Ciasto na zimno zachwyca smakiemInstagram / @obiading.pl

Ciasto na wyjątkowo gorące dni, bez pieczenia. Ekspresowy śmietanowiec na zimno zrobi furorę w twoim domu

Ciasto na zimno jest idealną propozycją na deser w trakcie upalnych dni. Jego przygotowanie jest zaskakująco proste. Wszyscy domownicy będą zachwyceni takim frykasem. Śmietanowiec z pewnością podbije ich serca. Już teraz przekonaj się jak wykonać znakomite ciasto na zimno.

Upalne dni i ciasto na zimno są znakomitym połączeniem. Po solidnym obiedzie niemal każdego nachodzi ochota na wyborny deser, wprawiający kubki smakowe w stan ekstazy. Tym razem warto postawić na śmietanowiec. Jak go przygotować?

Tylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut okaTylko nie Pani Magda, fani struchlali, niestety jest nieuleczalna, widać ją na pierwszy rzut okaCzytaj dalej

Śmietanowiec - ciasto na zimno o wyjątkowym smaku

Nie da się ukryć, że ciasto na zimno jest wyjątkową alternatywą dla wypieków. Nie zawsze mamy ochotę na ciężkie desery. Wówczas znakomicie sprawdzi się śmietanowiec. Co będzie nam potrzebne do jego wykonania?

  • 500 ml śmietany 18%
  • 75 g cukru pudru
  • 200 ml wody
  • 25 g żelatyny
  • 3 galaretki o różnych kolorach
  • 15 g maku

Dzisiaj grzeje:

  1. Media przekazały najgorsze informacje. Niestety, jego samochód wpadł nagle w poślizg, nie przeżył
  2. Nocą wyciągnęły jedzenie ze śmietnika supermarketu. Właśnie wydano wyrok, zostały surowo ukarane
  3. Trik niby wszyscy znamy, a i tak dajemy się nabrać. W efekcie wydajemy jeszcze więcej

Zachwycające ciasto na zimno jest banalne w przygotowaniu

Ciasto na zimno nie powinno nikomu sprawić najmniejszych problemów. Na początku należy przygotować galaretki w osobnych naczyniach. Kiedy już zastygną, wówczas kroimy je w kostkę. Żelatynę mieszamy z gorącą wodą. Odstawiamy ją do wystygnięcia. Następnie śmietanę ubijamy razem z cukrem pudrem. Powinna być sztywna. Dwa łyżki powstałej masy mieszamy z żelatyną, którą dodajemy do pozostałej ubitej śmietany. Całość delikatnie mieszamy. Dodajemy pokrojone galaretki oraz mak. Po przemieszaniu ciasto umieszczamy w foremce i wstawiamy na dwie godziny do lodówki. Przysmak jest już gotowy. Ciasto na zimno z pewnością zachwyci domowników.

Sytuacja jest poważna. Pilne alarmy pogodowe niemal dla całej Polski, IMGW, media i meteorolodzy ostrzegają, trzeba dbać o dietę i nawodnienie organizmuSytuacja jest poważna. Pilne alarmy pogodowe niemal dla całej Polski, IMGW, media i meteorolodzy ostrzegają, trzeba dbać o dietę i nawodnienie organizmuCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Jacek Kurski posunął się do strasznego czynu. Upublicznił list rozwodowy swojej byłej żony, bez żadnych skrupułów
  2. Już się zaczęło, żywioł uderzył bezlitośnie. Nagranie z polskiego miasta przyprawia o ciarki
  3. Szykujcie się, za chwilę Biedronka i Lidl przeżyją ogromne oblężenie. Już przygotowują się na tłumy klientów
  4. Afera na weselu, wszyscy nagle zastygli, kamera nagrała. Pan młody uderzył w twarz pannę młodą, ogromny skandal
  5. Nocą wyciągnęły jedzenie ze śmietnika supermarketu. Właśnie wydano wyrok, zostały surowo ukarane
  6. Niemcy pogrążone w żałobie. Uwielbiana gwiazda zmarła w trakcie snu, miała tylko 40 lat

Źródło: Beszamel

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł