Ciasto bez pieczenia "Galaretkowiec"twitter.com/ Nostalgia

Najlepsze na świecie ciasto bez pieczenia. Podajemy przepis na uwielbiany galaretkowiec

Ciasto bez pieczenia, które zawsze się udaje. Nie ma osoby, która nie uwielbiałaby kultowego galaretkowca. Jest to smak dzieciństwa, który do tej pory często gości na naszych stołach. Podajemy przepis na kultowy "galaretkowiec", który zachwyci każdego. Powrócą przy nim najlepsze wspomnienia z dawnych lat.

Ciasto bez pieczenia, któremu nikt się nie oprze. Słynny galaretkowiec podbił serca kolejnego pokolenia Polaków. Kultowy deser nie ma sobie równych. Jego inna nazwa to jogurtowiec lub śmietanowiec. Słynne ciasto bez pieczenia ma ogromną zaletę - robi się praktycznie samo. Wystarczy kilka składników i chwila w lodówce i już możemy się cieszyć uwielbianym deser. Zdradzamy najlepszy przepis na uwielbiane ciasto, który umili nawet pochmurne jesienne dni.

Ujawniono ukryty cel godzin dla seniorów. Powód daje do myśleniaUjawniono ukryty cel godzin dla seniorów. Powód daje do myśleniaCzytaj dalej

Ciasto bez pieczenia, które kocha kolejne pokolenie. Znamy najlepszy przepis na słynny galaretkowiec.

Galaretkowiec był deserem, które pokochały miliony. Hit PRL-u przetrwał do dziś i często podawany jest na różnych przyjęciach. Podajemy przepis na obłędne ciasto bez pieczenia, któremu absolutnie nikt się nie oprze. Kilka chwil i gotowe, a składniki zapewne większość z nas ma pod ręką. Jest to ogromna zaleta dań z czasów PRL-u, że nie wymagają one ciężko dostępnych produktów. Zatem, do dzieła!

Dzisiaj grzeje:

  1. Ekspresowe i nieziemsko pyszne ciasto, na którego punkcie oszalał cały świat. Wszystkie składniki masz pod ręką
  2. Igor wyjawił całą prawdę o epidemii w Chinach. Właśnie wrócił, mówił o maseczkach
  3. Wyszła na jaw niewygodna prawda o Kuchennych Rewolucjach, Grzegorz stracił 25 tysięcy. Czy było warto?

Składniki:

  • 3 galaretki w różnych smakach i kolorach
  • 600 g gęstego jogurtu naturalnego
  • 600 ml słodkiej śmietanki
  • 60 g cukru
  • 7 płaskich łyżeczek żelatyny

Sposób przyrządzenia:

Każdą z galaretk rozpuść z gorącej wodzie. Przelej do pojemników i odstaw, je do momentu aż stężeją.Stężałe galaretki pokrój w kostki lub paski i wymieszaj. Dodaj do jogurtu cukier, wymieszaj. Namocz żelatynę w zimnej wodzie. Gdy napęcznieje, podgrzej aż się rozpuści.Dodaj do niej 4 łyżki jogurtu z cukrem, wymieszaj. Następnie, dodaj do masy resztę jogurtu i wymieszaj. Śmietanę ubij na sztywno i wlej do tężejącego jogurtu. Wymieszaj kostki galaretek. Masę wlej do tortownicy i odstaw na kilka godzin do loddówki. Kto ma ochotę na pyszny galaretkowiec - najlepsze ciasto bez pieczenia?

Makłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równychMakłowicz odkrył na Podlasiu przepyszny farsz na pierogi. Danie nie ma sobie równychCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Wystarczy, że ktoś z rodziny ci przeleje pieniądze, wtedy możesz skończyć z podatkiem. Na szczęście da się go uniknąć
  2. "Wielki ból i smutek". Poważany przez wielu przegrał walkę z chorobą
  3. Przejmujące wyznanie Teresy Lipowskiej, rozważa zamieszkanie w domu opieki. W jej lodówce świeci pustkami, a sama nie lubi gotować
  4. Katarzyna Cichopek została wyrzucona z serialu, powód odbiera mowę. Teraz korzysta z diety wszystkich gwiazd
  5. Ania Starmach podała wybitny, nieziemski przepis na gołąbki. Nie można wymarzyć sobie pyszniejszych
  6. Potężna eksplozja w domu, rodzina pod gruzami. Na miejscu policja i straż, trwa dramatyczna akcja ratunkowa

źródło: domowe-wypieki.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł