Ciasto czekoladowePixabay / licencja: CC 0

Najprostsze ciasto czekoladowe pod słońcem, wrzucasz do miski kilka składników i gotowe, zaledwie w 5 minut

Ciasto nie musi być pracochłonne i trudne w wykonaniu. Ten przepis to gratka dla wszystkich łasuchów, którzy nie lubią godzinami przesiadywać w kuchni. Wystarczy kilka minut, by wyczarować cuda, którymi obje się cała rodzina.

Czekoladowe, rozpływające się w ustach ciasto jest słabością nas wszystkich. Bywa, że mamy za sobą ciężki dzień i nic nie idzie po naszej myśli. Wtedy marzymy tylko o jednym - smakołyku, który rozpędzi czarne chmury z nas naszej głowy. I cóż może być lepszego w takiej sytuacji niż ciasto czekoladowe. Genialne w swojej prostocie, a zarazem oszałamiające smakiem. Nie każdy musi być dyplomowanym cukiernikiem, by gotować. Dlatego podajemy przepis, który z łatwością powtórzy nawet amator. Idealna receptura dla wszystkich zaaferowanych pracą i codziennymi obowiązkami.

Krzysztof Krawczyk przekazał smutną wiadomość. Ma niską emeryturę, wystarczy na podstawowe produkty spożywcze?Krzysztof Krawczyk przekazał smutną wiadomość. Ma niską emeryturę, wystarczy na podstawowe produkty spożywcze?Czytaj dalej

Najłatwiejsze na świecie ciasto czekoladowe

Goście stwierdzili, że niespodziewanie uraczą cię swoją obecnością? Nie ma co panikować, ciasto czekoladowe z tego przepisu zrobisz błyskawicznie. Nie potrzebujesz wyszukanych, drogich składników. Wszystkie z nich zazwyczaj mamy w kuchennych szafkach. Z resztą sama przekonasz się jak proste jest wykonanie ciasta czekoladowe. Wystarczy, że przygotujesz blaszkę, miskę i drewnianą łyżkę. Zero bałaganu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Domowy syrop na kaszel z buraków ma piorunujące działanie. Dolegliwości znikają w kilka chwil
  2. Zacznie się w poniedziałek o 6 rano. Setki Polaków muszą opuścić domy, wyznaczają strefę "bezpośredniego zagrożenia życia" w turystycznym regionie Polski
  3. Lidl zapowiada ogromne zmiany. Klientów sieci czeka rewolucja

Potrzebujesz:

  • 1 całe jajko
  • 1 szklanka zimnego mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka dowolnego rodzaju cukru
  • 5 łyżek oleju
  • 3 płaskie łyżki kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wszystkie składniki wsyp po kolei do miski i dokładnie wymieszać trzepaczką, bądź drewnianą łyżkę. W masie nie powinno być żadnych grudek, a produkty powinny stworzyć jednorodną masę. Gotową masę przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Ciasto możemy jadać jeszcze ciepłej z dodatkiem lodów śmietankowych bądź świeżych owoców. Smacznego

Nie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiadNie można przestać ich jeść, kotlety schabowe z cudownym farszem polecają się na obiadCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Ochroniarz z Biedronki uratował życie 14-latka. Nie wahał się ani sekundy
  2. Media obiegła tragiczna wiadomość. Są ofiary śmiertelne
  3. Martyniuk przyłapany na zakupach spożywczych w Biedronce. Wszyscy patrzyli tylko na jedno, jest afera
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. Ogórki kiszone są naturalnym probiotykiem. Niewyobrażalne, na co jeszcze pomagają
  6. Nie mógł odwiedzić syna, który walczy z rakiem. Przygotował dla niego wzruszającą niespodziankę, jest wideo

Źródło: wielkiezarcie

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama






Następny artykuł