Drożdżówka ma katastrofalny wpływ na organizmpixabay.com/tomekwalecki

Jadacie drożdżówki? Fatalnie, nie do pomyślenia co się w nich znajduje, lepiej ich nie jeść

Drożdżówka jest bardzo popularnym produktem, który wiele osób z ochota zjada na śniadanie czy kolacje. Niestety, okazuje się, że w tym słodkim wypieku znajduje się wiele straszliwych substancji. Zdecydowanie lepiej odpuścić sobie ich jedzenie.

Drożdżówka jest wypiekiem, który jest do kupienia w praktycznie każdym sklepie. Niezależnie od tego, czy zakupy robimy w dużym supermarkecie czy małym osiedlowym sklepiku, zazwyczaj zawsze mamy możliwość kupienia słodkiej bułki z nadzieniem. Niestety, jeśli drożdżowa bułka często widnieje w twojej diecie, powinieneś liczyć się ze sporymi konsekwencjami. Ich skład wcale nie jest zdrowy, ciężko uwierzyć co jest do nich dodawane.

Wiadomość do wszystkich. Biedronka i Lidl nieczynne nie tylko w niedzielę niehandlową, w najbliższą sobotę też nie zrobisz zakupówWiadomość do wszystkich. Biedronka i Lidl nieczynne nie tylko w niedzielę niehandlową, w najbliższą sobotę też nie zrobisz zakupówCzytaj dalej

Drożdżówka - jedząc ją siejesz spustoszenie we własnym organizmie

W większości sklepów drożdżówki sprzedawane są bez opakowania, więc żeby dowiedzieć się jak wygląda jej skład, należy albo zapytać się pracownika sklepu, albo zerknąć do specjalnej karty z produktami piekarniczymi. Większość uważa, że słodka drożdżówka składa się jedynie z mleka, jajek, drożdży, mąki, masła i jajek. Niestety, prawda jest zupełnie inna.

Dzisiaj grzeje:

  1. Ile zarabia się w kościele? Pensje kościelnych, gosposi i organistów zwalają z nóg
  2. Mało kto zwraca uwagę na 3 szczegóły podczas kiszenia ogórków. A szkoda, bo wiele od nich zależy
  3. Volvo otworzyło Chińczykom drogę do wielkiego biznesu. Geely ma plany na zawojowanie rynku

Słodkie bułki pozbawione są jakichkolwiek dobrych wartości odżywczych. W bardzo dużej większość są praktycznie tylko cukrem i tłuszczem z dodatkami. W wielu przypadkach do drożdżówek dodawane są różne konserwanty, które choć dopuszczone do żywności, nie są obojętne dla zdrowia. Jednym z najczęściej wykorzystywanych jest E151 czyli czerń brylantowa. W Europie stosowana jest jako barwnik, lecz w USA surowo zakazano jako substancja, która może wywoływać negatywne konsekwencje dla zdrowia.

W jednej bułce średnio znajdują się dwie łyżki cukru, dodatek konfitury, budyniu czy lukrowej polewy zdecydowanie zwiększa ilość niezdrowego cukru. Cukry proste powodują bardzo szybki i nagły wzrost glukozy we krwi, która po chwili równie gwałtownie obniża się. Prowadzi to do rozdrażnienia, senności i problemach ze skupieniem. O wiele zdrowiej byłoby przygotować własnoręczny wypiek ze składników, które nie mają negatywnego wpływu na człowieka.

Z żałosnej kwoty emerytury prowadzącego Familiady, nie stać na utrzymanie auta i domu. Gwiazdor ma niebywałe podejście do jedzeniaZ żałosnej kwoty emerytury prowadzącego Familiady, nie stać na utrzymanie auta i domu. Gwiazdor ma niebywałe podejście do jedzeniaCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Dziennikarka "Dzień Dobry TVN" prowadziła jeden z najbardziej żenujących odcinków programu w historii. Teraz po raz kolejny wkłada kij w mrowisko
  2. Pojechała z rodziną do Kołobrzegu. "Uciekaliśmy po godzinie", skandal
  3. Niesamowita wiadomość od Biedronki, nie można przegapić. Będą rozdawać własne bony, masz tylko 1 dzień
  4. 17-letnia córka Przybylskiej nie jest podobna do mamy. Jej tata skasował w pośpiechu zdjęcie, mamy je, ulubione danie nastolatki zaskakuje
  5. Ważne ostrzeżenie dla wszystkich kupujących w Lidlu. Zdenerwowany klient zamieścił mnóstwo zdjęć zdradzających bolesną prawdę
  6. Gdy dowiedzieliśmy się, czym zajmuje się żona Kamila Stocha, oniemieliśmy. Zdjęcia pokazują wszystko

Źródło: polki

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Koniecznie obejrzyj nieziemsko pyszny i prosty przepis na przepyszny posiłek!

Następny artykuł