Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Porady > Dodał do rosołu nietypowy składnik. Internauci nie wytrzymali, "koszmar"
Monika Dec
Monika Dec 08.12.2024 06:00

Dodał do rosołu nietypowy składnik. Internauci nie wytrzymali, "koszmar"

rosół
Fot. Canva

Rosół to danie, z którym coraz częściej eksperymentujemy. Wiele osób wciąż stawia na klasyczny przepis na tą potrawę, jednak coraz częściej słyszymy o różnych nietypowych dodatkach do tej zupy. Pomysł jednego z tik-tokerów przebił wszystko, o czym słyszeliśmy i już pisaliśmy!

Czym doprawić rosół?

Rosół to danie, którego nie trzeba nikomu przedstawiać. Swój aromat zawdzięcza przede wszystkim odpowiedniemu doborowi mięsa, warzyw oraz przypraw. Te ostatnie budzą sporo emocji. Ogromną popularnością cieszy się m.in. aromatyczny lubczyk i natka pietruszki. Inni sięgają po uważany za chwast - bluszczyk kurdybanek.

Gdy nadchodzą zimowe chłody rosół warto doprawić mieszanką rozgrzewających przypraw między innymi: goździkami, curry, kurkumą, imbirem lub gałką muszkatołową. Nie tylko rozgrzeją, ale również dodadzą rosołowi nieco orientalnego charakteru. Te dodatki stają się coraz popularniejsze w polskiej kuchni, ale o tym co wymyślił jednej z tik-tokerów jeszcze nie słyszeliśmy!

rosół
fot. Canva
Wymieszaj z ryżem i zapiecz z jabłkami. Ta zapiekanka nie ma sobie równych

Rosół z niecodziennym dodatkiem

Tik- tok to platforma, która jest szczególnie popularna wśród młodych ludzi. Sporo osób dzieli się tam kulinarnymi sztuczkami. Chłopak tiktokerki solo_miia69 wyjawił tam swój “tajny składnik, który zawsze dodaje do rosołu”. Niespecjalnie się to spodobało jego dziewczynie, która przyznała, że ugotowała pyszny rosół, ale jej chłopak “doprawił go majonezem”.

Filmik natychmiast stał się hitem sieci. Posypały się komentarze. Niestety, wszystko wskazuje na to, że kontrowersyjny dodatek nie przypadł do gustu internautom. Wśród komentarzy pojawiały się opinie, że mimo miłości do majonezu, są jakieś granice i jedną z nich jest właśnie dodanie go do rosołu. Jeden z komentujących napisał wprost - “koszmar”

 

 

 

Majonez nie tylko do sałatki

Dodawanie majonezu do rosołu jest kontrowersyjne, ale okazuje się, że sporo osób wlewa go zamiast śmietany do zupy pomidorowej. Zwolennicy tej metody, twierdzą że majonez nie zmienia koloru dania, ale za to sprawia, że nabiera ona więcej charakteru. Co sądzicie o tym pomyśle? Testowaliście? Czy majonez warto dodawać do zup, czy lepiej aby był po prostu składnikiem świątecznych sałatek.

Na naszej stronie znajdziecie wiele kulinarnych ciekawostek. Ostatnio pisaliśmy m.in. o nowościach w Dino oraz sekretach diety Dominiki Clarke.

 

majonez
fot. Canva