Czereśnie w smakowitej odsłonieYouTube / Uwaga Babcia Gotuje

Wrzuć czereśnie do słoików i zrób bajeczną frużelinę. Hit to mało powiedziane

Czereśnie posiadają niepowtarzalny smak, któremu ciężko się oprzeć. W związku z tym warto to wykorzystać podczas kuchennych przygód. Idealnym zastosowaniem tych owoców będzie przygotowanie na ich bazie frużeliny. Ciężko przejść obok takiego smakołyku obojętnie.

Same w sobie czereśnie są owocem, który cieszy się sporą popularnością wśród smakoszy. Frużelina sprawi, że fantastyczny ich smak będziemy mogli przenieść na ciasta, gofry, naleśniki lub nawet kanapki. Przepis nie powinien być dla nikogo problemem.

Pilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaPilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaCzytaj dalej

Czereśnie w wyjątkowej odsłonie

Frużelina swoją konsystencją przypomina coś pomiędzy konfiturą a galaretką. Znakomicie sprawdza się jako dodatek do deserów. Jej przygotowanie jest niezwykle proste, a czereśnie w nowej odsłonie smakują wyśmienicie. Potrzebne nam będą następujące składniki:

  • 500 g czereśni
  • 90 g cukru
  • 30 g soku z cytryny
  • 10 g mąki ziemniaczanej
  • 70 ml wody
  • 10 g żelatyny

Dzisiaj grzeje:

  1. Kupowany w Lidlu, Biedronce, Auchan i innych napój wywołuje ogromne zmiany w organizmie. Co się dzieje 60 minut po jego spożyciu?
  2. Duda w końcu wyjawił, co dla bezdzietnych osób po 26 roku życia. Zadowoleni?

Przepyszna frużelina z czereśni

Na początku należy wydrylować czereśnie. Następnie żelatynę zalewamy 60 ml wody i odstawiamy do czasu jej napęcznienia. W garnku mieszamy czereśnie z cukrem. Stawiamy go na małym ogniu i podgrzewamy do czasu rozpuszczenia się cukru. Kiedy wszystko zacznie się gotować, wówczas dodajemy sok z cytryny i mąkę zmieszaną z 10 ml wody. Całość dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia. Żelatynę umieszczamy w garnku. Następnie ponownie wszystko należy wymieszać. Garnek stawiamy na małym ogniu i gotujemy nie doprowadzając do wrzenia do czasu rozpuszczenia się żelatyny. Po ostygnięciu nasza frużelina jest już gotowa.

Najlepsze newsy:

  1. GW: Nie tylko biskup Edward Janiak miał kryć księdza pedofila. Padło nazwisko, doszło do prawdziwego dramatu
  2. Prawdziwa tragedia. Są ofiary i wielu rannych. Na popularnym w Europie szlaku rozegrał się dramat
  3. Jest sposób, jeszcze zdążysz nieziemsko powiększyć plony pomidorów. Wystarczy je nawozić bajecznie prostymi roztworami
  4. Lasy Państwowe wprowadziły 4 obostrzenia. Niebywale ważny komunikat dla wszystkich grzybiarzy
  5. Dodał masło do kawy. Świat oszalał na jej punkcie, zalety wręcz zwalają z nóg
  6. Robert Lewandowski rozgrzał fanki do czerwoności. Odważne zdjęcie z wakacji stało się hitem, dostał nowy pseudonim (FOTO)

Źródło: polki.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł