

11 Października 2020
Najprostsze ciasto czekoladowe pod słońcem, wrzucasz do miski kilka składników i gotowe, zaledwie w 5 minut
Ciasto nie musi być pracochłonne i trudne w wykonaniu. Ten przepis to gratka dla wszystkich łasuchów, którzy nie lubią godzinami przesiadywać w kuchni. Wystarczy kilka minut, by wyczarować cuda, którymi obje się cała rodzina.
Czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto jest słabością nas wszystkich. Bywa, że mamy za sobą ciężki dzień i nic nie idzie po naszej myśli. Wtedy marzymy tylko o jednym - smakołyku, który rozpędzi czarne chmury z nas naszej głowy. I cóż może być lepszego w takiej sytuacji niż ciasto czekoladowe. Genialne w swojej prostocie, a zarazem oszałamiające smakiem. Nie każdy musi być dyplomowanym cukiernikiem, by gotować. Dlatego podajemy przepis, który z łatwością powtórzy nawet amator. Idealna receptura dla wszystkich zaaferowanych pracą i codziennymi obowiązkami.
Najłatwiejsze na świecie ciasto czekoladowe
Goście stwierdzili, że niespodziewanie uraczą cię swoją obecnością? Nie ma co panikować, ciasto czekoladowe z tego przepisu zrobisz błyskawicznie. Nie potrzebujesz wyszukanych, drogich składników. Wszystkie z nich zazwyczaj mamy w kuchennych szafkach. Z resztą sama przekonasz się jak proste jest wykonanie ciasta czekoladowe. Wystarczy, że przygotujesz blaszkę, miskę i drewnianą łyżkę. Zero bałaganu.
Dzisiaj grzeje:
- Domowy syrop na kaszel z buraków ma piorunujące działanie. Dolegliwości znikają w kilka chwil
- Zacznie się w poniedziałek o 6 rano. Setki Polaków muszą opuścić domy, wyznaczają strefę "bezpośredniego zagrożenia życia" w turystycznym regionie Polski
- Lidl zapowiada ogromne zmiany. Klientów sieci czeka rewolucja
Potrzebujesz:
- 1 całe jajko
- 1 szklanka zimnego mleka
- 2 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanka dowolnego rodzaju cukru
- 5 łyżek oleju
- 3 płaskie łyżki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wszystkie składniki wsyp po kolei do miski i dokładnie wymieszać trzepaczką, bądź drewnianą łyżkę. W masie nie powinno być żadnych grudek, a produkty powinny stworzyć jednorodną masę. Gotową masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto możemy jadać jeszcze ciepłej z dodatkiem lodów śmietankowych bądź świeżych owoców. Smacznego
Najlepsze newsy:
- Ochroniarz z Biedronki uratował życie 14-latka. Nie wahał się ani sekundy
- Media obiegła tragiczna wiadomość. Są ofiary śmiertelne
- Martyniuk przyłapany na zakupach spożywczych w Biedronce. Wszyscy patrzyli tylko na jedno, jest afera
- Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
- Ogórki kiszone są naturalnym probiotykiem. Niewyobrażalne, na co jeszcze pomagają
- Nie mógł odwiedzić syna, który walczy z rakiem. Przygotował dla niego wzruszającą niespodziankę, jest wideo
Źródło: wielkiezarcie
Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama
Następny artykuł