Ciasto bez pieczenia zachwyca prezencjąScreenshot YouTube Ilona bakes

Wyśmienicie smakuje i efektownie wyglada. Ciasto bez pieczenia „jajko sadzone” podbije serca dużych i małych

Ciasto bez pieczenia może być ratunkiem, kiedy w piekarniku piecze się pieczeń. Poniższe wygląda obłędnie, a jeszcze lepiej smakuje. Ciasto "jajko sadzone" uwielbiane jest przez dzieci i dorosłych.

Ciasto bez pieczenia nie jest najczęstszym wyborem, kiedy przychodzi konieczność zdecydowania się na poobiedni deser. Deser o nazwie "jajko sadzone" jest idealnym wyborem dla ludzi, którzy chcą zjeść smaczny słodycz na zwieńczenie wystawnego obiadu. Jednym z największych atutów tej słodkości jest jej wygląd - trzeba przyznać, że niejedna osoba zagapiła się na nie z podziwem.

Stało się. W związku z sytuacją w kraju Biedronka pilnie zmienia godziny otwarciaStało się. W związku z sytuacją w kraju Biedronka pilnie zmienia godziny otwarciaCzytaj dalej

Ciasto bez pieczenia, które zachwyca wszystkich lubujących się w słodkościach

Wiele dzieci obecnie preferuje słodycze produkowane przez wielkie koncerny. Wszelkie ciastka, czekolady i batoniki są oczywiście bardzo smaczne, jednak ich skład może przerazić. Z tego powodu o wiele bezpieczniej, zdrowiej i bardzo często smaczniej jest przygotować ciasto samodzielnie w domu. Poniższe nie wymaga pieczenia i wygląda obłędnie. Przepis na podobne ciasto możemy zobaczyć na kanale Ilona bakes na You Tube.

Dzisiaj grzeje:

  1. Gotowała uwielbiane uszka do barszczu. Gdy jej mama zobaczyła białą pianę, kazała natychmiast wszystko wyrzucić, powód poraża
  2. W sieci pojawiło się nagranie Roberta Makłowicza na promie. Co za widoki
  3. Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicie

Składniki:

  • 500 g twarogu z wiaderka
  • 250 g serka mascarpone
  • 120 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 4,5 płaskich łyżeczek żelatyny w proszku
  • 200 g słodkiej śmietany 30- 36%
  • morele w puszce (duża puszka ok. 820 ml)
  • 3 listki żelatyny
  • 150 g podłużnych biszkoptów

Przygotowanie:

  1. Dno formy do pieczenia tortów wyłóż papierem do pieczenia, a następnie zaciśnij obręcz. Dno formy wyłóż biszkoptami.
  2. Morele odcedź, jednak zachowaj syrop, przyda się później.
  3. Rozpuść żelatynę w ciepłej wodzie i odstaw do wystudzenia.
  4. Twaróg i serek mascarpone zmiksuj mikserem. Dodaj do nich cukier puder, cukier waniliowy i sok z cytryny, a następnie dalej miksuj.
  5. Ubij bitą śmietanę.
  6. Żelatynę stopniowo połącz z masą serową.
  7. Połowę masy wylej na biszkopty.
  8. 15 połówek moreli odłóż na bok, resztę połóż wypukłą stroną na masie. Następnie zalej morele masą serową i jeszcze raz ułóż w ten sam sposób morele.
  9. Syrop połącz z żelatyną i wylej na wierzch ciasta. Wstaw je na noc do lodówki, aby stężało.
Zrobiła ogórki kiszone. Po czasie otworzyła słoik i pobladła, zaczęły syczeć, co się stało?Zrobiła ogórki kiszone. Po czasie otworzyła słoik i pobladła, zaczęły syczeć, co się stało?Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Godziny dla seniorów już pewne. Podjęto decyzję ws. godzin otwarcia w sklepach
  2. Zapadła decyzja w sprawie nauki zdalnej. Premier Morawiecki podczas konferencji rozwiał wszelkie wątpliwości
  3. Jak Sekielski tak szybko schudł? Ujawnił oszałamiającą recepturę na zupę z buraka, ma prozdrowotne właściwości
  4. Najgorszy, niewybaczalny błąd podczas pieczenia ciast. Nigdy nie wyjdą dobre, a wiele osób nagminnie go powtarza
  5. W weekend będzie się działo, przygotuj się już teraz. Trzeba tylko zabrać do Biedronki monetę 5 zł
  6. Żebrał o pieniądze, a dziś jest wielką gwiazdą. Niebywała historia bezdomnego

Źródło: domowe-wypieki.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł