Ciasto z malinami z przepisu siostry Anastazji
youtube/Mała Cukierenka

Cudowne, siostra Anastazja zdradziła przepis na puszyste ciasto z malinami. Zachwycisz nim absolutnie wszystkich

Ciasto z malinami może smakować wybornie, zwłaszcza jeśli skorzystamy ze sprawdzonego przepisu. Nie ma chyba równie słynnej książki kucharskiej, w której znajdziemy świetne przepisy na słodkie wypieki, jak "103 ciasta siostry Anastazji". Jest w niej tyle różnorodnych przepisów, że na pewno każdy łasuch odnajdzie coś dla siebie. Amatorów puszystych ciast z owocami na pewno zadowoli jeden przepis.

Ciasto, jak żadna inna potrawa, wymaga sprawdzonego i udoskonalonego do perfekcji przepisu. Właśnie dlatego tak chętnie korzystamy z dawnych receptur, które znamy z zeszytów babć, opowieści przekazywanych z pokolenia na pokolenie czy też książek kucharskich sprzed lat. Dzieło siostry Anastazji do dziś cieszy się ogromną sympatią wielbicieli słodkości. Siostra zakonna zgromadziła w nim ponad setkę przepisów, spośród których jeden szczególnie przypadł nam do gustu.

Wściekły klient nie wytrzymał i wrzucił do sieci porażające zdjęcia z Biedronki. Ostrzega wszystkichWściekły klient nie wytrzymał i wrzucił do sieci porażające zdjęcia z Biedronki. Ostrzega wszystkichCzytaj dalej

Ciasto z przepisu siostry Anastazji nie może się nie udać. Zamieszczamy przepis na cudowne ciasto z malinami

Ciasto ze sprawdzonego przepisu zawsze się udaje, więc warto gromadzić dawne przepisy w jednym notatniku lub mieć pod ręką słynne książki kucharskie. W Polsce taką pozycją są kultowe już ciasta siotry Anastazji. Zapewniamy, że warto zaufać jej doświadczeniu w dziedzinie pieczenia ciast. Amatorzy słodkości na pewno docenią wyjątkowe ciasto z malinami według jej przepisu.

Dzisiaj grzeje:

            1. Nigdy nie wyrzucaj obierek z ogórka. Dzięki nim pozbędziesz się uciążliwego problemu
            2. Nowy mandat ukarze, ale nie za prędkość lub pasy. Policja zwróci uwagę na jeden szczegół, do zapłaty 150 zł

Składniki:

              • 45 dag mąki pszennej
              • 15 dag cukru
              • 25 dag masła (schłodzonego)
              • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
              • jajko
              • 5 żółtek
              • margaryna (do posmarowania blachy)
              • bułka tarta
              • 5 białek
              • 10 dag cukru pudru
              • opakowanie cukru waniliowego
              • 2 opakowania budyniu waniliowego (bez cukru)
              • 3/4 szklanki oleju
              • szczypta soli
              • 2 szklanki malin

Przygotowanie:

              1. Zagniatamy kruche ciasto i dzielimy je na 3 części. Jedną z nich wstawiamy do lodówki na 1,5 h, a pozostałe dwie pieczemy spód ciasta. Blachę smarujemy margaryną i podsypujemy bułką tartą. Pieczemy w temp. 180°C przez 15–20 min.
              2. Pianę z białek ubijamy na sztywno z solą. Stopniowo dodajemy do niej cukier, cukier waniliowy, budyń i olej.
              3. Na wystudzony spód wylewamy pianę z białek i posypujemy ja malinami. Na wierzch dodajemy starte na tarce zimne ciasto.
              4. Pieczemy w temp. 180°C przez 40–45 min.

Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem.

Najlepsze newsy:

                    1. Pilna konferencja Mateusza Morawieckiego. Ogłosił ogromny sukces w walce z poważnym niebezpieczeństwem
                    2. Znoszą kolejny zakaz, Polacy będą zachwyceni. "Kwestia dni, a może nawet godzin"
                    3. Kupujesz pizzę mrożoną w Lidlu lub Biedronce? Ważne ostrzeżenie dla wszystkich klientów
                    4. Oszałamiające ciasto truskawkowe zrobisz w 7 minut. Receptura jest cudowna
                    5. Wielka kontrowersyjna zmiana w Lidlu, nagle weszła dodatkowa opłata. Klientów zamurowało, nikt się jej nie spodziewał
                    6. Robert Lewandowski przejdzie na emeryturę? Deklaracja napastnika nie pozostawia złudzeń, padła data

Źródło: gotowanie.onet.pl/

Następny artykuł