Ciasto "Snickers" smakuje obłędnie.screen z kanału SkutecznieTv/Youtube

Genialny przepis na słynne ciasto "Snickers". Miodowy przekładaniec nie ma sobie równych

Ciasto inspirowane jednym z najpopularniejszych batonów nie ma sobie równych. Pyszny miodowy wypiek przekładany masą budyniową i kajmakową warto zrobić w domu, bo przepis jest dość prosty, a przy tym niezwykle efektowny. Wystarczy kilka składników, by wyczarować cudowne ciasto "Snickers".

Ciasto, które smakuje jak popularny baton, zrobi furorę w twojej kuchni. Połączenie miodowego ciasta z kremem budyniowym, masą kajmakową i chrupiącymi orzeszkami po prostu nie może się nie udać. Wszystkie smaki tworzą cudowną kompozycję smaków.

Media podają, że Piotr Żyła spotyka się z gwiazdą TVN. W internecie zamieszcza ona zdjęcia obłędnych dańMedia podają, że Piotr Żyła spotyka się z gwiazdą TVN. W internecie zamieszcza ona zdjęcia obłędnych dańCzytaj dalej

Ciasto "Snickers" zachwyca cudownym smakiem

Ciasto nie zawsze musi być przygotowane według tradycyjnych receptur. Właśnie dlatego w internecie pojawia się coraz więcej przepisów na wypieki inspirowanie nie do końca zdrowymi, ale kultowymi słodyczami. Wśród nich na szczególną uwagę zasługuje ciasto o smaku batona Snickers. Bardzo podobne ciasto przygotowano także na kanale na Youtube'ie SkutecznieTv.

Dzisiaj grzeje:

  1. Nie żyje gwiazdor uwielbianego przez Polaków programu. Miał dopiero 38 lat
  2. Głodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzecz
  3. Senat zawalczy nie tylko o emerytów z 1953 roku. Więcej pieniędzy z emerytury też dla pozostałych seniorów?

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej + 4 łyżki,
  • 250 g masła,
  • 200 g cukru,
  • 3 jajka,
  • łyżka miodu,
  • łyżeczka sody,
  • 0,5 l mleka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • cukier waniliowy,
  • 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej,
  • puszka masy kajmakowo-orzechowej,
  • 100 g orzechów ziemnych.

Przygotowanie:

Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy posiekane masło, jajka, cukier, miód i sodę. Zagniatamy ciasto, dzielimy ja na trzy różne części i rozwałkowujemy. Trzy jednakowe formy o wielkości 24 cm x 24 cm wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy na nie ciasto. Każdy placek pieczemy osobno przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Ćwierć lira mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. W pozostałej części mleka rozrabiamy mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlewamy je do gorącego mleka i gotujemy aż powstanie budyń. Wylewamy go na ostudzony placek i nakrywamy go kolejną warstwą ciasta, lekko ją dociskając. Na wszystko wykładamy 3/4 masy kajmakowej. Wierzch ciasta posypujemy orzeszkami i wstawiamy je do lodówki na kilka godzin.

Najlepsze newsy:

  1. Wielkie zmiany dla planujących wesela? Łukasz Szumowski w końcu zabrał głos
  2. Mąż Magdaleny Ogórek został oskarżony. Szykuje się gigantyczny skandal
  3. Szumowski mówi o kwarantannie dla Polaków. Dobitne słowa
  4. Domowe Rafaello jest o niebo lepsze niż sklepowe. Zrobisz je szybko i bez pieczenia, domownicy będą zachwyceni
  5. Najczęstsze błędy podczas uprawy ogórków. Przez nie warzywo może być gorzkie
  6. Niestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimę
  7. Piotr Żyła odniósł się do wiadomości o swoim romansie. Zadrwił z Justyny Żyły i mediów, ale wszyscy mówią o jednym (FOTO)

Źródło: przeslijprzepis

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł