Fasolka szparagowa ze słoika - pyszny dodatek do obiadupublicdomainpictures.net/Charles Rondeau

Jesteś fanem ogórków kiszonych? Fasolka szparagowa ze słoika smakuje znacznie lepiej, kubki smakowe orbitują

Fasolka szparagowa wspaniale nadaje się do podawania jako dodatek do obiadu. Jeśli jesteś jej ogromnym fanem, a w ciągu zimy najbardziej brakuje ci smaku właśnie ich, włóż je do słoika. jest jeszcze lepsza niż ogórki kiszone i zachwyca największych koneserów.

Fasolka szparagowa jest sezonowym warzywem, za którym wielu tęskni po zakończeniu lata. Możemy próbować ją mrozić, jednak tracimy wtedy dość mocno na smaku i cennych prozdrowotnych właściwościach fasolki. Pani Kasia znalazła idealny sposób na zakonserwowanie jej na cały rok tak, aby móc w każdej chwili sięgnąć do szafki i cieszyć się jej smakiem.

Pilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaPilny komunikat Biedronki, natychmiast zwróć lub wyrzuć ich produkt. Polacy nagminnie go kupują, bardzo niepokojąca informacjaCzytaj dalej

Fasolka szparagowa na cały rok - włóż do słoika i zawekuj

Niepozorne strąkowe warzywo jest prawdziwą kopalnią witamin. Pełna jest witaminy A, B, C, B9. 100 gramów fasolki zawiera jedynie 30 kcal, więc należy do grupy dietetycznych produktów. Duża ilość błonnika sprawia, że częste jedzenie fasolki poprawi perystaltykę jelit oraz ogólne trawienie. Jeśli jesteś fanem ogórków kiszonych, spróbuj poniższego przetworu, jest jeszcze lepszy.

Składniki:

  • 2,5 kilograma fasolki szparagowej obojętnie jakiego koloru
  • 1,5 łyżki soli kamiennej niejodowanej
  • 3 litry wody
  • 4 łyżki zwykłej soli
  • 2 łyżki cukru

Dzisiaj grzeje:

  1. Lasy Państwowe wprowadziły 4 obostrzenia. Niebywale ważny komunikat dla wszystkich grzybiarzy
  2. Poczta Polska pozwana. Zarzuca się jej nielegalne przetwarzanie danych osobowych

Przygotowanie:

  1. Dokładnie oczyść fasolkę, pozbądź się zgrubiałych końcówek oraz włókien.
  2. Do garnka wrzuć oczyszczone fasolki i zalej je wodą. Gotuj minutę od czasu doprowadzenia do wrzenia.
  3. Po ugotowaniu natychmiast je odcedź i opłucz zimna wodą.
  4. Do osobnego garnka wlej 3 litry wody, wsyp cukier oraz sól. Zalewę doprowadź do wrzenia.
  5. Wyczyszczone i wyparzone słoiki wypełnij fasolką tak, aby pozostawić 3 centymetry przestrzeni od wieczka.
  6. Przestudzoną, acz nie zimną zalewą zalej fasolkę w słoikach tak, aby całkowicie ją zakryć.
  7. Przełóż zakręcone szczelnie słoiki do garnka i gotuj przez 30 minut.
  8. Po gotowaniu odstaw je w ciemne i chłodne miejsce.
  9. Następnego dnia ponownie pasteryzuj je w gorącej wodzie, aczkolwiek tym razem tylko 15 minut.
  10. Tak przygotowane słoiki możesz przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu przez kilka miesięcy.

Najlepsze newsy:

  1. Nie żyje znana, legendarna polska aktorka. Fani pogrążeni w żałobie
  2. 50 osób nie żyje, kilkanaście zaginionych, a może być gorzej. Wiadomość ze świata poraża
  3. Właśnie oszukują wszystkich. Ważne ostrzeżenie dla klientów Biedronki przed przekrętem phishingowym
  4. 40-letni Tomasz w piątkowy wieczór wybrał się na zakupy do Lidla. Nagle kasjerka zapytała o porażającą rzecz, od razu pobladł
  5. Obłędne kotlety lepsze niż schabowy i mielony. Rodzina od razu poprosi o dokładkę, hit gwarantowany
  6. Znany skoczek narciarski miał poważny wypadek. Jest w stanie krytycznym, trwa walka o życie

Źródło: swojskiejedzonko.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł