Fasolka szparagowa żółtahttps://www.flickr.com/photos/alicehenneman/6120192853

Dodała do fasolki szparagowej 2 ulubione sery. Efekt zaskoczył wszystkich, pyszne i oryginalne danie jest hitem sieci

Fasolka szparagowa w wydaniu, które pokochasz. Dodaliśmy do niej sery i wyszło przepyszne, sycące danie. Wykonanie go jest banalnie łatwe, zajmie ci zaledwie kwadrans. Wypróbuj koniecznie.

Fasolka szparagowa właśnie została potraktowana w zupełnie nowy sposób. Wszyscy uwielbiamy ją przyrządzoną z masełkiem i bułką tartą czy z uprażonym sezamem, tym razem towarzyszą jej sery. Póki w sklepach mamy pod dostatkiem fasolki, warto przetestować także ten wariant smakowy, rozczarowanie nie wchodzi w grę. Aby było jeszcze lepiej, to danie znakomicie się sprawdzi na przykład na lunch na wynos.Po leżakowaniu w pudełeczku obiadowym nie traci na smaku ani jakości, a przy okazji nie wymaga długiego i żmudnego przygotowania. Polecamy ją także na domowy obiad, bez trudu można przyrządzić większą ilość, by cała rodzina mogła cieszyć się smakiem tej pysznej potrawy.

Wstrząsające sceny przed Biedronką, nie żyje jedna osoba. Do tragedii doszło na północy PolskiWstrząsające sceny przed Biedronką, nie żyje jedna osoba. Do tragedii doszło na północy PolskiCzytaj dalej

Fasolka szparagowa w otoczeniu serów - to musi się udać

Do przyrządzenia dania z fasolką szparagową oraz serami potrzebujemy zaledwie kilku prostych składników i 15 wolnych minut. Po tym czasie mamy gorące danie o cudownie serowym smaku. Możemy przygotować więcej i pozostawić je sobie na następny dzień.

Dzisiaj grzeje:

  1. Starła rzodkiewkę i ogórka, a potem dodała ostateczny składnik. Wyszła nieziemsko pyszna surówka, wygrywa prostotą
  2. Masz w domu stare płyty? Niektóre są warte fortuny, warto przetrzepać piwnice, bo można sporo zarobić

Potrzebujesz:

  • 200 gram makaronu penne - kokardki także się sprawdzą
  • 400 gram fasolki szparagowej żółtej
  • 150 gram sera typu feta
  • 5 łyżek twardego, startego sera: parmegiano reggiano, grana padano albo polski bursztyn
  • 3 łyżeczki oliwy
  • sól, pieprz

W garnku gotujemy wodę i solimy, wrzucamy do niej makaron. Gotujemy go ok. 5 minut. Fasolkę szparagową myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na mniejsze kawałki. Fasolkę dodajemy do garnka z makaronem i gotujemy razem przez około 10 minut. Makaron i fasolkę można oczywiście także ugotować do miękkości oddzielnie - jednak tak jest zdecydowanie wygodniej. Gdy makaron i fasolka są już ugotowane, odcedzamy je na sitku i wrzucamy z powrotem do garnka. Dodajemy oliwę, połowę startego sera, sól, pieprz i pokrojoną w kostkę fetę - jeśli mamy prawdziwą, a nie ser sałatkowy, możemy ją lekko rozkruszyć w dłoni. Całość mieszamy. Porcję wykładamy na talerz i posypujemy startym serem, opcjonalnie możemy ozdobić danie liściem bazylii.

Najlepsze newsy:

  1. Krzysztof Krawczyk pogrążony w żałobie. Po raz kolejny stracił bliską osobę, "żal rozrywa mi duszę"
  2. Dramat w kościele, 5 osób nie żyje, są ranni. Tragiczne wiadomości ze świata
  3. Uwielbiana surówka z KFC jest wyjątkowo prosta do zrobienia w domu. Najważniejszym składnikiem jest kapusta
  4. Niezawodny sposób szefa kuchni na gęsty i odżywczy rosół. Wystarczy wlać 1 nieoczywisty składnik
  5. Wrzuciła do małosolnych nietypowy składnik. Wszyscy poprosili o przepis
  6. Tragiczne wiadomości obiegły media z całego świata. Miała zostać mistrzynią świata, zmarła w bardzo przykrych okolicznościach

Źródło: kwestiasmaku.com

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł