Fasolka szparagowa w pysznym wydaniuyoutube.com/Czas Smakosza

Letnia zupa z fasolką szparagową i koperkiem. Nie ma lepszego przepisu

Fasolka szparagowa należy do grupy warzyw sezonowych, na którą czekamy z niecierpliwością. Świetnie sprawuje się jako dodatek do dania głównego, pod postacią ugotowanych strąków posypanych podsmażoną bułką tartą i polanych roztopionym masłem. Poniżej prezentujemy przepis na uwielbianą przez wszystkich zupę z fasolką szparagową oraz pysznym koperkiem.

Fasolka szparagowa posiada w sobie dość dużo błonnika pokarmowego przez co można długo cieszyć się uczuciem sytości. Fasolka ma niską kaloryczność, tylko 27 kcal w 100 gramach, dlatego postrzegana jest jako znakomity dodatek do jadłospisu diet odchudzających. Niski indeks glikemiczny fasolki stwarza z niej świetne jedzenie dla osób chorujących na cukrzycę.

Kupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowy Kupili dwie kawy i dwa gofry na Krupówkach. Gdy zobaczyli rachunek, złapali się za głowyCzytaj dalej

Fasolka szparagowa w zupę z dodatkiem koperku - smaczna jak żaden inny przepis

Zupy są idealnym urozmaiceniem diety. Przygotowuje się je z reguły nadzwyczaj łatwo i stosunkowo szybko, więc nie wymagają wielogodzinnego stania w kuchni nad kuchenką. Są również ekonomicznym sposobem gospodarowania jedzenia, ponieważ sycą i nie wymagają dużej ilości składników. Zupa z fasolką szparagową i koperkiem jest nie tylko łatwa i tania, ale także szalenie smaczna.

Składniki:

  • 3 skrzydełka kurczaka
  • pół kilograma fasolki szparagowej
  • 2 marchwie
  • ćwiartka selera
  • pietruszka
  • por
  • gałązka lubczyku
  • 3 litry wody
  • 5 ziemniaków
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • sól
  • koperek
  • kwaśna śmietana 18%

Dzisiaj grzeje:

1. Nigdy nie wylewaj wody po ugotowaniu ziemniaków. Jest cenna z 5 imponujących powodów
2. Personel sklepu miał już dosyć, posypały się mandaty. Wezwali policję, bo klienci nie nosili maseczek

Przygotowanie:

    1. Do gotującej się wody włóż skrzydełka i obgotuj je 15 minut. Pamiętaj o zbieraniu szumowin.
    2. Do wody wrzuć pokrojonego selera, pora, marchewkę, pieprz, sól, lubczyk, ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotuj przez 20 minut.
    3. Do zupy wrzuć umytą fasolkę i gotuj przez 10 minut do miękkości.
    4. Do garnka wrzuć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, gotuj aż staną się miękkie. Zupę zabiel śmietaną i dodaj świeżo pocięty koperek.

Najlepsze newsy:

          1. Elżbieta Witek nie wytrzymała. Dostała ataku śmiechu na sali sejmowej, nie mogła się uspokoić
          2. Potężne problemy z paszportami. Kłopoty mogą być ogromne, niepokojące wiadomości docierają z Wielkiej Brytanii
          3. Surówka z ogórków, która strąci z podium mizerię. Hit wakacji, a potrzebujesz tylko 2 dodatkowych składników
          4. Truskawki tanieją, ale nie mamy powodów do radości. Słowa eksperta mogą zasmucić
          5. Cynamon ma cenne właściwości. Rozsyp go w ogrodzie, a niemal od razu zdziała cuda, koniec z uciążliwymi problemami
          6. Polski gwiazdor popełnił samobójstwo. Jego syn nie może uwierzyć. Zdradził straszne szczegóły ostatnich chwil ojca

Źródło: beszamel.se.pl

Następny artykuł