Ciasto na pierogiPixabay / skyradar

Kuroń zdradził przepis na idealne, zawsze udające się ciasto na pierogi. Opracował prostą i genialną recepturę

Ciasto odgrywa niezwykle istotną rolę podczas przygotowywania pierogów. W wielu domach przepisy na jego wykonanie delikatnie się od siebie różnią. Warto skorzystać z receptury, którą zaprezentował Jakub Kuroń. Ciasto na pierogi będzie jeszcze lepsze.

Nie da się ukryć, że ciasto na pierogi jest absolutną podstawą. Właśnie od niego zależy to jak smakowity będzie nasz obiadowy specjał. Już teraz przekonaj się jak samodzielnie przygotować idealne ciasto na pierogi. Efekt powala na łopatki.

Do sieci trafiły porażające zdjęcia gwiazdy Do sieci trafiły porażające zdjęcia gwiazdy "M jak miłość". Jest bardzo źle, trudno jej jeść i wykonywać najprostsze czynnościCzytaj dalej

Ciasto na pierogi według receptury Jakuba Kuronia

Idealne ciasto na pierogi jest jedną z tych rzeczy, o których marzy wielu smakoszy. Okazuje się, że jego przyrządzenie nie jest wcale takie trudne. Wystarczy postępować zgodnie z poniższym przepisem. Jakub Kuroń zdradził jak je wykonać. Musimy przygotować następujące składniki:

  • 750 g mąki pszennej
  • 5 g soli
  • 50 g masła
  • żółtko
  • 2 jajka
  • około 150 ml gorącej wody

Dzisiaj grzeje:

  1. Dzieje się, nagła wiadomość. Uwielbiana sieć sklepów obeszła godziny dla seniorów
  2. Minister nie wytrzymał, na antenie zwrócił się do Polaków. Chodzi o wyjazdy na 1 listopada
  3. Gessler wyjawiła sekret idealnego ciasta na pierogi. Tkwi on w braku pewnego składnika

Idealne ciasto na pierogi jest w zasięgu ręki

Ciasto w tym wydaniu nie powinno nikomu sprawić większych problemów. Na początku mąkę wysypujemy na stolnicę i dodajemy do niej sól. Masło o temperaturze pokojowej kroimy na mniejsze kawałki i zagniatamy z mąką. Wszystko wzbogacamy o dwa jajka oraz jedno żółtko. Całość ponownie mieszamy. Do powstałej masy stopniowo dodajemy gorącą wodę. Jednocześnie wyrabiamy nasze ciasto. Finalnie powinno odklejać się od dłoni. Jego struktura musi być gładka i miękka. Owijamy je folią i odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować. Placek powinien mieć grubość kilku milimetrów. Przy pomocy szklanki wycinamy z niego okręgi. Nie pozostaje nam nic innego jak napełnienie ich ulubionym farszem i ugotowanie.

Wielka radość, Doda powitała na świecie noworodka. Fani nie dowierzają, niewielu wie, że Doda gotuje niczym WachowiczWielka radość, Doda powitała na świecie noworodka. Fani nie dowierzają, niewielu wie, że Doda gotuje niczym WachowiczCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Monety mogą być świetnym zabezpieczeniem na trudne czasy. Za niektóre kolekcjonerzy zapłacą fortunę
  2. Tylko u nas: Józef z "Rolnik szuka żony" przyłapany na kłamstwie? Dowody są oczywiste, fani nie dowierzają
  3. Ola Kwaśniewska wysłała męża po koperek i awokado. Ogromna wtopa, z jego pomyłki ciężko przestać się śmiać
  4. Kotlety mielone bez smażenia osiągają apogeum smaku i soczystości. Zdradzamy najcudowniejszy przepis
  5. Pilna decyzja rządu. Zostały podjęte ostateczne środki, wojsko pomoże w walce z epidemią
  6. Gwiazda "M jak miłość" nagle wybuchła płaczem przed tysiącami ludzi. Nikt się nie spodziewał, powód zadziwia

Źródła: kuron.com.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł