Fasolka szparagowa smakuje wybornie nie tylko z bułką tartą.youtube/ jedzonko o

Fasolka szparagowa z bułką tartą jest ukochanym letnim daniem wielu osób. Niektórzy dodają do niej jeszcze 2 nietypowe składniki

Fasolka szparagowa robi furorę w naszej kuchni, gdy tylko pojawi się na bazarach i w sklepach, a jej cena nie będzie zwalać z nóg. To, co najpyszniejsze, smakuje przeważnie najlepiej bez wymyślnych dodatków, dlatego zrumieniona na maśle bułka tarta jest zwykle jedynym dodatkiem do fasolki czy kalafiora. Najwięksi smakosze jedzą jednak tak ogromne ilości ulubionych przysmaków, że niekiedy ciekawią ich nowe smaki, jakie można im nadać. Biegniemy im z pomocą i proponujemy dodać do młodej fasolki szparagowej pewien uwielbiany składnik.

Fasolka szparagowa jak wiele innych sezonowych warzyw i owoców smakuje najlepiej bez zbędnych składników, które przyćmiewają jej smak. Podobnie jak inne uwielbiane warzywa, takie jak kalafior czy pyszne młode ziemniaki, gotujemy ją jedynie do miękkości i okraszamy masłem, przeważnie z podsmażoną na złoto bułką tartą. Proste danie odtwarzamy w nieskończność i zwykle nam się nie nudzi, ale niekiedy bywamy ciekawi nowych połączeń smakowych. Ciekawskim polecamy dodać do letniej fasolki coś innego dla odmiany.

Nie mieści się w głowie, pamiętacie Willę pod Złotym Ziemniakiem z Nie mieści się w głowie, pamiętacie Willę pod Złotym Ziemniakiem z "Kuchennych rewolucji"? Magda Gessler potraktowana w niewiarygodny sposób po programieCzytaj dalej

Fasolka szparagowa z bułką tartą jest klasycznym smakiem lata, ale warto przyrządzić ją czasem nieco inaczej. Zdradzamy przepis na fasolkę w nowym wydaniu

Fasolka szparagowa budzi sentyment i ogromną radość u niemal wszystkich smakoszy. Od lat podajemy ją jako samodzielnie danie, okraszając warzywa rumianą i maślaną bułką tartą, ale nawet największym miłosnikom fasolki w tej wersji może się ona znudzić. Gdy szukamy nowego pomysłu na przyrządzenie letniego warzywa, nie musimy jednak uciekać się do wymyślnych przepisów. Dwa niepozorne składniki zmieniają czasem wystarczająco dużo, by docenić fasolkę na nowo. My szczególnie polecamy dodatek czosnku i śmietany.

Dzisiaj grzeje:

      1. Ocet pomoże błyskawicznie pozbyć się mszyc z ogrodu. Znamy przepis na piorunująco skuteczną domową miksturę
      2. Prezydent podpisał ustawę, wybrani kierowcy mają kolejny obowiązek. Albo zamontujesz w aucie nowy system, albo czeka kara

Składniki:

        • 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej,
        • 2 ząbki czosnku,
        • 100g masła,
        • szklanka bułki tartej,
        • 200 ml śmietany 18%,
        • sól, pieprz, cukier.

Przygotowanie:

        1. Fasolkę myjemy i odcinamy jej końce. Gotujemy do miękkości z dodatkiem soli i cukru.
        2. W czasie, gdy fasolka się gotuje, na patelni roztapiamy masło, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i bułkę tartą.
        3. Fasolke odcedzamy, wrzucamy do garnka i dodajemy do niej kolejno: bułkę tartą, śmietanę oraz pieprz i sól do smaku.

Najlepsze newsy:

  1. Czego życzycie Jarosławowi Kaczyńskiemu z okazji urodzin? Możecie się zdziwić, ile lat dziś kończy
  2. Stało się. Zamykają szkoły, restauracje, odwołali 1500 lotów. Porażające wiadomości, których wielu się obawiało, z Chin
  3. Skandal, turysta chciał się napić tylko kawy i wody. Wpadł w osłupienie widząc rachunek
  4. 4 ogromne i częste błędy podczas kiszenia ogórków. Lepiej na nie uważaj, bo mogą sporo kosztować
  5. O niebo lepsze od placków ziemniaczanych, banalnie proste w wykonaniu. Potrzeba tylko paru składników, domownicy poproszą o dokładkę
  6. Anna Lewandowska skompromitowała się na Instagramie. Co za wpadka, Robert nie będzie zadowolony

Źródło: przyslijprzepis.pl

Następny artykuł