Cukierki, o których każdy pamiętademotywatory.pl

Słodki smak dzieciństwa, czyli jedne z najlepszych cukierków. Pyszne Irysy możesz zrobić samemu w domu

Obecnie cukierki dostępne w sklepach nie smakują już jak dawniej. Doskonałe irysy z łatwością wykonasz w domu, wystarczy odrobina czasu, aby cieszyć się przysmakiem z dawnych lat. Poniżej prezentujemy doskonały przepis. Dzięki niemu przypomnisz sobie smak dzieciństwa.

Cukierki, które są obecnie dostępne w każdym sklepie, maja ogromną różnorodność i często najbardziej wymyślne smaki. Do irysów z dawnych lat im jednak bardzo daleko. Niestety, w dzisiejszych czasach ich zdobycie jest wyjątkowo trudne, ponieważ dostępne są w mało którym sklepie. Jeśli brakuje ci ich smaku i aromatu, z pewnością ucieszy cię możliwość wykonania ich samodzielnie. Jest to bowiem proste, a efekt przechodzi najśmielsze oczekiwania.

Jej zjedzenie mogło skończyć się koszmarem. Ważny komunikat GIS, natychmiastowa reakcja Lidla i BiedronkiJej zjedzenie mogło skończyć się koszmarem. Ważny komunikat GIS, natychmiastowa reakcja Lidla i BiedronkiCzytaj dalej

Cukierki, które dzisiaj większość z nas wspomina z nostalgią

Irysy zachwycały swoim kremowym smakiem i obecnością maku, który delikatnie chrupał i pozostawiał charakterystyczny posmak. Dzisiaj takich cukierków juz się nie robi, a trzeba przyznać, że były wybitne. Okazuje się, że proces przygotowania irysów wcale nie jest trudny, a lista koniecznych składników wyjątkowo króta. Idealnie nadają się na prezent, jeśli zapakujesz je w ozdobny kartonik.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kolejki ustawiają się już od wczoraj, niebywałe wydarzenie w Biedronce. Klienci przecierają oczy ze zdumienia
  2. Para trafiła do księgi rekordów Guinnessa. Najstarsze małżeństwo świata jest ze sobą 80 lat
  3. Z rozpędu płuczesz mięso pod kranem? Konsekwencje mogą być opłakane, ludzie masowo popełniają tragiczny błąd

Składniki:

  • 2 opakowania krówek
  • cukier puder 200 gramów
  • mak 100 gramów
  • 2 kieliszki mleka

Przygotowanie:

  1. Do rondelka wrzuć odwinięte z papierków krówki. Postaw rondelek na najmniejszym palniku i włącz najmniejszy możliwy gaz.
  2. Rozpuść krówki bardzo dokładnie.
  3. Posmaruj foremkę na cukierki ciepłym masłem.
  4. Do masy krówkowej dodaj mak i wymieszaj całość.
  5. Stopniowo dodawaj do krówek cukier puder. Najlepiej po jednej łyżeczce tak, aby masa uzyskała odpowiednią gęstość. Powinna ciągnąć się jak miód.
  6. Jeśli masa jest zbyt gęsta, dodaj mleko.
  7. Rozlej masę do wytłuszczonych foremek i odstaw ją na kilkanaście minut.
  8. Kiedy irysy będą jeszcze ciepłe wyciągnij je z formy.

Wspaniale smakują do kawy i herbaty. Smacznego.

Niestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produktNiestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produktCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. PKO BP z ważnym komunikatem. Grupa klientów otrzyma dostęp do nowych usług, lepiej sprawdź swoje konto
  2. Urodziła swoją własną wnuczkę. Historia, w którą aż ciężko uwierzyć
  3. Dodajesz imbir do herbaty? Gratulacje, właśnie nieziemsko poprawiasz działanie jednego narządu
  4. Nowa Królowa Życia brała udział w "Kuchennych rewolucjach". Na ostatnich zdjęciach zupełnie nie przypomina siebie sprzed lat
  5. Liść laurowy, chrzan czy koper? Zdradzamy, co najlepiej dodać do kiszonych ogórków, łatwo o wielki błąd
  6. Porażające sceny w "Kuchennych rewolucjach". Magda Gessler odwiedziła Kraków, nie miała litości

Źródło: warzechawkuchni.blogspot.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł