Fasolka szparagowa z jajkiemkadr z kanału Kocham gotować / Youtube

Zestaw, który tylko latem smakuje tak dobrze. Fasolka szparagowa, młode ziemniaki i jajko sadzone to trio idealne

Fasolka szparagowa jest teraz w szczycie sezonu i smakuje najlepiej. Wystarczy połączyć ją z najprostszymi składnikami, by otrzymać idealny, letni obiad. Ten smak znamy od dzieciństwa, prawdziwe pyszności.

Fasolka szparagowa nie wymaga wielu wymyślnych dodatków, by zniewalała smakiem. Najważniejszą zasadą w przygotowywaniu sezonowych potraw są świeże składniki, których jakość broni się sama. Przepyszny obiad nie wymaga wielkich przygotowań, wystarczy połączyć to, co teraz w sklepach jest najlepsze, lekko doprawić i gotowe. Co roku wszyscy smakosze oczekują aż w sklepach zaroi się od młodych ziemniaczków i pysznej, żółtej fasolki szparagowej. Połączenie ich ze sobą to prawdziwa bomba smakowa. Korzystajmy dopóki możemy.

Mamy nagranie, trwa 3 minuty i widać na nim wszystko. Zaczął kroić kapustę, po chwili miał gotową najlepszą surówkę świataMamy nagranie, trwa 3 minuty i widać na nim wszystko. Zaczął kroić kapustę, po chwili miał gotową najlepszą surówkę świataCzytaj dalej

Fasolka szparagowa nigdy nam się nie znudzi

Jak małe dzieci Mikołaja, tak my oczekujemy co roku nowalijek, a później cudownych sezonowych warzyw. Bez tych momentów dostępności najlepszej jakości składników, gotowanie nie byłoby takie samo. Fasolka szparagowa to nasza ogromna słabość i pewnie zjedliśmy już jej w tym sezonie kilogramy. W formie szybkiego obiadu sprawdza się znakomicie, danie jest świetnie zbilansowane, łatwe w przygotowaniu i nie ma osoby, której by nie smakowało. Jedną z wariacji na temat tego dania przedstawia prowadzący kanał Kocham Gotowac na Youtube.

Dzisiaj grzeje:

  1. Uważaj na 10 produktów. Okropne, każdego dnia klienci Lidla i innych popełniają ogromny błąd
  2. Pochanke odchodzi z TVN. Jej miejsce zajmie popularny dziennikarz pracujący wcześniej w TVP

Potrzebujesz:

  • 300 gram fasolki szparagowej
  • 300 gram młodych ziemniaczków - im mniejsze, tym lepiej
  • pół pęczka koperku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • sok z połówki cytryny
  • sól
  • jajko

Fasolkę myjemy i odcinamy końcówki, wrzucamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy przez 10-15 minut. Młode ziemniaczki czyścimy szczoteczką i gotujemy do miękkości. Gotową fasolkę odcedzamy. Na patelni rozpuszczamy masło i olej, dodajemy bułkę tartą oraz sól i mieszamy aż składniki się ze sobą połączą. Dorzucamy na patelnie fasolkę, sok z cytryny i koperek - całość mieszamy. Na patelni smażymy jajko na twardo, koniecznie z płynnym wnętrzem. Na talerzu układamy fasolkę, ziemniaczki posypane koperkiem, bądź opcjonalnie polane masłem i jajko. Danie smakuje wybitnie podane z maślanką.

Najlepsze newsy:

    1. Dobre wieści, pierwsze pieniądze mogą zostać wypłacone już za dwa tygodnie. Jadwiga Emilewicz zabrała głos
    2. Łukasz Szumowski zabrał głos tuż po wyborach. Chodzi o epidemię
    3. Przecież kupowaliśmy je codziennie w Biedronce i Lidlu, po prostu ręce opadają. Nie do pomyślenia, jak wiele towarów ostatnio wycofano z obrotu
    4. Kolejna tragedia przed Biedronką, nie żyje 53-letni mężczyzna. Karetka przyjechała po godzinie
    5. Andrzej kupił jedzenie bezdomnym, właścicielka restauracji się wściekła. Skandaliczne zachowanie, ciężko uwierzyć
    6. Światowe media podają tragiczne wiadomości. Zmarł wybitny człowiek, przez lata pomagał Polakom

Źródło: gotujmy.pl

Po ciekawe treści kulinarne zapraszamy również na naszego Instagrama

Następny artykuł