Ciasto bez pieczeniaKadr z kanału Mała Cukierenka udostępnionego na portalu youtube.com

Wielki hit, któremu nikt się nie oprze. Ciasto bez pieczenia „Raffaello” nie ma sobie równych

Ciasto bez pieczenia nie zajmuje wiele czasu, a zachwyca smakiem. Przede wszystkim jest to forma gotowania, która przypadnie do gustu osobom, które nie mają czasu na spędzanie go w kuchni. Przepisy potrafią być naprawdę proste, a co więcej, umożliwiają nam odtworzenie smaków prawdziwej, słodkiej klasyki, którą znamy z półek sklepowych. Przedstawiamy przepis na domowe Raffaello bez pieczenia.

Ciasto bez pieczenia należy do jednej z ulubionych form deserów ze względu na prostotę wykonania. Co więcej, ta forma gotowania umożliwia odtworzenie smaków najbardziej lubianych deserów i słodkości. Przedstawiamy przepis na domowe Raffaello, które zachwyci smakiem nawet najbardziej wymagających smakoszy. Prawdziwi fani tego klasycznego batonika będą zachwyceni.

Cena uwielbianego produktu pójdzie w górę. Jest też dobra informacjaCena uwielbianego produktu pójdzie w górę. Jest też dobra informacjaCzytaj dalej

Ciasto bez pieczenia to wygodna alternatywa

Wielu z nas nie przepada za pieczeniem ze względu na to, że poza samym przygotowaniem ciast, należy jeszcze doglądać naszego deseru w piekarniku. Należy monitorować nie tylko temperaturę czy czas, ale i stopień wypieczenia za pomocą patyczka. Ze względu na zabiegane czasy, w których żyjemy, najlepiej sprawdzają się proste i szybkie przepisy. Jeśli jeszcze nie będą odbiegać smakiem, czego chcieć więcej.

Dzisiaj grzeje:

  1. Jeśli nie wyrzuciłeś starego miksera masz wielkie szczęście. Zrobisz nim najlepsze, bajecznie łatwe, przepyszne ciasto
  2. Fakt: Dramat polskiej aktorki na wakacjach w egzotycznym kraju. Dowiedziała się, że jest zakażona. Utknęła na miejscu
  3. Często pijesz sok jabłkowy? Możesz się zdziwić odkrywając jakie ma właściwości

Przepis na ciasto Raffaello

Niesamowicie szybki i efektowny przepis, który stworzymy na bazie kilku składników. Idealnie sprawdzi się na wyjątkowe okazje, ponieważ sam wygląd ciasta zachwyca.

Składniki:

Ciasto:

  • 600 g herbatników maślanych z ząbkami
  • 200 g miękkiego masła
  • 150 g wiórków kokosowych

Domowy budyń:

  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od przygotowania naszego domowego budyniu. Odlewamy 1,5 szklanki mleka i dokładnie mieszamy je z mąką ziemniaczaną, pszenną, cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami. Opcjonalnie można dodać również likier, jeśli zamierzamy użyć go w naszym cieście.

Resztę mleka gotujemy do momentu, aż zacznie kipieć. Następnie dodajemy 1,5 szklanki mleka rozmąconego z resztą składników. Całość energicznie mieszany i gotujemy.

Po dokładnym zagotowaniu nasz budyń jest gotowy. Możemy go odstawić z ognia i przelać do czystego naczynia. Czekamy, aż ostygnie, ale warto skorzystać z jednego z trików, który polega na położeniu na budyń folii spożywczej. Ta sprawi, że nie pojawi się na wierzchu kożuch.

Tak naprawdę przygotowanie budyniu jest najważniejszą częścią przygotowania całego ciasta i można powiedzieć, że najbardziej czasochłonną. Następnym krokiem jest przygotowanie kremu budyniowego, który powstaje poprzez ubijanie miękkiego masła. Ta czynność zajmie nam kilka minut, a efekt, który chcemy uzyskać, to napuszona formuła masła.

Do ubitego dokładnie masła dodajemy stopniowo budyń. Cały czas mieszamy dokładnie, żeby uzyskać jednolitą, gładką masę.

Jeśli chodzi o przygotowanie naszego ciasta w całości, należy wysmarować formę masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Najlepiej sprawdzi się tutaj forma o wymiarach 20x30 cm. Zaczynamy od układania herbatników i wyłania na nie kremu budyniowego. Czynność powtarzamy do uzyskania 4 warstw, kończąc na kremowej z wierzchu.

Na koniec całość posypujemy obficie wiórkami kokosowymi i wstawiamy nasze ciasto do schłodzenia. Możemy robić to bez przykrycia. Wyciągamy je z lodówki chwilę przed podaniem. Po odpowiednim czasie w chłodnym miejscu składniki połączą się ze sobą, dzięki czemu uzyskamy ciasto o niesamowicie miękkiej konsystencji.

Zdjęcie wykorzystane w artykule pochodzi z filmu Najlepsze Ciasto Raffaello z Likierem Bez Pieczenia – Przepis – Mała Cukierenka na kanale Mała Cukierenka na platformie YouTube.

Najlepszy możliwy przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. Idealny dodatek do dańNajlepszy możliwy przepis na surówkę z kapusty pekińskiej. Idealny dodatek do dańCzytaj dalej

Zobacz także w naszych serwisach:

  1. Z ostatniej chwili: Premier Morawiecki ogłosił nowy plan rządu. Bardzo ważne informacje dla wszystkich Polaków
  2. Małżeństwo Szkudlarków z Kalisza ma 9 synów. W rodzinie doszło ostatnio do historycznego wydarzenia
  3. Nigdy, przenigdy nie rób z mięsem 2 rzeczy. Konsekwencje mogą być tragiczne, możliwe są poważne choroby
  4. Wielki hit. Ciasto "Pychotka", któremu absolutnie nikt się nie oprze
  5. Sałatka nie musi być nudna. Połącz ziemniaki, boczek oraz ogórki kiszone i delektuj się boskim smakiem
  6. Dziecko przywiązało psa do ławki i porzuciło. Ale treść listu przyprawia o łzy, powód jest zupełnie inny niż myślisz
  7. Pokłócili się o miedzę, chwycił za siekierę. Do akcji wkroczyła policja

Źródło: kwestiasmaku.com

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł