Cukinia w formie smakowitych plackówScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale e-PrzepisyKulinarne

Rewelacyjne placki z cukinii. Najlepiej smakują z sosem koperkowym

Cukinia bez wątpienia jest jednym z tych warzyw, które można wykorzystać na najróżniejsze sposoby. Tym razem warto spróbować placków na jej bazie. Sos koperkowy doskonale się z nimi komponuje. Domownicy nie będą mogli się oprzeć takiej propozycji obiadowej.

Cukinia potrafi stać się niezwykle kuszącą potrawą. Niejednokrotnie mogliśmy przekonać się o jej walorach smakowych. Jednak placki na jej bazie biją wszystkie inne przepisy na głowę. Mało kto spodziewałby się, że cukinia może być aż tak pyszna.

Ostrzeżenie dla wszystkich. Polacy masowo kupują niebezpieczny produktOstrzeżenie dla wszystkich. Polacy masowo kupują niebezpieczny produktCzytaj dalej

Cukinia w formie smakowitych placków

Placki przeważnie kojarzą nam się z ziemniakami. Okazuje się jednak, że cukinia również nadaje się do ich przygotowania. Efekt powala na łopatki, a przepis jest zaskakująco prosty. Już teraz przekonaj się jak wykonać placki, których głównym składnikiem jest cukinia. Co będzie nam potrzebne?

Placki:

  • 3 cukinie
  • 2 jajka
  • pęczek szczypiorku
  • 4 ząbki czosnku
  • 60 g mąki pszennej
  • 60 g bułki tartej
  • sól i pieprz
  • olej

Skos koperkowy:

  • 200 ml śmietany 18%
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Co naprawdę dzieje się z Agatą Dudą? Sytuacja trwa od zeszłego czwartku
  2. Mało kto zwraca uwagę na 3 szczegóły podczas kiszenia ogórków. A szkoda, bo wiele od nich zależy
  3. Seniorze, znamy już kwotę czternastej emerytury. Jesteśmy pewni Twojego uśmiechu na twarzy

Cukinia w wydaniu, któremu nie można się oprzeć

Przepis na placki, w których skład wchodzi cukinia, nie powinien nikomu sprawić problemu. Na początku należy zetrzeć nasze zielone warzywo na tarce o grubych oczkach. Solimy je i odstawiamy na 15 minut. Pozbywamy się nadmiaru wody. Następnie cukinię wzbogacamy o jajka, posiekany szczypiorek, wyciśnięty czosnek, mąkę i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku i bardzo dokładnie mieszamy. Z masy formujemy niewielkie placki. Smażymy je na rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor. Sos koperkowy wykonamy mieszając śmietanę i posiekany koperek. Doprawiamy go solą i pieprzem. Idealnie współgra z plackami. Znakomita wersja tego przepisu znajduje się na YouTube na kanale e-PrzepisyKulinarne.

Odstrasza mszyce nietypowym specyfikiem. Niektórzy nie wiedza o jego istnieniu, a jest pod rękąOdstrasza mszyce nietypowym specyfikiem. Niektórzy nie wiedza o jego istnieniu, a jest pod rękąCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Agnieszka Woźniak-Starak nie będzie miała spokoju? Bardzo przykre wieści tuż przed pierwszą rocznicą śmierci jej ukochanego męża
  2. "Syn krzyczał i prosił o pomoc". Tragedia, zagraniczne media potwierdziły
  3. Z żałosnej kwoty emerytury prowadzącego Familiady, nie stać na utrzymanie auta i domu. Gwiazdor ma niebywałe podejście do jedzenia
  4. 17-letnia córka Przybylskiej nie jest podobna do mamy. Jej tata skasował w pośpiechu zdjęcie, mamy je, ulubione danie nastolatki zaskakuje
  5. Niesamowita wiadomość od Biedronki, nie można przegapić. Będą rozdawać własne bony, masz tylko 1 dzień
  6. Nie żyje legenda polskich kibiców. Środowisko fanów pogrążyło się w żałobie

Źródło: echodnia.eu

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł