Ciasto, które zachwyca smakoszyYouTube.com/ochikeron

Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką

Ciasto po obiedzie jest doskonałym sposobem, aby zwieńczyć posiłek. Idealnym wypiekiem na taką okazję będzie to, które prezentujemy poniżej. Co więcej wszystkie składniki z pewnością masz pod ręką, więc nie będziesz musiała nawet wychodzić z domu.

Ciasto, które przedstawiamy niżej, jest klasyką japońskiej sztuki kulinarnej. Produkowane jest na masową skale i importowane na cały świat - jego popularność jest ogromna. W przygotowaniu jest nadzwyczaj prosty, trzeba jednak pamiętać o kilku rzeczach, aby ciasto nie opadło, a w środku nie pojawił się zakalec. Stosując się do naszych zaleceń upieczesz przepyszne ciasto, które zachwyci niejednego wybrednego smakosza.

Magda Gessler otrzymała list o dramatycznej treści, ważą się ludzkie losy. Czy Królowa polskiej gastronomii odpowie?Magda Gessler otrzymała list o dramatycznej treści, ważą się ludzkie losy. Czy Królowa polskiej gastronomii odpowie?Czytaj dalej

Ciasto wprost z od japońskich cukierników, które zachwyca lekkością i doskonałym smakiem

"Castella" popularny japoński deser, który zyskał światową sławę. Przypomina trochę nasz tradycyjny biszkopt, jest jednak znacznie delikatniejszy. Aby zrobić ten deser poprawnie, należy pamiętać o kilku ważnych aspektach. Po pierwsze, ilość składników zależy bezpośrednio od wielkości formy, my użyliśmy okrągłej blachy o średnicy 18 cm. Po drugie ciasto to piecze się w niskiej temperaturze, a tortownica musi być zanurzona w wodzie, aby nic się nie przypaliło.

Dzisiaj grzeje:

  1. Szklanka dziennie zapewnia szereg niebywałych korzyści, wszyscy powinniśmy włączyć go do swojej diety
  2. Z ostatniej chwili: cały kraj ma przejść testy na wirusa. Niesłychana akcja u sąsiada Polski
  3. Doskonała surówka z ogórków kiszonych. Dodatek popularnego warzywa niesamowicie podkręci ich smak

Składniki:

  • 100 g mąki
  • 100 ml mleka
  • 6 jajek
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • Ekstrakt waniliowy lub laska wanilii

Przygotowanie:

  1. Oddziel białka od żółtek.
  2. Przesiej mąkę do miski.
  3. Połącz masło i mleko w rondelku. Jeśli korzystasz z laski wanilii, rozetnij ją na pół, wydłub nasionka i dodaj ją wraz z nasionami do mleka.
  4. Wlej gorącą mieszankę do mąki i dokładnie wymieszaj.
  5. Dodawaj żółtka pojedynczo do całej masy.
  6. Białka ubij na sztywno z cukrem. Wlej ciasto do białek io delikatnie wymieszaj.
  7. Formę owiń folią spożywczą, a jej wnętrze wyłóż papierem do pieczenia.
  8. Wlej ciasto do formy, a formę włóż w większe naczynie z wodą.
  9. Włóż całość do piekarnika i piecz przez 70 minut w 150 stopniach.

Podawaj oprószone cukrem pudrem. Smacznego.

Błyskawiczna i smakowita napoleonka bez pieczenia. Idealna dla zabieganych łasuchówBłyskawiczna i smakowita napoleonka bez pieczenia. Idealna dla zabieganych łasuchówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Na ogrzewaniu można oszczędzać. Pod warunkiem, że się pamięta o paru kwestiach
  2. Błąd, który Polacy popełniają każdego dnia przy gotowaniu jajek. Efekt jest opłakany
  3. Przejmujące wyznanie Teresy Lipowskiej, rozważa zamieszkanie w domu opieki. W jej lodówce świeci pustkami, a sama nie lubi gotować
  4. Wyszła na jaw niewygodna prawda o Kuchennych Rewolucjach, Grzegorz stracił 25 tysięcy. Czy było warto?
  5. Niespodziewany zwrot akcji u Martyniuków, padły ostateczne słowa. Czy w sławnej willi z piękną kuchnią nastanie spokój?
  6. Fani "M jak Miłość" zdruzgotani, potwierdzono dwie śmierci. Aktorka przekazała tragiczne wiadomości

Źródło: smakdnia.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł