Cukinia w formie pysznej i zdrowej zupyKadr z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Czas Smakosza

Idealna dla osób z problemami żołądkowymi i po zabiegach operacyjnych. Lekkostrawna zupa z cukinii jest pyszna i niesamowicie zdrowa

Cukinia w formie zupy jest idealną propozycją na lekki osób dla osób z problemami gastrycznymi. Jej walory smakowe mogą przyprawić o zawrót głowy. Znajdziemy w niej bogactwo zdrowych składników odżywczych. Już teraz przekonaj się jak pyszna może być cukinia w tym wydaniu.

Wiele razy mogliśmy przekonać się o tym jak smakowitym i zdrowym warzywem jest cukinia. Okazuje się, że lekkostrawna zupa na jej bazie jest doskonałą propozycją obiadową dla osób uskarżających się na problemy z żołądkiem. Docenią ją również wszyscy po zabiegach operacyjnych.

GIS w trybie pilnym wycofuje produkt, który budzi kontrowersje wśród Polaków. Konsekwencje mogą być poważne, wykryto w nim dwutlenek siarkiGIS w trybie pilnym wycofuje produkt, który budzi kontrowersje wśród Polaków. Konsekwencje mogą być poważne, wykryto w nim dwutlenek siarkiCzytaj dalej

Cukinia w wyjątkowym wydaniu obezwładnia smakiem

Nie od dziś wiadomo, że cukinia w znacznej mierze składa się z wody. Dzięki temu posiłki na jej bazie przeważnie są łagodne dla naszych trzewi. Niedawno przedstawialiśmy przepis na surówkę, w której główną rolę gra cukinia. Tym razem warto wypróbować zupę na jej bazie. Jest lekkostrawna i bogata w ważne składniki odżywcze. Jakie produkty musimy przygotować?

  • 3 cukinie
  • 3 marchewki
  • 4 ziemniaki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 5 g ziół prowansalskich
  • sól i pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Tragiczna wiadomość z samego rana. Nie żyje wokalista uwielbianego zespołu, miał 35 lat
  2. Syn Martyniuka zacznie gotować? Najpierw wrzucił swoje popisowe danie, a później zaczął obrażać hotel, mówił o skiśniętym jedzeniu
  3. Waloryzacja emerytur 2021. Znamy już kwotę podwyżki

Wyśmienita cukinia w formie zupy jest prosta w przygotowaniu

Cukinia w tej odsłonie nie powinna nikomu sprawić problemu. Ziemniaki i marchew starannie myjemy i obieramy. Następnie kroimy je w kostkę. Umieszczamy w garnku z zimną wodą. Przygotowany wcześniej bulion podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować dodajemy do niego namoczone ziemniaki i marchew. Zmniejszamy ogień i podgrzewamy przez 10 minut. Teraz do gry wchodzi cukinia.

Cukinie myjemy i obieramy. Trzemy je na tarce o dużych oczkach. Posypujemy szczypta soli. Kiedy wydobędzie się z nich woda, wówczas musimy je odcisnąć. Dodajemy je do naszej zupy i gotujemy przez 5 minut. Łyżkę gorącego wywaru dodajemy do jogurtu u mieszamy. Wlewamy go do garnka. Cukinia w formie lekkostrawnej zupy jest już gotowa. Przepis na podobną potrawę znajdziemy na YouTube na kanale Czas Smakosza.

Smaczna i sycąca zapiekanka z 2 warzyw, naje się cała rodzina. Prosty przepis zrobisz w parę chwilSmaczna i sycąca zapiekanka z 2 warzyw, naje się cała rodzina. Prosty przepis zrobisz w parę chwilCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dziennikarka TVP wprost skomentowała zwolnienie Michała Olszańskiego. Prawda jest zupełnie inna, niż wszyscy myśleli
  2. Rząd nagle zabiera głos. Chodzi o wakacje Szumowskiego
  3. Sernik według sekretnej receptury Magdy Gessler, puszysty niczym chmurka, nigdy nie opada
  4. Niestety, niemal wszyscy Polacy jedzą je każdego dnia. 7 Najbardziej rakotwórczych produktów w naszych kuchniach
  5. Wsadziła jedzenie do lodówki, po paru dniach dokonała porażającego odkrycia. Wszystko przez karygodne błędy
  6. Justyna Żyła zdradziła plany swojego syna. Nie pójdzie w ślady ojca, ma zupełnie inne plany

Źrodła: Kuchnia Wirtualna Polska



Następny artykuł