Cukinia w zalewiefacebook.com/1000pomyslowNaKurczaka/

Cukinia i papryka w cudownej kompozycji, magii dodaje nieziemska zalewa. Najlepiej zrobić porządny zapas, znika błyskawicznie

Cukinia jest świetnym warzywem, z którego korzystać można na wiele sposobów. Kiedy doda się do niej paprykę oraz nieziemską zalewę, osiąga się coś niesamowitego. Idealna do obiadu czy kanapek.

Cukinia nie jest wymagającym warzywem. Wyjątkowo wdzięczny produkt idealnie pasuje do gulaszy, potrawek, zapiekanek czy zup. Wiele osób nie wie, że przygotowywać można z niej także pyszne przetwory, które wspaniale pasują do wielu dań obiadowych czy na kanapkach. Kiedy dodasz do nich paprykę osiągniesz prawdziwa kumulację smaków. Zawczasu przygotuj odpowiednio dużą ilość - łasuchy szybko wyczują szansę i zjedzą mnóstwo słoików.

Anna Mucha pozuje w basenie bez góry od kostiumu raczy się włoskim deserem. Widoki zapierają dech, fani są wniebowzięciAnna Mucha pozuje w basenie bez góry od kostiumu raczy się włoskim deserem. Widoki zapierają dech, fani są wniebowzięciCzytaj dalej

Cukinia ze słoika - wspaniała zalewa sprawia, że smak jest nie do opisania

Przygotowując domowe przetwory z pewnością wykorzystujemy ogórki, grzyby czy owoce. Mało jest jednak osób, które sięgają po cukinię. Okazuje się, że po wyjęciu z zalewy jest przepyszna. Jeśli zakonserwujemy ją wraz z papryką w pysznej zalewie uzyskamy produkt o niesłychanej wręcz jakości. Każdy, kto tylko go spróbuje zechce natychmiast zjeść cały słoik.

Dzisiaj grzeje:

  1. Niestety, córka potwierdziła niezwykle smutną wiadomość o Beacie Tyszkiewicz. Gwiazda niedawno opowiadała o swojej diecie, wzbogaciła jadłospis o wyjątkowy produkt
  2. 3-latka pokonała raka w 4 stadium rozwoju. Niezwyciężona Molly wygrała z chorobą po 450 dniach

Składniki:

  • 1 kilogram cukinii [zielonej , żółtej]
  • 3 papryki czerwone
  • 1 cebula
  • łyżka ziaren gorczycy
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 8 ziaren pieprzu
  • 1 litr wody
  • 1/2 szklanki octu 10%
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka cukru

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlej wodę oraz ocet. Dodaj do niej sól, cukier, liście laurowe, ziarna gorczycy, pieprz i ziele angielskie. Doprowadź płyn do wrzenia i gotuj przez 5-10 minut.
  2. Paprykę dokładnie umyj. Wytnij z niej gniazda nasienne i pokrój w podłużne paski.
  3. Cukinie dokładnie umyj i obierz. Potnij ją w długie paseczki.
  4. Cebule pokrój w piórka.
  5. Wyłóż warstwowo słoiki warzywami dość ciasno. Pozostaw około 2-3 cm przerwy od wieczka słoika.
  6. Zalej słoiki zalewą i zakręć szczelnie.
  7. Przegotuj słoiki w wodzie przez 25 minut.

Przechowuj je w ciemnym i chłodnym miejscu. Smacznego.

Surówka z kalafiora bijąca rekordy popularności, nie musisz go nawet gotować, smak mówi sam za siebieSurówka z kalafiora bijąca rekordy popularności, nie musisz go nawet gotować, smak mówi sam za siebieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Coraz więcej ludzi może niedługo porzucać swoje domy. Wcale nie z powodu pieniędzy
  2. Pamiętacie listonosza ze Złotopolskich? Jerzy Turek przed śmiercią zdążył wyjawić tajemnicę, która zmieniła wszystko
  3. Kiedy solisz rosół - na początku czy pod koniec gotowania? W zależności od odpowiedzi smak zupy może się diametralnie zmienić
  4. Jej zjedzenie mogło skończyć się koszmarem. Ważny komunikat GIS, natychmiastowa reakcja Lidla i Biedronki
  5. Jedni ją kochają, inni nienawidzą. Mówi się, że jest czarnym złotem kuchni i leczy m.in. wrzody żołądka
  6. Wiele ofiar śmiertelnych. Doszło do wielkiej eksplozji. Wiadomości ze świata

Źródło: przyslijprzepis.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł