Cukinia w panierceFacebook /1000 przekąsek na imprezę

Przepyszna cukinia w jajku i bułce tartej posmakuje inaczej, gdy dodasz 1 niesamowitą przyprawę. Po prostu lato na talerzu

Cukinia jest bardzo wdzięczną rośliną, która rośnie nawet w dość trudnych warunkach. Jeśli masz nadmiar cukinii i nie masz na nią pomysłu, wykorzystaj poniższy przepis. 1 składnik całkowicie odmienia jej smak, chodzi o niesamowita przyprawę.

Cukinia najsmaczniejsza jest wtedy, kiedy zerwana jest jeszcze młoda. Dojrzałe okazy dorastają nawet do 40 cm, jednak w momencie kiedy jej długość nie przekracza 15-20 cm jest najdelikatniejsza. Z powodu łatwości w hodowaniu cukinia należy do 20 najchętniej sadzonych i jedzonych warzyw w Polsce. Poniższy przepis na panierowane warzywo jest nadzwyczajny, ponieważ dodatek niesamowitej przyprawy zmienia cały jej smak.

Głodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzeczGłodny bezdomny wszedł do restauracji i zapytał o jedzenie za 2 zł. W odpowiedzi kasjer zrobił niewyobrażalną rzeczCzytaj dalej

Cukinia z sekretnym dodatkiem - pyszny i szybki przepis na letnią przekąskę

Cukinia jest bardzo lekkostrawnym warzywem. Pełno w niej potasu, żelaza i magnezu oraz witaminy C, K, PP, B1, a także beta karotenu. Jej dużą zaletą jest to, że w warzywie nie odkładają się metale ciężkie z gleby i powietrza. Cukinia ma właściwości odkwaszające organizm oraz wspomagające proces trawienia. W połączeniu z curry, które jest sekretnym składnikiem przepisu, idealnie działa na żołądek oraz wchłanianie dobroczynnych substancji w jelitach.

Składniki:

  • 2 duże cukinie
  • 2 duże jajka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • curry pół łyżeczki
  • mąka do obtoczenia
  • olej
  • sól
  • pieprz

Dzisiaj grzeje:

  1. Fatalna informacja dla posiadaczy kont w bankach. Zacznie się po wakacjach, lepiej się przygotować
  2. Porażające sceny w Biedronce, nie żyje 61-letni mężczyzna. Sklep od razu został zamknięty
  3. Stało się, nasi sąsiedzi wprowadzają kwarantannę dla Polaków. I bezkompromisowe warunki

Przygotowanie:

  1. Cukinie dokładnie umyj z pozostałości ziemi i brudu.
  2. Obierz je jeśli warzywo nie jest młode.
  3. Pokrój je na plastry o grubości około 2 cm, posól i odstaw w durszlaku, aby puściła nadmiar wody na ok. 10 minut.
  4. Na talerzyku roztrzep jajka z dodatkiem soli, pieprzu i curry.
  5. Krążki cukinii dokładnie obtocz w mące, jajku oraz bułce tartej.
  6. Smaż na rozgrzanym oleju, aż panierka złapie złoty kolor z obu stron.

Idealnie pasuje do niej sos czosnkowy na jogurcie. Smacznego.

Najlepsze newsy:

  1. Uczniowie nie wrócą do szkół po wakacjach? Jest komentarz GIS, nie mamy dobrych informacji
  2. Rodzice spali w najlepsze za parawanem, kiedy dziecko pobiegło do wody. Obudził ich dopiero krzyk
  3. Podsłuchali turystów nad Bałtykiem. W głowie się nie mieści, co mówili, wstyd
  4. Najczęstsze błędy podczas uprawy ogórków. Przez nie warzywo może być gorzkie
  5. Domowe Rafaello jest o niebo lepsze niż sklepowe. Zrobisz je szybko i bez pieczenia, domownicy będą zachwyceni
  6. Niestety media podają, że Małgorzata Socha jest zakażona. Wstawiła zdjęcie z córeczką, razem robią przetwory na zimę
  7. Robert Kubica dostał bolesną lekcję. Polak fatalnie poradził sobie w debiucie w nowej roli

Źródło: Cook Pad

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko prosty i szybki przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł