Ciasto na pizzę powinno być pyszne i delikatne.pixabay/PublicDomainImages

Jest po prostu idealne, lepsze niż w pizzeriach. Doskonały przepis Magdy Gessler na ciasto na pizzę

Ciasto na pizzę ma ogromne znaczenie, jeśli chodzi o smak całej potrawy. Odpowiedni rodzaj mąki i technika wyrabiania oraz pieczenia stała się prawdziwą sztuką nie tylko wśród Włochów. Najlepsi szefowie kuchni mają czasem swoje receptury, dzięki którym ciasto na pizzę rozpływa się w ustach.

Ciasto na pizzę jest bazą do stworzenia cudownego dania. Nawet najlepsze dodatki nie uratują potrawy, jeśli spód będzie gumiasty lub zbyt twardy. W zależności od rodzaju pizzy idealne ciasto powinno mieć odpowiednią grubość i być puszyste. Aby zawsze się udało, warto skorzystać ze sprawdzonego przepisu. Poniżej polecamy recepturę, którą stosuje sama Magda Gessler.

Pracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenPracownica Biedronki zobaczyła, co klientka ma w koszyku i od razu zareagowała. Wybuchła awantura, doszło do przedziwnych scenCzytaj dalej

Ciasto na pizzę według Magdy Gessler

Ciasto na pizzę przygotowanego według oryginalnego i sprawdzonego przepisu pozwala poczuć się jak na wakacjach we Włoszech. Najwięksi miłośnicy tej potrawy doskonale wiedzą, że potrawa zamawiana w większości pizzerii niestety może rozczarowywać. Gdy chcemy zjeść pyszną pizzę, możemy po prostu przygotować ją sami. Ciasto z przepisu Magdy Gessler jest jednocześnie elastyczne, delikatne i bajecznie miękkie po upieczeniu.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dramatyczne informacje dotarły do mediów, nie żyje znana pogodynka. Ciało znaleziono w mieszkaniu, miała 42 lata
  2. Pilne ostrzeżenie GIS dla wszystkich, skrajnie groźna bakteria w znanych jajkach. Dziesiątki skażonych partii masowo wycofywane ze sklepów
  3. Zrobiła zakupy w Biedronce. Po wyjściu dostała wezwanie do zapłaty dodatkowych 90 zł, powód wprawia w oniemienie

Składniki:

  • 340 g mąki,
  • 5 g suszonych drożdży,
  • 1,5 łyżeczki cukru,
  • 1,5 łyżeczki soli,
  • 2 łyżeczki oliwy,
  • 250 ml letniej wody.

Przygotowanie:

Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie i odstawiamy na 10 minut. W dużej misce mieszamy mąkę, cukier, sól i wlewamy drożdże. Wyrabiamy 5-10 minut aż ciasto będzie jedwabiste i odstawiamy je na 10 minut. Po tym czasie ponownie wkładamy ciasto do miski i mieszamy je z oliwą. Dzielimy je na porcje po 150 g, które formujemy w małe kule. Przykrywamy je folią i odstawiamy na trzy kwadranse, by urosło. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, nagrzewamy piekarnik do 230°C, oprószamy ciasto mąką i rozwałkowujemy tak, aby nie było w nim pęcherzyków powietrza. Formujemy placki o średnicy około 20 cm i pieczemy ok. 15 minut.

Dodajesz imbir do herbaty? Gratulacje, właśnie nieziemsko poprawiasz działanie jednego narząduDodajesz imbir do herbaty? Gratulacje, właśnie nieziemsko poprawiasz działanie jednego narząduCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. "Czy on naprawdę wierzy w to, co mówi?" Rzecznik Praw Dziecka grzmiał w programie na żywo, tego jeszcze nie było
  2. Rząd podjął decyzję. Rozporządzenie podpisane. Klamka zapadła
  3. Stosujesz sól, czosnek, chrzan i koper kisząc ogórki? Głupi błąd i nie wyjdą dobre
  4. Spróbujesz raz i poprosisz o dokładkę. Pyszna surówka z buraka i selera
  5. Ogórki, buraki, cukinia - całkowity przeżytek, nadchodzi era kiszonych kalafiorów, niebywałe połączenie
  6. Była rywalka Agnieszki Radwańskiej walczy ze śmiertelną chorobą. W szpitalu rozgrywa najważniejszy mecz życia

Źródło: Beszamel

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł