Ciasto Rafaello połączy przy stole wszystkie pokoleniaScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Annie Ka

Bajeczne ciasto Rafaello, które dosłownie rozpływa się w ustach. Szybki deser bez pieczenia

Szukasz pomysłu na szybki deser? Polecamy pachnące kokosem ciasto Rafaello. Szybki deser bez pieczenia, które z pewnością spodoba się całej rodzinie oraz znajomym. Zdradzamy przepis na przysmak. który zawsze poprawia nastrój.

Ciasto Rafaello powstało z miłości do kokosowych deserów. Smakuje podobnie jak słynny przysmak znany ze sklepowych półek. Można je porównać do przekładańca z herbatników oraz masy budyniowej. Jest dość proste, nie wymaga pieczenia i dużego nakładu pracy. Ciasto Rafaello przypadnie z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom.

Zapełnił cały bagażnik napojami za 35 zł, znalazł niebywałą lukę w regulaminie Biedronki. Teraz cieszy się z najlepiej upolowanej okazji w życiuZapełnił cały bagażnik napojami za 35 zł, znalazł niebywałą lukę w regulaminie Biedronki. Teraz cieszy się z najlepiej upolowanej okazji w życiuCzytaj dalej

Ciasto Rafaello - prosty przepis na bajeczny i rozpływający się w ustach deser

Ciasto Rafallo należy do ulubionych deserów wielu smakoszy. Jest smaczne, aromatyczne i niesamowicie kremowe. Ciasto Rafaello nie wymaga pieczenia. Jest dość proste w przygotowaniu. Musimy jednak pamiętać, aby wszystkie składniki znajdowały się w temperaturze pokojowej. Ciasto Rafaello jest idealne na zarówno na rodzinne spotkania, jak i na leniwe jesienne popołudnia. Kubek herbaty i kawałek pysznego kokosowego ciasto - dla nas duet idealny! Podajemy przepis na bajecznie pyszne ciasto Rafaello.Podobny deser przygotowała na swoim kanale na You Tube - Annie Ka.

Dzisiaj grzeje:

  1. Gratulujemy, Ania Bardowska podzieliła się radosną informacją. Jej instagram jest źrodlem kulinarnych inspiracji
  2. Zgubiła obrączkę zaraz po ślubie. Niewiarygodne, gdzie znalazła ją kilka dni przed 40. rocznicą
  3. Przez 5 dni piła sok z selera. Pozbyła się uciążliwego problemu, z którym długo walczyła

Składniki:

  • 600 g herbatników maślanych (z ząbkami)
  • 200 g miękkiego masła
  • 150 g wiórków kokosowych

Masa budyniowa:

  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 żółtka

Sposób przygotowania:

Najpierw przygotowujemy budyń. Musimy odlać 1 i 1/2 szklanki mleka i dokładnie je wymieszać (np. rózgą) z mąką pszenną i ziemniaczaną, cukrem, cukrem wanilinowym, żółtkami. Resztę mleka musimy zagotować , następnie wlewać do niego stopniowo mieszankę mleka, mąki i żółtek, jednocześnie mieszając. Zagotowujemy całość, jednocześnie mieszając. Gotowy budyń odstawiamy z ognia, przelewamy do czystej miski i studizmy.

Aby stworzyć krem budyniowy, miękkie masło ubijamy przez ok. 3 minuty aż się napuszy, następnie stopniowo, w krótkich odstępach czasu, dodawajemy przygotowany wcześniej budyń.Formę o wymiarach 20 x 30 cm smarujemy masłem i wykładamy pergaminem. Na przemian układamy warstwami herbatniki i krem budyniowy, otrzymując 4 warstwy. Na wierzchu ciasta Rafaello ma być warstwa kremu. Na koniec posypujemy ciasto wiórkami kokosowymi i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Smacznego!

Podpaliła liście laurowe. Po 10 minutach wydarzyło się coś zaskakującego, wszyscy osłupieliPodpaliła liście laurowe. Po 10 minutach wydarzyło się coś zaskakującego, wszyscy osłupieliCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Rozchwytywany, cenny produkt z Biedronki. Ruszył nawet czarny rynek, ludzie robią wszystko, żeby go dostać
  2. Afera mięsna w Biedronce. Para natychmiast zgłosiła sprawę, gdy odkryła, co znajduje się w opakowaniu
  3. Magda Narożna znów wzbudza kontrowersje przez odważne zdjęcie bez bluzki. Po wakacjach pochwaliła się niesamowitymi zbiorami
  4. Ekipa przez lata milczała jak zaklęta, ale wyszło na jaw. Ciemna strona Kuchennych Rewolucji, dramat ludzi, którzy zaufali restauratorce
  5. Przed snem wypij szklankę wody z dodatkiem cytryny i 1 sekretnym składnikiem. Efekty poczujesz zaraz po obudzeniu
  6. Polsat przekazał dramatyczne wiadomości. Łodzie zaczęły tonąć, rozbijały się o skały. Wiadomości z zagranicy wprawiają w osłupienie

źródło: Kwestia Smaku

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł