Ciasto bez pieczeniaKadr z kanału Kuchnia Marioli udostępnionego na portalu youtube.com

Ideał dla dużych i małych fanów słodkości. Ciasto bez pieczenia Kinder Country wygra z innymi deserami

Ciasto bez pieczenia to idealny pomysł na szybki deser, ponieważ w naszej roli jest jedynie przygotować składniki i połączyć je ze sobą. Coraz większą popularnością cieszą się takie desery, które nie wymagają zbyt dużego nakładu pracy, a które zachwycają smakiem i efektem końcowym. Domowe Kinder Country bez wątpienia zachwyci wszystkich gości, a co najważniejsze, najwierniejszych fanów tego klasycznego batonika.

Ciasto bez pieczenia to przepis na deser, który będzie smaczny, efektowny wizualnie oraz prosty do przygotowania. Jest wiele rozwiązań na przygotowanie takiej słodkości. Jednymi z najczęściej przygotowywanych ciast bez pieczenia są tarty, serniki, lodowe batoniki czy właśnie odtwarzane klasyki takie, jak Kinder Country. Przedstawiamy przepis, dzięki któremu w szybki sposób odtworzysz smak tej słodkiej legendy.

Ciasto bez pieczenia

Możemy przygotować je na różne sposoby. Najczęściej charakteryzuje się kruchym spodem, który pod wpływem zimna nabiera wyjątkowej konsystencji. Dodatkowym elementem są masy w cieście, które pod wpływem zimna tężeją, dzięki czemu nie wymagają pieczenia. Przechowywanie ciasta w lodówce powoduje połączenie się ze sobą wszystkich składników oraz finalne stworzenie perfekcyjnej konsystencji naszego ciasta. Wiele przepisów na ciasto bez pieczenia sprawdzi się latem ku orzeźwieniu czy ochłodzeniu w upalny dzień.

Szybko, prosto i pysznie. Najlepszy przepis na surówkę z białej kapustySzybko, prosto i pysznie. Najlepszy przepis na surówkę z białej kapustyCzytaj dalej

Dzisiaj grzeje:

  1. Babcia Wiesia kupiła 5 cytryn, słoiczek miodu i 3 kłącza imbiru. Wystarczyło 7 dni, by poczuła się jak nowonarodzona
  2. Śnieg na wyspie wiecznej wiosny. Niebywały widok w europejskim, turystycznym raju
  3. Gołąbki bez zawijania w banalnie prostym wydaniu. Danie dla całej rodziny zrobisz w mniej niż godzinę, co za receptura

Przepis na domowe Kinder Country

Ta niecodzienna propozycja zachwyci smakiem nawet najbardziej wymagających smakoszy. Przepis jest bardzo prosty i z pewnością przyda się wszystkim tym, którzy nie przepadają za pieczeniem oraz długimi godzinami spędzonymi w kuchni. Co ważne, ciasta bez pieczenia nie da się zepsuć. Od teraz nie trzeba się martwić surowym środkiem czy niedokładnym stopniem wypieczenia.

Herbatniki w połączeniu z czekoladową masą i płatkami odzwierciedlą klasyczny już smak jednego z najbardziej znanych batoników - Kinder Country.

Składniki:

  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch lub zamiast płatków Kangus, pszenica lub gryka ekspandowana

Sposób przygotowania:

Zaczynamy od roztopienia białej czekolady w kąpieli wodnej, a następnie studzimy. Przygotowujemy 200 ml śmietany i ubijamy ją na sztywno. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy na wolnych obrotach.

Do powstałej masy przelewamy pomału rozpuszczoną i ostudzoną białą czekoladę. Następnie dodajemy trzy szklanki Kangusów lub ekspandowanej gryki/pszenicy. Całość mieszamy dokładnie łyżką.

W kąpieli wodnej rozpuszczamy mleczne czekolady i studzimy. Pozostałe 150 ml śmietany ubijamy na sztywno i dodajemy do masy czekoladowej. Mieszamy całość do połączenia się ze sobą składników.

Formę do pieczenia lub tortownicę wykładamy papierem do pieczenia. Zaczynamy od układania herbatników jeden obok drugiego. Na herbatniki wylewamy jasną masę, wyrównujemy i ponownie rozkładamy herbatniki. Na górę drugiej warstwy herbatników wylewamy ciemną masę, a na koniec posypujemy resztą płatek.

Tak przygotowane ciasto wkładamy do lodówki na około 2 h, ale przechowywanie go w lodówce przez całą noc również sprawdzi się rewelacyjnie. Składniki się ze sobą połączą, a herbatniki zmiękną, dzięki czemu uzyskamy miękkie i delikatne ciasto. Warto zatem przygotować je dzień wcześniej przed planowaną okolicznością.

Zdjęcie wykorzystane w artykule pochodzi z filmu CIASTO KINDER COUNTRY - KINDER COUNTRY CAKE na kanale Kuchnia Marioli na platformie YouTube.

Zobacz także w naszych serwisach:

  1. Filip Chajzer przekazuje alarmujące wieści dotyczące stanu zdrowia swego ojca. Zwrócił się do Polaków z gorącym apelem
  2. Jacek Rozenek opublikował poruszające wideo. Nawiązał nim do dramatycznej sytuacji ze swojego życia
  3. Sałatka nie musi być nudna. Połącz ziemniaki, boczek oraz ogórki kiszone i delektuj się boskim smakiem
  4. Czeka nas wigilia bez karpia w galarecie? Hodowcy załamują ręce, równie złej sytuacji jeszcze nie było. Dostępność przysmaku stoi pod znakiem zapytania
  5. Dostojna niczym górskie szczyty, królowa ciast - nasza ukochana karpatka. Znamy recepturę, dzięki której zawsze idealnie wyrasta
  6. Norki z fermy na Pomorzu zakażone koronawirusem? Rząd przerywa milczenie, znamy oficjalne wyniki badań
  7. Wkrótce nadejdzie zmiana pogody. Tej jesieni tak jeszcze nie było
Dostojna niczym górskie szczyty, królowa ciast - nasza ukochana karpatka. Znamy recepturę, dzięki której zawsze idealnie wyrastaDostojna niczym górskie szczyty, królowa ciast - nasza ukochana karpatka. Znamy recepturę, dzięki której zawsze idealnie wyrastaCzytaj dalej

Źródło:przyslijprzepis.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł