Ewa Wachowicz przypomniała o doskonałym daniufacebook.com/I-love-Poland

Zapomniany przysmak w odsłonie o jakiej nie słyszeliście. Ewa Wachowicz przygotowała kaszankę z wybornymi dodatkami

Ewa Wachowicz swoimi kulinarnymi zdolnościami zachwyca niejednego Polaka. Pewnego dnia postanowiła przypomnieć nam o zapomnianym przysmaku. Każdy jadł go w dzieciństwie, jednak dziennikarka postanowiła zaprezentować go w zupełnie nowej odsłonie.

Ewa Wachowicz bez cienia wątpliwości jest jedną z najpopularniejszych gwiazd związanych z kulinarnym show biznesem w Polsce. Jej kulinarne programy, między innymi "Ewa gotuje" biją rekordy popularności i przyciągają mnóstwo widzów spragnionych gastronomicznej wiedzy. Dziennikarka postanowiła przypomnieć Polakom pewien produkt, który jeszcze kilka lat temu znajdował się w każdej lodówce.

Pamiętacie Mariolkę z Kiepskich? Wygląda teraz jak rasowa modelka. Ekipa serialu miała nietypowe zdanie o scenach z jedzeniemPamiętacie Mariolkę z Kiepskich? Wygląda teraz jak rasowa modelka. Ekipa serialu miała nietypowe zdanie o scenach z jedzeniemCzytaj dalej

Ewa Wachowicz przypomniała wszystkim o doskonałej, klasycznej potrawie

Była miss od lat dzieli się ze swoimi widzami przepisami na najpyszniejsze dania, dzięki czemu zdobyła ogromną sympatię wielu smakoszy. Na antenie swojego programu często wskazywała także na przydatne sztuczki, które sprytnie ułatwiają i przyspieszają proces gotowania. Wachowicz postanowiła w końcu odświeżyć klasyczny przepis, lecz zrobiła to w swoim stylu. Ulepszyła go modyfikując składniki i sposób gotowania. Tradycyjna kaszanka nie jest przez nią po prostu pieczona - dzięki dodaniu dwóch wybornych dodatków zdołała uzyskać bombę smaku.

Dzisiaj grzeje:

  1. Dziecinnie proste i niesamowicie pyszne. Obłędne pieczone ziemniaki po grecku
  2. Uwaga, poważny komunikat dla Polaków. Najgorsza sytuacja od dawna, można zapomnieć o beztroskim wypoczynku
  3. Nie żyją, Lasy Państwowe wydały komunikat ostrzegawczy. Podczas grzybobrania uważaj

Składniki:

  • 4 długie kaszanki
  • 0.5 kg kapusty kiszonej
  • prażona cebulka

Przygotowanie:

  1. Kiszoną kapustę odcedź z zalewy i drobno posiekaj.
  2. Wsyp połowę kapusty do foremki, w której zwyczajowo piecze się keks.
  3. Na kapuście ułóż rozciętą wzdłuż kaszankę, a następnie wsyp resztę kapusty.
  4. Na wierzchu kapusty rozsyp szczodrą ilość prażonej cebulki.
  5. Zawiń formę w aluminiowa folię, a następnie połóż na grillowym ruszcie i piecz przez godzinę.
  6. Jeśli nie masz opcji grillowania, na spokojnie możesz wykorzystać do wypieku piekarnik. Nastaw go na 180 stopni i piecz przez 40 minut.

Do tak przygotowanej kaszanki idealnie pasuje pajda razowego chleba ze smalcem oraz dorodny, domowy ukiszony ogórek. Smacznego.

Nie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieNie było żadnej nadziei, dawali jej 2 lata życia. Rozpoczęła kurację sokiem z popularnego warzywa, dziś czuje się znakomicieCzytaj dalej

Najlepsze newsy:

  1. Chodził po Wadowicach przebrany za Jana Pawła II. Ludzie klękali i modlili się
  2. Rak wątroby może dawać bardzo nietypowe objawy. Gdy się pojawią, trzeba działać szybko
  3. Niebywałe delicje, najlepsza surówka z buraków, którą zrobisz w 5 minut. Domownicy oniemieją z zachwytu
  4. Obłędne gołąbki z przepisu Magdy Gessler. Farsz skrywa sekretny składnik
  5. Sekretna receptura naszych babć. Syrop z liści laurowych i soku z cytryny jest remedium na przeziębienia
  6. Ogromna zmiana w opłacaniu składek. ZUS wprowadza rewolucję

Źródło: ewawachowicz.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł