Ciasto drożdżowePixabay /Einladung_zum_Essen

Hit nad hity. Szybki przepis na ciasto drożdżowe, które zawsze wychodzi

Ciasto drożdżowe w najlepszej i najszybszej wersji. Chociaż uwielbiany deser nie należy do najłatwiejszych, to ma on ogromne grono swoich zwolenników. Podajemy ekspresowy przepisz na pyszny smakołyk, który zawsze wychodzi.

Ciasto drożdżowe należy do dość wymagających dań. Aby wyszło perfekcyjne należy unikać błędów, zwracać uwagę na detale oraz mieć dobry przepis. Tych ostatnich jest bez liku. Dzisiaj przychodzimy do was z najszybszą recepturą na uwielbiany smakołyk. Mamy doskonałą wiadomość: zawsze się udaje.

Rozgrzewa i wzmacnia wiele organów. Potężne działanie naparu z imbiruRozgrzewa i wzmacnia wiele organów. Potężne działanie naparu z imbiruCzytaj dalej

Ciasto drożdżowe - szybki przepis, który zawsze się udaje

Ciasto drożdżowe nie jest co prawda jednym z najtrudniejszych wypieków, ale jego przygotowanie wymaga pewnej wprawy i czasu. Doświadczeniu kucharze i cukiernicy znają na szczęście pewne triki, dzięki którym można nieco zmodyfikować przepis, aby ciasto było równie pyszne, a jednocześnie szybkie w przygotowaniu.

Ciasto drożdżowe można zrobić szybko i prosto. Okazuje się, że składniki z łatwością mogą połączyć się same, jeśli odstawimy je na chwilę, a potem zmiksujemy. Poniższy przepis z pewnością docenią zabiegani albo ci, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z gotowaniem. Równie łatwo przygotujemy kruszonkę, która będzie przyjemni chrupać. Pamiętaj też o dobrej jakości produktów, czasem np. nieświeże drożdże sprawiają, że ciasto nie wychodzi, tak jak powinno. Zatem do dzieła.

Dzisiaj grzeje:

  1. Gessler wytknęła Polakom błąd w gotowaniu rosołu i zup. Popełnia go mnóstwo osób
  2. Wielkie ostrzeżenie od WHO. Szczęki opadają. Nie jest dobrze
  3. Olbrzymie kary pieniężne za bagatelizowanie godzin dla seniorów. Jest nowa zasada, na co trzeba zwrócić uwagę?

Składniki:

50 dag mąki
1 szklanka mleka
pół kostki margaryny
pół szklanki cukru
8 dag drożdży
4 jajka
1 łyżka oleju

Sposób wykonania:

Margarynę rozpuść, podgrzej mleko. Drożdże rozetrzyj z 2 łyżkami cukru, dodaj rozpuszczoną margarynę i przestudzone mleko,jajka, mąkę, resztę cukru, opcjonalnie olejek zapachowy i miksuj przez 3 minuty. Powstałe ciasto przelej do keksówek i pozostaw w ciepłym miejscu, aby urosło. Piecz w piekarniku nagrzanym do 170 stopni około 30 minut. Po 20 minutach sprawdź patyczkiem, czy już się upiekło. Można też piec je przez 25 minut i pozostawić w nagrzanym piekarniku na 10 minut.

Oszałamiające ciasto bez pieczenia, sprawdzi się na każdym przyjęciu. Wystarczy nieco herbatników, masa i kilka minut wolnego czasuOszałamiające ciasto bez pieczenia, sprawdzi się na każdym przyjęciu. Wystarczy nieco herbatników, masa i kilka minut wolnego czasuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Władza najpierw prosiła, ale w nocy zdecydowała się jednak wprowadzić zakaz. Starsi ludzie praktycznie uwięzieni w domach, tylko parę wyjątków
  2. Fantastyczne dotacje dla tysięcy chętnych. Niemałe pieniądze na ważny cel
  3. Królowa surówek, soczysta i pełna smaku, nie można się od niej oderwać. Nieoceniona porcja witamin na jesień
  4. Przez 7 dni piła sok z kiszonych ogórków. Niewiarygodne, jakiego problemu się pozbyła
  5. Znany polski aktor ma poważne problemy ze zdrowiem. "Trzecią dobę zastygam w domu, próbując poskromić ból"
  6. Klamka zapadła. Włączając TVP Info za 1,5 godziny możecie się zdziwić, co się dzieje?
  7. Ujawniono, ile ma na koncie fundacja Tadeusza Rydzyka. Sumy nie mieszczą się w głowie

źródło: kobieceinspiracje.pl

Następny artykuł