Ciasto bez pieczenia zachwyca prezencjąPixabay.com/skeeze (zdjęcie poglądowe)

Kapitalne ciasto bez pieczenia z 3 aksamitnymi warstwami. Kilka minut roboty i zachwyt wszystkich gwarantowany

Ciasto bez pieczenia uratuje cię z największej opresji. Jeśli goście lada moment mają pukać do drzwi, a ty nie skończyłaś jeszcze gotować obiadu - nie masz się czego bać. Poniższy przepis pozwoli zachwycić gości deserem z 3 aksamitnymi warstwami.

Ciasto bez pieczenia nie musi być wcale nudne i trudne w przygotowaniu. Wielu uważa, że sernik na zimno jest jedynym tego typu deserem możliwym do wykonania. Cukiernicy mają jednak swoje sposoby. Poniższy przepis jest nie tylko doskonale pyszny - finezyjne 3 warstwy przykuwają oko i sprawiają, że każdy chce spróbować tego ciasta. Jeśli przygotowanie ciasta kojarzy ci się ze stresem i na samą myśl reagujesz przyspieszeniem tętna, ta receptura jest dla ciebie idealna. Nie wymaga dużych nakładów pracy ani wielu godzin pracy.

Rudi Schuberth zażenowany skandaliczną kwotą emerytury. Sprzedaje wędlinyRudi Schuberth zażenowany skandaliczną kwotą emerytury. Sprzedaje wędlinyCzytaj dalej

Ciasto bez pieczenia, które zachwyci twoich gości

Ciasta mogą przysporzyć więcej nerwów niż przyjemności. Zakalce, przypalone brzegi, zapadnięte ciasto czy ogromny bałagan w całej kuchni. Te problemy skutecznie odwodzą początkujących kucharzy od piekarnictwa, którzy wolą wyjść do cukierni i kupić gotowe ciasto. Specjalnie dla takich ludzi prezentujemy banalnie prosty przepis na trzy warstwowe ciasto bez konieczności pieczenia. Goście będą zachwyceni widząc jak się prezentuje na paterze.

Dzisiaj grzeje:

  1. Zrobisz je w 15 minut, najpyszniejsze ciasto bez pieczenia. Zawsze się udaje
  2. Śmierć ikony polskiego kina. Od 6 lat jej grób jest odwiedzany przez setki turystów. Wszyscy pamiętają jej uśmiech
  3. Dorota Szelągowska wyprawiła wesele za 65 złotych. Nie mieści się w głowie, co podała swoim gościom do jedzenia

Składniki:

  • biszkopty
  • 1 galaretka w kolorze czerwonym
  • 1 szklanka wody
  • 40 gramów żelatyny
  • 12 łyżek cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 250 gramów margaryny
  • 6 jajek

Przygotowanie:

  1. Margarynę włóż do garnka i podgrzewaj tak długo, aż całkowicie się roztopi. Następnie dodaj do niej żelatynę i mieszaj, aż się rozpuści. Przelej masę po równo do 3 szklanek.
  2. Spód blachy wyłóż biszkoptami.
  3. Trzy białka jaj ubij na sztywno w misce mikserem. Po ubiciu dodawaj stopniowo 3 łyżki cukru.
  4. Do piany wlej jedną szklankę margaryny. Miksuj, aż wszystko się połączy.
  5. Masą zalej ułożone biszkopty. Włóż blachę do lodówki.
  6. 6 żółtek ubij z 6 łyżkami cukru na puszysty krem. Po ubiciu dodaj do nich margaryny z żelatyną. Wymieszaj całość.
  7. Zalej żółtkami białka na blaszce i znowu włóż blachę do lodówki.
  8. Ponownie ubij pianę z 3 białek i 3 łyżek cukru. Dodaj do nich kakao i wymieszaj. Przelej masę do blachy i ponownie włóż do lodówki.
  9. Rozrobioną galaretką zalej ciasto z góry. Po związaniu możesz je pokroić.
Cudowna jesienna surówka z buraków, marchewki i gruszki. Idealna kompozycja smakówCudowna jesienna surówka z buraków, marchewki i gruszki. Idealna kompozycja smakówCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Nowy program 1500 plus. Już wiemy, kto dostanie pieniądze. Może należą się i tobie
  2. Walczyli do końca, niestety nic nie dało się zrobić. Polskę obiegła tragiczna wiadomość
  3. Poniżona i wyrzucona z restauracji Magda Gessler nie zapomni feralnego dnia do końca życia
  4. Niestety, potwierdzono smutne doniesienia o Dorocie Gardias. Dziennikarka kocha gotować, dzieliła się nawet egzotycznym przepisem
  5. Kotlety schabowe po francusku biją na głowę wszystko. Znajomi będą błagać o przepis
  6. Ewę Talar z serialu "Dom" pokochali nie tylko Polacy. Co dzisiaj słychać u Joanny Pacuły?

Źródło: pikio.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł