Ciasto upieczone w prodiżu smakuje jak za dawnych latFacebook.com

Co przedstawia zdjęcie? Jeśli wiesz mamy dla ciebie niespodziankę, jest zaskoczenie

Ciasto upieczone w prodiżu przywodzi na myśl smaki dzieciństwa. Niepokojąco wygląda natomiast kabel od urządzenia, niejednego aż boli na sam widok. Mamy jednak niezwykłą niespodziankę dla wszystkich, którzy odgadli co przedstawia zdjęcie, będziesz mocno zaskoczony.

Ciasto z prodiża smakuje niepowtarzalnie. Dlatego w ramach niespodzianki przedstawiamy nadzwyczaj prosty przepis na tort czekoladowo-wiśniowy. Jego smak przenosi podniebienie w inny wymiar.

Przepis na nieziemski dwuskładnikowy tort obiega internet. Robi się w 30 min, nie trzeba umieć piecPrzepis na nieziemski dwuskładnikowy tort obiega internet. Robi się w 30 min, nie trzeba umieć piecCzytaj dalej

Ciasto tort czekoladowo-wiśniowy z prodiża - lista składników na biszkopt:

  • Jajka - 4 sztuki
  • Cukier - szklanka
  • Woda - 4 łyżki
  • Proszek do pieczenia - łyżeczka
  • Kakao - 2 łyżki

Lista składników na krem:

  • Śmietana 36% - litr
  • Serek mascarpone - 250 g
  • Cukier puder - 3 łyżki
  • Sypka czekolada - 4 łyżki
  • Czekolada deserowa - tabliczka
  • Czekolada mleczna - tabliczka
  • Dżem wiśniowy - słoiczek
  • Nalewka wiśniowa - szklanka
  • Wiśnie z nalewki

Ponadto:

  • Orzechy arachidowe uprażone - 100 g
  • Listki czekoladowe na dekoracje
  • Forma do pieczenia
  • Bułka tarta aby wysypać formę
  • Tłuszcz, aby wysmarować formę

Dzisiaj grzeje: 1. Przez przypadek ujawniono ukrywany przed wszystkimi przepis na panierkę z KFC. Podajemy recepturę

2. Dowiesz się do czego możesz wykorzystać mięso z rosołu i zaniemówisz. Odkryjesz, że mało wiesz o gotowaniu

Sposób przygotowania krok po kroku:

  1. Ubij jajka razem z cukrem aż uzyskają białą konsystencję.
  2. Wlewaj po łyżce wody na zmianę z mąką z proszkiem i ubijaj na niewielkich obrotach. Dodaj kakao.
  3. Przygotowane ciasto wylej do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy i piecz.
  4. Biszkopt piecz w prodiżu przez kwadrans.
  5. Poczekaj aż ostygnie.
  6. Schłodzoną śmietanę ubij z sypką czekoladą. Dodaj cukier puder.
  7. Czekoladę deserową rozpuść w kąpieli wodnej i ostygnięta wlej do ubitej śmietany.
  8. Dodaj serek mascarpone i zmiksuj aby połączyć składniki.
  9. Biszkopt przekrój na 4 części.
  10. Pierwszą część biszkoptu nasącz nalewką, posmaruj dżemem wiśniowym i nałóż krem. Ułóż wiśnie z nalewki. Posyp pokrojoną czekoladą i przykryj następną częścią biszkoptu.
  11. Przekładaj tak wszystkie części.
  12. Boki oraz wierzch tortu posmaruj kremem.
  13. Wierzch udekoruj listkami czekolady oraz posyp starta czekoladą. W boki ciasta powkładaj orzechy arachidowe.

Najlepsze newsy:

    1. Pracownica hostelu nie wytrzymała. Opowiedziała o najbardziej żenującej sytuacji, jaką przeżyła
    2. Chroni przed rakiem i poprawia trawienie. Wystarczy jedna łyżeczka dziennie
    3. Podali Roksanie Węgiel schabowe i rosół. Ktoś włączył mikrofon, wszyscy usłyszeli co wypaliła
    4. Polski producent dodaje do kiełbasy mięso ze ślimaków. Odbierze ci apetyt na długo
    5. Nagranie Magdy Gessler z Wuhan ścina z nóg. Ukrywana prawda wyszła na jaw
    6. Niebywały przepis na kopytka w nowej odsłonie. Smakują rewelacyjnie, sekretem jest jeden składnik

Źródło: przepisyjoli.com

Następny artykuł