W 7 minut pozbędziesz się mszyc i mrówek. Jest niebywały sposób, wszystko dzięki cudownej miksturze
  6. Adam Małysz w końcu przerwał milczenie. Ujawnił przed tysiącami fanów, jak się czuje, współczujemy

Źródło: Wirtualna Polska

Następny artykuł