Cukinia jako podstawa pasztetufacebook.com/Rafał Sowa

Pasztet z cukinii wg przepisu Agnieszki Maciąg jest hitem wakacji. Dosłownie rozpływa się w ustach, idealny na śniadanie

Cukinia jest wyjątkowo uniwersalnym warzywem, z której przyrządzić można wiele potraw, sałatek czy nawet sosów. Poniżej prezentujemy przepis na pasztet z cukinii autorstwa Agnieszki Maciąg. Kiedy włożysz do ust pierwszy kęs, poczujesz jak rozpływa się w ustach.

Cukinia swoją wszechstronnością powoduje, że można wykonywać z niej wiele dań i dodatków. Jednym z najciekawszych jest ketchup, który wspaniale zastępuje tradycyjny sos na bazie pomidorów. Poniższy przepis na pasztet z tego warzywa zaskakuje największych smakoszy. Jest zarazem lekki i sycący, co idealnie wpisuje się w diety odchudzające.

Ważne ostrzeżenie dla wszystkich kupujących w Lidlu. Zdenerwowany klient zamieścił mnóstwo zdjęć zdradzających bolesną prawdęWażne ostrzeżenie dla wszystkich kupujących w Lidlu. Zdenerwowany klient zamieścił mnóstwo zdjęć zdradzających bolesną prawdęCzytaj dalej

Cukinia w całkowicie nowym wydaniu - pasztet, który zachwyci największego niejadka warzyw

Pasztety zazwyczaj są wyjątkowo ciężkimi potrawami. Najczęściej przygotowane na bazie mięsa mają intensywny smak oraz dużą kaloryczność. Pasztet z cukinii zachowuje pyszny smak przy lekkości i niskiej kaloryce. Agnieszka Maciąg stworzyła wspaniałą recepturę, która bije rekordy popularności w całym internecie. Taki pasztet jest idealną propozycją na zdrowy obiad, wystarczy podać go z mizerią oraz sosem grzybowym.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ogromne zmiany dla uczniów. Minister Edukacji Narodowej właśnie zabrał głos
  2. Dramatyczna wiadomość Polsatu obiega Polskę. Wszyscy klienci Biedronki przecierają oczy po komunikacie
  3. W czasach kryzysu trzeba liczyć każdy grosz. Polacy oszczędzają najwięcej w całej UE

Składniki:

  • 2 duże cukinie
  • 1 spora marchewka
  • 2 małe cebule
  • 150 ml oleju
  • 125 gramów kaszy manny
  • pół łyżeczki kurkumy
  • 3 duże jajka
  • natka pietruszki
  • 5 ząbków czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • koperek

Przygotowanie:

  1. Cukinie umyj i dokładnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
  2. Marchewkę umyj, obierz i także zetrzyj na tarce
  3. Cebulę i czosnek obierz ze skórki i bardzo drobno posiekaj.
  4. Cebule wraz z czosnkiem podsmaż na rozgrzanym oleju.
  5. Dodaj pieprz, sól, oraz suszone zioła.
  6. Nagrzej piekarnik do 190 stopni.
  7. Do dużej miski wrzuć starte warzywa, podsmażoną cebulę, czosnek, olej oraz przyprawy.
  8. Dodaj do warzyw kaszę manną, jajka i całość dokładnie wymieszaj.
  9. Do wysmarowanej tłuszczem formy włóż masę i piecz w piekarniku przez 1 godzinę. Podawaj jeszcze ciepłe.
Emerytka poszła z wnuczką do Biedronki. Przy kasie rozegrały się zatrważające sceny, brak słów na zachowanie kasjerkiEmerytka poszła z wnuczką do Biedronki. Przy kasie rozegrały się zatrważające sceny, brak słów na zachowanie kasjerkiCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Warto zostać w domu, najbliższe dni mogą być niebezpieczne. Ostrzeżenia obejmują ponad połowę kraju
  2. Wyjechała na urlop do Chałup. Już nie wróciła. Tragiczne wieści z północy Polski
  3. Raptownie zastygł i zamarł zbierając grzyby. Błyski pod ściółką zapamięta do końca życia, znalazł ich źródło
  4. Cudowny przepis Gessler na kotlety mielone po lwowsku. Z orzeźwiającą mizerią rozpływają się w ustach
  5. Okropne z 5 porażających powodów. Nie używaj do gotowania sprzedawanego w Biedronce, Lidlu i innych, niebezpiecznego produktu
  6. Dwie piękne żony polskich piłkarzy tulą się do siebie w bikini. Ponętna poza i idealne figury (FOTO)

Źrodło: agnieszkamaciag

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł