Ciasto bez pieczenia pyszne jak nigdyScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale człowiek z lasu

Minimalna ilość pracy, a maksimum smaku. Obłędne świąteczne ciasto bez pieczenia

Nie da się ukryć, że ciasto bez pieczenia jest jedną z najlepszych propozycji deserowych. Tym razem przygotujemy je w chwilę. Klasyczny smakołyk z pewnością przypadnie do gustu wielbicielom łakoci. Przepis jest banalnie prosty. Świąteczny deser jeszcze nigdy nie był tak pyszny.

Ciasto bez pieczenia można wykonać na najróżniejsze sposoby. Każdy z tego typu przepisów cechuje się prostotą, jednak ten deser bije na głowę wszystkie pozostałe. Wielu smakoszom może przypominać smak świąt Bożego Narodzenia.

Najprostszy i najszybszy przepis na gołąbki po szwedzku. Robi się je w chwilęNajprostszy i najszybszy przepis na gołąbki po szwedzku. Robi się je w chwilęCzytaj dalej

Świąteczne ciasto bez pieczenia, które przygotujesz w mgnieniu oka

Niedawno przedstawialiśmy przepis na ciasto bez pieczenia, które przypomina kultowe kremówki. Tym razem postawimy na równie klasyczny smakołyk. Blok czekoladowy w tej odsłonie z pewnością przyprawi o zachwyt domowników.

Przepis na świątecznie ciasto bez pieczenia jest trywialny. Nikt nie powinien mieć z nim najmniejszych problemów. Niedoświadczeni smakosze również sobie z nim poradzą. Efekt powala na łopatki. Deser może wielu osobom kojarzyć się ze świętami i wywoływać nostalgię.

Lista składników na ciasto bez pieczenia jest wyjątkowo krótka. Część z nich z pewnością znajdziecie we własnej kuchni. W jakie produkty musimy się zaopatrzyć, przed przystąpieniem do przygotowań?

  • kostka masła
  • 120 ml wody
  • 5 łyżek kakao
  • 500 g mleka w proszku
  • 40 g bakalii
  • opakowanie herbatników
  • 200 g cukru pudru

Dzisiaj grzeje:

  1. Najszybsza sałatka z najzdrowszym produktem świata. Wzmacnia organizm i smakuje nieziemsko
  2. Polsat informuje: tysiące Polaków czeka trudna sytuacja po decyzji rządu. Z nadzieją czekali na sezon wyjazdów podczas ferii zimowych
  3. Składniki kosztują grosze, zrobisz ją w kilka chwil. Antygrypina pomoże na kaszel, przeziębienie i katar

Ciasto bez pieczenia jeszcze nigdy nie było tak smakowite

Kiedy mamy już wszystkie składniki, wówczas możemy zacząć przygotowywać nasze domowe ciasto bez pieczenia. Na początku do rondelka wlewamy wodę i roztapiamy w niej masło. Dodajemy do niego kakao. Po zamieszaniu odstawiamy masę do wystygnięcia.

Herbatniki kruszymy, musimy jednak pozostawić cztery ciastka w całości. Wystygnięte masło z kakao wzbogacamy o cukier puder i mleko w proszku. Powinniśmy otrzymać gęstą masę. Wsypujemy do niej pokruszone herbatniki oraz bakalie.

Blaszkę o wymiarach 32x13 cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Przekładamy do niej nasze ciasto. Całe herbatniki przełamujemy na pół i wciskamy w masę pod kątem. Na wierzchu ciasta również układamy papier do pieczenia lub folię. Dociskamy deseczką.

Ciasto bez pieczenia będzie gotowe po 2 godzinach w lodówce. Przepis na podobny specjał możemy znaleźć na YouTube na kanale człowiek z lasu. Właśnie stamtąd pochodzi zdjęcie wykorzystane w artykule.

Krokiety na święta mrozić usmażone czy nie? W panierce czy bez? Podajemy najlepszy przepisKrokiety na święta mrozić usmażone czy nie? W panierce czy bez? Podajemy najlepszy przepisCzytaj dalej

Zobacz także na w naszych serwisach:

  1. Pielęgniarka ostro o materiale TVN-u. Opisała, jak naprawdę wygląda praca w szpitalu
  2. Ryszard Rynkowski w niezwykły sposób pomógł Annie Dymnej. Poświęcenie wokalisty robi wrażenie
  3. Najszybsza sałatka z najzdrowszym produktem świata. Wzmacnia organizm i smakuje nieziemsko
  4. Dodajesz lubczyk do rosołu? Cudownie, ale w dwóch sytuacjach koniecznie z niego zrezygnuj
  5. Krokiety na święta mrozić usmażone czy nie? W panierce czy bez? Podajemy najlepszy przepis
  6. Podglądała dwie ciężarne świnie przez kamerkę. Przypadkiem ocaliła im życie
  7. Przewoził jabłka, zapomniał o jednym. Teraz kara może wynieść 2 tysiące złotych

Źródło: Smaker

Zapraszamy na nasz Instagram

Koniecznie obejrzyj nasze proste przepisy na idealne, jesienne potrawy:

Następny artykuł