Ciasto drożdżowe zachwycające prostotą wykonania oraz bogactwem smakuScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Kulinarne Przygody

Domowe ciasto drożdżowe z jeżynami i kruszonką. Prosty, tradycyjny przepis, jak od babci

Ciasto drożdżowe, które zachwyca prostotą, smakiem oraz wyglądem. Każdy, kto tylko zobaczy je na stole zakrzyknie z zachwytu. Banalnie prosty tradycyjny przepis smakuje dokładnie jak od babci.

Ciasto drożdżowe jakiego z pewnością dawno już nie robiłaś. Przepis jest praktycznie identyczny jak dawne receptury, z których korzystały nasze babcie. Przepyszny i pięknie wyglądający placek drożdżowy, który z pewnością zachwyci każdego smakosza i łakomczucha. Jest wyjątkowo puchate i delikatne, idealne do wieczornej herbatki podczas podwieczorku.

Są we wszystkich Lidlach i Biedronkach, codziennie je gotujemy. Media ostrzegają, przekazują alarmujące słowa ekspertówSą we wszystkich Lidlach i Biedronkach, codziennie je gotujemy. Media ostrzegają, przekazują alarmujące słowa ekspertówCzytaj dalej

Ciasto drożdżowe, które wydziela piękny aromat podczas pieczenia

Wiele osób uwielbia ciasto drożdżowe. Delikatne i puszyste rozpływa się w ustach, a z dodatkiem owoców na wierzchu oraz kruszonki jest przepysznym deserem, który wspaniale wieńczy każdy uroczysty obiad. Jeśli brakuje ci ciasta, które twoja babcia przygotowywała ci w dzieciństwie, masz okazje posmakować przeszłości. Wystarczy, że je upieczesz, a każdy z rozrzewnieniem będzie wspominał dawne chwile. Przepis na podobne ciasto możemy zobaczyć na kanale Kulinarne Przygody na You Tube.

Dzisiaj grzeje:

    1. Od samego rana Polsat przekazuje fatalne informacje. Polacy muszą dziś uważać
    2. Biedronka ma komunikat dla wszystkich. Jutro się zacznie, klienci będą przecierać oczy
    3. Jest miejsce, gdzie zatankujesz znacznie taniej. Paragony mówią same za siebie

Składniki:

      • 750 g mąki
      • 150 g cukru
      • 3 jajka
      • 4 żółtka
      • 400 ml mleka
      • 60 g drożdży świeżych
      • 200 g masła
      • sól
      • 100 g mąki
      • 50 g masła
      • 50 g cukru
      • pół kg jagód

Przygotowanie:

      1. Drożdże włóż do miseczki, dodaj 3 łyżki mąki, łyżkę cukru i 100 ml ciepłego mleka. odstaw całość po wymieszaniu na około 15 minut.
      2. Mąkę wsyp do dużej miski dodaj drożdże, jajka z cukrem, mleko, szczyptę soli, cukier waniliowy i rozpuszczone chłodne masło.
      3. Zacznij wyrabiać ciasto aż wszystko się połączy. Ciasto przełóż do blachy wyłożonej papierem do pieczenia.
      4. Na wierzch ciasta wyłóż równomiernie owoce.
      5. Z 50 gramów masła 50 gramów cukru oraz 100 gramów mąki przygotuj kruszonkę rozcierając całość w dłoniach. Rozsyp ją po równo na wierzchu ciasta.
      6. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut.
Koszyki w Lidlu mają nieznaną niemal nikomu, ukrytą funkcję. Ma ogromne znaczenieKoszyki w Lidlu mają nieznaną niemal nikomu, ukrytą funkcję. Ma ogromne znaczenieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

        1. Bracia Sekielscy znowu z kolejnym projektem. Czy znów będzie kontrowersyjnie?
        2. Dramat w hotelu przy plaży, 10 osób nie żyje, kilkanaście rannych. Wiadomość z zagranicy wywołuje łzy
        3. Marta szukała borowików. Szybko pożałowała, natrafiła na okropność, zamurowało ją
        4. Szwedzka wersja mizerii przebija wszystko. Nie będziesz już chciała słyszeć o innych surówkach
        5. Zobaczyli co Wałęsa zjadł na obiad i wstrzymali oddech. Nagle zamarli, zaczęli alarmować po chwili
        6. Wielka tragedia w rodzinie uwielbianego gwiazdora. Jego najbliższa osoba zmarła na koronawirusa, walczyła o życie przez długi czas

Źródło: przyslijprzepis

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł