Cukinia panierowana to doskonały pomysł na szybki obiadScena z filmu zamieszczonego na YouTube na kanale Szybki pomysł na

Pomysł na ekspresowy obiad. Cukinia smażona w panierce

Cukinia jest niezwykle wszechstronnym warzywem. Zrobimy z niej zupy, przetwory, kotlety, a nawet ciasta. Wystarczy pokroić ją w plastry i zanurzyć w panierce aby zasmakować doskonałej potrawy. Proste, a zarazem pyszne danie spodoba się szczególnie zabieganym. Korzystajmy z sezonu na cukinie ile się da!

Cukinia jest uwielbianym warzywem. Możemy podawać ją w wielu smakowitych wersjach. Od racuchów i kotletów po słodkie desery. Doskonałą propozycją na wykorzystanie tego warzywa jest opanierowanie i usmażenie jej plastrów. Przepis na danie należy do wyjątkowo prostych, a zarazem smacznych i z pewnością podbije kubki smakowe nawet największych niejadków i sceptyków. Korzystajmy z sezonu na to pyszne warzywo i podawajmy go w wielu zaskakujących wersjach.

Odechciewa się jeść. Mariola zajrzała do lodówki w Biedronce i oniemiała, co za skandalOdechciewa się jeść. Mariola zajrzała do lodówki w Biedronce i oniemiała, co za skandalCzytaj dalej

Cukinia smażona w panierce - smak dzieciństwa

Wielu osobom smażona cukinia kojarzy się z czasami dzieciństwa. Często robiły ją nasze mamy, gdy szukały pomysłu na szybki i smaczny obiad. Danie jest wyjątkowo nieskompikowane, a zawsze wywołuje uśmiech na twarzy. Podobne danie możemy zobaczyć na kanale Prosty przepis na na You Tube.

Dzisiaj grzeje:

  1. Kancelaria Premiera przekazała ważną wiadomość. Od dziś duże zmiany w kraju
  2. Justyna piła napar z kurkumy przez 2 tygodnie, gdy stanęła przed lustrem oniemiała, nie spodziewała się nowego widoku
  3. Dopiero co weszli na polski rynek. Kosmiczne kolejki przed wejściem, sklep wprowadził limit osób

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 jajko
  • bułka tarta do panierowania
  • 2 szczypty soli
  • olej do smażenia

Jak to zrobić?

Cukinię dokładnie myjemy, a następnie kroimy w paski o grubości 1 cm. Jajko roztrzebujemy widelcem z dwiema dużymi szczyptami soli.Każdy plaster cukinii zanużamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy ją na wolnym ogniu, co jakiś czas przewracając, do czasu aż cukinia będzie miękka (sprawdzamy wbijając w nią widelec) i panierka się zarumieni. Panierowane cukinie wykładamy na papierowym ręczniki. Danie podajemy samo lub z ulubionym sosem bądź surówką.Smacznego ;)

Jola do obiadu zrobiła surówkę z ogórków kiszonych, rodzina od razu ją pokochała. Teraz poleca wszystkim, Jola do obiadu zrobiła surówkę z ogórków kiszonych, rodzina od razu ją pokochała. Teraz poleca wszystkim, "prosta, bardzo szybka i pyszna"Czytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Gwiazda "Harry'ego Pottera" padła ofiarą gwałtu w wieku 14 lat. Ujawniono porażające fakty, o których nikt nie wiedział
  2. Okropna wiadomość dla Karpacza. Już od dzisiaj
  3. Zapomnijcie o ogórkach kiszonych. Teraz na stołach rządzą kiszone buraki, symfonia smaku, niezwykłe doznania, nie sposób się im oprzeć
  4. Żałuje, że wziął udział w "Kuchennych Rewolucjach". Druzgoczące, jak nie smakują dania Gessler jego klientom
  5. Wielu nie może się pogodzić z decyzją. McDonald's oficjalnie potwierdził koniec, rozpaczać będą przede wszystkim dzieci
  6. Smutna wiadomość złamała nam serca. Nie żyje słynny dziennikarz, zostawił żonę i trójkę dzieci, wielka tragedia

Źródło: Doradca Smaku

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł