
Genialny przepis na słynne ciasto "Snickers". Miodowy przekładaniec nie ma sobie równych
Ciasto inspirowane jednym z najpopularniejszych batonów nie ma sobie równych. Pyszny miodowy wypiek przekładany masą budyniową i kajmakową warto zrobić w domu, bo przepis jest dość prosty, a przy tym niezwykle efektowny. Wystarczy kilka składników, by wyczarować cudowne ciasto "Snickers".
Ciasto, które smakuje jak popularny baton, zrobi furorę w twojej kuchni. Połączenie miodowego ciasta z kremem budyniowym, masą kajmakową i chrupiącymi orzeszkami po prostu nie może się nie udać. Wszystkie smaki tworzą cudowną kompozycję smaków.
Ciasto "Snickers" zachwyca cudownym smakiem
Ciasto nie zawsze musi być przygotowane według tradycyjnych receptur. Właśnie dlatego w internecie pojawia się coraz więcej przepisów na wypieki inspirowanie nie do końca zdrowymi, ale kultowymi słodyczami. Wśród nich na szczególną uwagę zasługuje ciasto o smaku batona Snickers. Bardzo podobne ciasto przygotowano także na kanale na Youtube'ie SkutecznieTv.
Dzisiaj grzeje:
- Nie żyje gwiazdor uwielbianego przez Polaków programu. Miał dopiero 38 lat
- Głodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzecz
- Senat zawalczy nie tylko o emerytów z 1953 roku. Więcej pieniędzy z emerytury też dla pozostałych seniorów?
Składniki:
- 500 g mąki pszennej + 4 łyżki,
- 250 g masła,
- 200 g cukru,
- 3 jajka,
- łyżka miodu,
- łyżeczka sody,
- 0,5 l mleka,
- 0,5 szklanki cukru,
- cukier waniliowy,
- 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
- puszka masy kajmakowo-orzechowej,
- 100 g orzechów ziemnych.
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy posiekane masło, jajka, cukier, miód i sodę. Zagniatamy ciasto, dzielimy ja na trzy różne części i rozwałkowujemy. Trzy jednakowe formy o wielkości 24 cm x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na nie ciasto. Każdy placek pieczemy osobno przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Ćwierć lira mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałej części mleka rozrabiamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlewamy je do gorącego mleka i gotujemy aż powstanie budyń. Wylewamy go na ostudzony placek i nakrywamy go kolejną warstwą ciasta, lekko ją dociskając. Na wszystko wykładamy 3/4 masy kajmakowej. Wierzch ciasta posypujemy orzeszkami i wstawiamy je do lodówki na kilka godzin.
Najlepsze newsy:
- Wielkie zmiany dla planujących wesela? Łukasz Szumowski w końcu zabrał głos
- Mąż Magdaleny Ogórek został oskarżony. Szykuje się gigantyczny skandal
- Szumowski mówi o kwarantannie dla Polaków. Dobitne słowa
- Domowe Rafaello jest o niebo lepsze niż sklepowe. Zrobisz je szybko i bez pieczenia, domownicy będą zachwyceni
- Najczęstsze błędy podczas uprawy ogórków. Przez nie warzywo może być gorzkie
- Niestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimę
- Piotr Żyła odniósł się do wiadomości o swoim romansie. Zadrwił z Justyny Żyły i mediów, ale wszyscy mówią o jednym (FOTO)
Źródło: przeslijprzepis
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!
Następny artykuł