Dieta z pączkami w roli głównie wyniszcza organizmcommons.wikimedia.org

4 powody przez które należy unikać pączków. Jutro możesz się boleśnie przekonać

Dieta, w której skład wchodzą niezdrowe produkty, takie jak pączki ma fatalny wpływ na wiele naszych narządów. Niestety, chwila słodkiej przyjemności może zrujnować nasz organizm. Lekarze ostrzegają, dowiesz się co dzieje się z twoim organizmem po zjedzeniu kilku pączków z hipermarketu i odbierze ci apetyt. Jutro możesz odcierpieć tłusty czwartek.

Dieta i tłusty czwartek to niestety dwie wykluczające się rzeczy. Tego dnia nikt nie liczy kalorii i nie odmawia sobie pączków. A kaloryczność wcale nie jest największym problemem wynikającym ze spożycia słodkiego przysmaku.

Nie w Lidlu i nie w Biedronce. Dziś wygrał 1 sklep, ma najtańsze pączki w PolsceNie w Lidlu i nie w Biedronce. Dziś wygrał 1 sklep, ma najtańsze pączki w PolsceCzytaj dalej

Dieta, w której są pączki wyniszcza organizm

Tanie pączki, które kupujemy w hipermarketach smażone są na szkodliwych tłuszczach niskiej jakości. Rozkładając się w wysokiej temperaturze wydzielają niezliczoną liczbę subtancji chemicznych. Chodzi o wolne rodniki. Mogą wywołać wiele groźnych chorób, są też niestety rakotwórcze. Oprócz nowotworów sprzyjają rozwojowi miażdżycy czy choroby niedokrweinnej serca. Ale to nie wszystko, mogą wystąpić też zapalenia stawów, chorby neurodegeneracyjne, zaćma, strarzenie organizmu oraz choroby jelit i płuc.

Poza szkodliwością tłuszczu, na którym są smażone pączki w smakołyku tym są jeszcze inne groźne substancje. Do takich należą izomery kwasu tłuszczowego trans. Dlaczego są tak niebezpieczne dla organizmu? Podnoszą bowiem stężenie złego cholesterolu oraz wzmagają ryzyko zawału serca.

Dzisiaj grzeje: 1. Kompromitacja, nagrali Polaka z ukrycia w restauracji. Zrobił upokarzającą rzecz, przyniósł wstyd Polsce

2. W panice robili wszystko, by chronić się przed koronawirusem. Film z samolotu odbiera mowę

Również ogromna ilość cukru, która znajduje się w pączkach przyczynia się do wielu dolegliwości. Między innymi otyłości, depresji, cukrzycy czy alergii. Połączenie cukru i tłuszczu ma destrukcyjny wpływ na organizm.

Ponadto przysmak ten masowo wytwarzany sprzedawany w hipermarketach zawiera mnóstwo konserwantów, emulgatorów, barwników oraz substancji alergizujących.

Najlepsze newsy:

  1. Fani skoków zamarli podczas skoku Stocha. Tragiczny w skutkach koniec konkursu był bliski
  2. Cena pączków u Magdy Gessler zwala z nóg. Trzeba wydać jeszcze więcej niż w zeszłym roku
  3. Zaczęła jeść codziennie kurkumę. Zauważyła nagle 5 powalających efektów
  4. Gessler oszukiwała wszystkich? Była pracownica twierdzi, że widziała wszystko i przerwała milczenie
  5. Na żywo na wizji zranił gwiazdę programu śniadaniowego. Po latach straszna prawda wyszła z podwójną mocą
  6. Przewlekłe zapalenie trzustki. Objawy i sposoby leczenia

Źródło: tipy.interia.pl

Następny artykuł